Verslag vierde en laatste wedstrijd WK Kust Heren te Torremolinos

Verslag vierde en laatste wedstrijd WK Kust Heren te Torremolinos:

Nederland eindigt op de zesde plaats

Door Arthur van Tienen
 
Vandaag was het erop of eronder. Door de gecomprimeerde puntentotalen was er van alles mogelijk. We hadden dus een goede laatste uitslag nodig om nog mooi in het eindklassement uit te komen. Prima weer en zenuwen bij de Engelsen en Welshmen om de tweede en derde plaats.
 
Duitsland dat twee puike wedstrijden viste, ging voor de vierde plaats. Spanje is heer en meester op dit parcours en niemand kan hier voorlopig aan tippen. Alle vijf de Spanjaarden bij de eerste zes en het landenklassement met verve gewonnen, zegt al genoeg.
 

Tom van de Pol was vandaag goed op dreef.
 
Goed, in vak A was Tom van de Pol op dreef en scoorde met dikke vissen: herrera, besugo, horsmakreel en een dikke pargo bezorgde Tom een fraaie vierde vakplaats. Theo van Broeck kon niet scoren en viste een schrappertje, Mike Lubbers was zeer gedreven en wist met zeven vissen een derde vakplaats te vissen.
 
Ruud van Noord zette de uitstekende lijn van de voorgaande drie wedstrijden voort en pakte overtuigend de tweede vakplaats. John Muis kon de vissen er niet uit krijgen en brak zelfs een hengel om aan de vereiste maximale afstand te komen. Hij kwam met twee vissen niet verder dan een elfde plaats.
 

Ruud van Noord eindigde op de achtste plaats.
 
Met uitstekende resultaten van Tom, Mike en Ruud visten we ons naar een toppositie in het dagklassement: een derde plaats was ons deel en daarmee stegen we naar een uiteindelijke zesde plaats in het eindklassement. Ruud denderde de top tien binnen en eindigde fraai op een achtste plaats in het individuele klassement, Mike eindigde op een 25ste plaats, Tom 39ste, John 47ste en Theo 57ste.
 
Toch nog een zesde plek voor Nederland.
 
Het landen klassement:
 
1 Spanje: 4 punten!
2 Wales: 16 punten
3 Engeland: 16 punten
4 Italië: 16 punten (mindere goede dagklasseringen dan Engeland)
5 Duitsland: 24 punten
6 Nederland: 29 punten
7 Ierland: 30 punten
8 België: 34 punten
9 Portugal: 36 punten
10 Brazilie: 37 punten
11 Tunesië: 37 punten (mindere goede dagklasseringen dan Brazilie)
12 Frankrijk: 38 punten
13 Zuid Afrika: 39 punten
14 Schotland: 54 punten
 
Al met al een enerverend WK Kustvissen waar we als een, op Middellandse Zeegebied gezien, relatief onervaren ploeg en coach uitstekend hebben gepresteerd. We laten landen van rond de Middellandse Zee zoals Frankrijk en Tunesië en ook Portugal achter ons.
 
Hier dus een ontzettend trotse coach die met een gemotiveerde en hechte ploeg aan de slag mocht gaan en mede door ondersteuning van Spro/Gamakatsu en natuurlijk Sportvisserij Nederland dit resultaat kon bereiken. De opgedane ervaring zal hopelijk in de toekomst bijdragen tot nog betere resultaten.
 
Arthur van Tienen
 

Meer informatie over het WK kustvissen 2013 op de website van Sportvisserij Nederland.