Verslag tweede dag WK Kust Heren te Torremolinos

Verslag tweede dag WK Kust Heren te Torremolinos:

Domper na slechte tweede dag

Door Arthur van Tienen
 
Ondanks de zeer uitvoerige analyse na de eerste wedstrijd en een goede voorbereiding ontbrak het tijdens de tweede wedstrijd gisterenavond aan een beetje geluk voor het Nederlandse heren team. Na een achtste plaats op de eerste wedstrijddag nu een 12de plaats. 
 
We staan als team nu op een tiende plaats met als vakpunten een 2, een 6, een 11 en een 12. Gezien de kwaliteit in ons team niet goed en we gaan er alles aan doen om de opgelopen schade in te halen. Ruud van Noord startte in het licht zeer goed met twee dikke herreras. Hij had pech een horsmakreel te verliezen aan de waterlijn.
 

Een mooie herrera voor Ruud van Noord.
 
In het donker ging Ruud echter goed door en viste zeer sterk naar een tweede plaats en versloeg de Spanjaard naast hem. Tom van de Pol startte in het licht met een net ondermaatse herrera, wat hem later zou opbreken want zo klein waren de verschillen in grammen voor een klassering in vak A. Tom ving in totaal vier vissen aan de maat en scoorde een 12. 
 
Theo van Broeck is de minste werper in ons team en dat werd gisteren duidelijk. In zijn vak waren de worpen in de 'verre velden' zeer belangrijk en het was onmogelijk voor Theo dit te bereiken. Desondanks een mooie gestippelde zeebaars en een dikke herrera voor Theo en een 11.  
 
Mike Lubbers had een off-day en gewoonweg pech. Hij kon ondanks zijn altijd maximale inzet slechts tot één boga komen. Een schrappertje dus voor Mike die een goede individuele klassering zag duikelen naar de 49ste positie. John Muis viste weer een gedegen wedstrijd en had pech dat twee vissen die volgens John en mij aan de maat waren werden afgekeurd: zeven maatse vissen voor John en een 6.
 

De uitslag individueel dag twee met de beste 45, waaronder twee Nederlanders.
 
Spanje werd opnieuw totaalwinnaar en gaat met twee klassementspunten dik aan kop, Engeland viste gisteren sterk en werd beloond met een vierde plaats in het algemeen klassement. Individueel vier Spanjaarden op de eerste vier plaatsen zegt genoeg. 
 
De uitslagen van de landen volgen morgen, voor nu alleen de individuele uitslagen. We gaan er vanavond met verve weer tegenaan en hopen op dit keer op een goede uitslag, tot morgen!
 
Arthur 
 
Meer nieuws over het WK Kust 2013 in Torremolinos op de website van Sportvisserij Nederland.