Verslag eerste wedstrijddag WK Kust Heren te Torremolinos

Verslag eerste wedstrijddag WK Kust Heren te Torremolinos  

 
Door Arthur van Tienen  
 
Gisteren was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijddag stond op het programma van 19:00 tot 23:00 uur. Onder een stralende zon het eerste uur was het letterlijk de kat uit de boom kijken omdat in daglicht bijna niets wordt gevangen op een enkele verdwaalde herrera of palometa na.
 
In de schemering komt de vis onder de kant en is het zaak alle spullen klaar te hebben liggen voor als het 'los' gaat. Tom v/d Pol stond in vak A en in dit vak was het lastig om aan de vis te komen. Met een maatse boga en negen ondermaatse vissen, je kan maar pech hebben, was het over voor Tom, met een tiende plek in zijn vak. Tom moest direct na het eindsignaal mee met de organisatie voor een dopingtest. Alles rondom de dopingtest is strak geregeld en wordt keurig uitgevoerd door een dokter.
 
In vak B was het voor Theo van Broeck al niet beter: slechte visserij in zijn omgeving zorgde ervoor dat Theo met twee horsmakrelen en wat ondermaats spul een tien in zijn vak viste. Mike Lubbers viste alle de dagen ervoor opgedane frustratie van zich af naar een keurige vijfde plek in vak C met zes vissen waaronder een gestippelde zeebaars. 
 

Het individuele klassement.
 
Ruud van Noord in vak D wist met tien maatse vissen een zessen plaats in zijn vak te behalen. John Muis stond in het beste vak, vak E en kon met zijn twaalf vissen een achtste plaats veroveren. John had pech dat er boven hem een paar deelnemers waren die slechts een paar gram meer hadden en zodoende verloor hij kostbare klassementspunten.
 
Indidvidueel staat Mike Lubbers op een 23 plaats, Ruud van Noord op een 27e plaats, John Muis op een 36e plaats, Theo van Broeck op een 49e plaats en Tom van de Pol op een 50e plaats. Maar goed, in het landenklassement van de 14 landen een eerste dag met een achtste plaats afsluiten is redelijk maar het moet beter.
 

Spanje fier op kop bij de landenteams.
 
Spanje is van een buitencategorie en werkelijk onaantastbaar met drie eerste plaatsen en twee tweede plaatsen in de vakken. Wales en Engeland bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats na één dag. Vanmorgen hebben we de eerste wedstrijd geëvalueerd en wat zaken extra bekeken die we vanavond gaan doen om een betere uitslag te krijgen en te stijgen in het landenklassement.
 
De teamspirit is top, de omgang met elkaar relaxed maar wel scherp gericht op prestatie als team en dat kun je als compliment voor de mannen beschouwen. Goed, straks de tweede wedstijd en we gaan jullie morgen weer berichten over de afloop.
 
Groetjes uit Torremolinos,
 
Arthur van Tienen