Verslag eerste officiële training WK Kust Heren te Torremolinos

Verslag eerste officiële training WK Kust Heren te Torremolinos 

Door Arthur van Tienen  
 
Gisteren dus de eerste 'officiële' training en die gebruikten wij om de ervaringen van de afgelopen week op een ontspannen manier nog eens uit te testen. Je ziet dat sommige landen vol gas geven op deze trainingsdag en veel andere landen de kat uit de boom kijken. 
 
Vooral de landen als Spanje, Portugal en Italië maken zich tijdens de training nog niet al te druk, alhoewel Spanje gisteravond al even haar tanden liet zien door de trainingswedstrijd te winnen. 
 
De verschillen zijn niet erg groot en één vis kan al heel wat plaatsen goed maken. Ruud van Noord kon het laatste anderhalf uur niet vissen in vak D omdat een commerciele visser op zo'n 50 meter uit de kant het nodig vond om zijn warnetten uit te gooien. Wanneer je dat tijdens de wedstrijd treft is dat natuurlijk doodzonde.
 

Ruud van Noord met en gestippelde zeebaars.
 
Ruud scoorde desondanks een drie in zijn vak, Tom een acht, John een acht en Theo een negen. Mike bleef zich aan zijn opdracht houden en werd één na laatste in zijn vak. De vangst bestond uit horsmakreel, boga, gestippelde zeebaars, besugo en herrera. De harders die je ziet laten zich absoluut niet vangen, vreemd in vergelijking met Portugese en Franse stranden. Het aas zal hierin wel een rol spelen denk ik: slikzagers zijn voor harders dodelijk maar dat aas hebben we niet!
 

John Muis op zijn stekkie!
 
Het weer is eigenlijk te mooi voor de visserij maar wel lekker zodat je de hele avond in je T-shirt kunt blijven staan. De eerste anderhalf uur in het licht valt er bijna niet te vangen, een verdwaalde palometa en dan houdt het eigenlijk op. Zodra de schemering invalt is het bingo. Dan moet je echt superactief bezig zijn, goed kunnen omschakelen en wanneer nodig wisselen van onderlijnen.
 

Theo van Broeck met een boga.
 
Goed, gisteravond lekker gevist en in de uitslag op een 11e plaats geëindigd, Vanochtend hebben we de boel geëvalueerd en vanavond gaan we voor het 'echie'. We staan vandaag de eerste wedstrijd naast Italië en Schotland, de twee komende dagen naast Spanje -dat hebben we graag!-, Zuid Afrika en Ierland, en de laatste dag naast Duitsland en Portugal.
 

De trainingsuitslag.
 
De eerste wedstrijddag vissen we vanavond op het parcours waar de dames gisteravond gevist hebben. Slechte vangsten gisteren daar, slechts wat maatse vissen dus we gaan hopen dat de visserij vandaag meevalt. We gaan niet vissen op standvis zoals platvis, maar op rondtrekkende vis die in het donker naar de ondiepte trekt. Soms zitten ze hier en dan weer daar, we gaan het zien.
 
Morgen verslag van de eerste wedstrijd.
 
Groetjes,
Arthur  
 
Meer informatie over het WK Kustvissen in Torremolinos op de website van Sportvisserij Nederland.