Verrassend vissen in land van Maas en Waal: visparadijs ‘’t Mun’



Verrassend vissen in land van Maas en Waal: visparadijs ‘’t Mun’


Door Theo Bakelaar

In het land van Maas en Waal ligt bij het plaatsje Appeltern een klein paradijs voor vissers: Herberg ’t Mun. Op dit schitterende complex met 8 vijvers zijn, zowel met werphengel, vaste hengel als vliegenhengel, vele vissoorten te vangen. Een heerlijk verblijf voor de visser die eens wat anders wil.


En kom je van onder de Maas, dan moet je even met het pondje oversteken. Zeer zeker geen straf, want het is een heerlijk vast onderdeel van het prachtige land van Maas en Waal.

Er zwemmen zeer fraaie karpers en ook de vangst van een gave steur behoort tot de mogelijkheden. De steuren die hier zwemmen komen tot dik boven de meter! Gigantische knokkers zijn dat. Het complex beschikt ondermeer over twee grote karpervijvers waar tegen geringe vergoeding gevist kan worden.


Een
gezellige herberg direct aan een van de 8 visvijvers.

Verder zijn er verschillende forellenvijvers aanwezig die bevist kunnen worden met de werphengel of vliegenhengel. Er zijn enkele kleinere vijvers, met name geschikt voor groepen, en er liggen drie grote vijvers waar met de werphengel kan vissen op de grotere zalmforellen. De vliegvisser kan hier ook gebruik van maken, mits het niet te druk is. In het midden van het terrein ligt een lange vijver die altijd met de vliegenhengel te bevissen is. Het is een zuurstofrijk water; er ligt een grote pomp die constant zuurstof in het water brengt.

Men vist in dagdelen op deze vijvers, maar kan er uiteraard ook voor kiezen om beide dagdelen te pakken. Bij aankomst in het restaurant kan je dan kiezen in welke vijver je wilt vissen en een kaartje kopen. Je kunt ook een kaart nemen waar je punten op spaart, zodat je bij voldoende punten kunt kiezen uit een van de vele hengelsportmaterialen. Er is geen limiet voor gevangen forel; alles wat men vangt mag meegenomen worden. En voor een dagje gezellig samen uit bieden de vijvers houten hokjes aan waar men kan zitten of schuilen als het weer een beetje tegenzit.


Binnen alle benodigde materialen te koop…



... en te huur.



Punten sparen behoort tot de mogelijkheden. Hiermee kun je uiteindelijk leuke producten uitzoeken.


Een speciale plaats is ingericht voor het schoonmaken van de gevangen forel en is tevens voorzien van het daarvoor benodigde materiaal. Er bestaat ook de mogelijkheid om je gevangen forellen te laten roken en op te laten dienen voor je dineetje na het vissen, vooral geschikt voor groepen. Uiteraard worden de gevangen karpers en steuren teruggezet en goed behandeld. Er gelden ten aanzien van deze vissen dan ook duidelijke regels zoals het gebruik van onthaakmatten, er dient volledig weerhaakloos gevist te worden op de karpers, een schepnet is verplicht, enzovoorts. De vijvers zijn ruim bezet met vis die in allerlei gewichtsklassen aanwezig zijn.


Ruime karpervijvers met duidelijke reglementen…


... waarin mooie spiegels rondzwemmen.



Ook steur is op ‘t Mun te vangen…


... knokkers van die over de meter gaan…



... en net als voor de karper, geldt óók voor de steur: terugzetten.


Tijdens het vissen is het mogelijk om fris of koffie te nuttigen. Een golfwagentje komt daarvoor speciaal langs de vijvers gereden om de visser te voorzien van dit lekkers wanneer men dit wenst. Ook bezit het complex een schitterend en gezellig ingericht restaurant waar men kan dineren of gewoon een lekkere bal gehakt of een bord met frieten kan nuttigen.

Herberg ‘t Mun staat met name bekend om zijn uitgebreide collectie pannenkoeken en uiteraard zijn de nodige drankjes voorradig. Heb je trek in een van de rookspecialiteiten van het Mun? Dan heb je de keuze uit gerookte forel en paling uit eigen rokerij. De vacuüm verpakte, gerookte vis kan ook gekocht worden voor een heerlijk hapje thuis.


Mooie formaten zalmforellen, zowel met de werphengel als met de vliegenhengel te vangen.

Al met al biedt ‘’t Mun’ vrijwel alles om een gezellige dag te vertoeven en je favoriete vis te belagen. De mogelijkheid om na het vissen een gezellig biertje en/of hapje te nemen, is ook ruim aanwezig. Het is een prettig zitten op de grote buitenveranda met een mooi uitzicht over de vijvers op dit grote complex.


Comfortabel zitten op het terras met uitzicht over de vijvers. Je kunt er genieten van een drankje, hapje of compleet diner.


De grote verrassing gaat binnen niet al te lange tijd gerealiseerd worden op dit terrein: een stromende rivier met grote forellen.


We moeten er nog eventjes op wachten…

De bouwwerkzaamheden zijn nog steeds in volle gang, maar wanneer dit project eenmaal gerealiseerd zal zijn, zal dit complex een unicum in ons landje zijn.

Veel plezier daar!
Theo

Voor meer informatie, ga naar www.mun.nl


ANDEREN LAZEN OOK