image description

Veilig en relax vervoeren en traileren.

Door Berthil Bos.

Als je dan uiteindelijk besloten hebt om een boot aan te schaffen, moet je ook nog opzoek naar een buitenboordmotor die perfect past bij je nieuwe bezit.

Soms krijg je een goed advies van de botenleverancier, die de nodige kennis in huis heeft van dit niet onbelangrijke attribuut. Uit de praktijk weet ik nog wel hoe het mij verging na de aanschaf van één van mijn eerste boten. Zo blij als een kind en een lege portemonnee. I.p.v. even doorsparen ging er, na later bleek, een motor achter die niet in balans was met de boot. Later is alles goed gekomen, maar het was een dure les.


Degelijk Nederlands produkt

Zo is het ook met de trailer die je gaat gebruiken bij het vervoer van je combinatie. Eigenlijk is de trailer natuurlijk niet alleen nodig voor het transport, maar ook goed, relax en veilig te water laten en weer naar het droge is zeer belangrijk. Dit werkje moet niet op echt werken gaan lijken en daar schort het nogal eens aan. Bij mijn eigen trailer, een betrouwbaar merk trouwens, was het soms echt werken om mijn alsmaar zwaarder wordende boot van en op de trailer te krijgen.

Door toeval, als die bestaat, kreeg ik een trailer tot mijn beschikking die alles in zich heeft wat een moderne trailer moet hebben. Onder de combi van een Pioner 14 Active Fishing met de nieuwe Yamaha 25 PK Fourstroke die ik voor langere tijd mag gebruiken van Yamaha, ligt namelijk een trailer van Vanclaes. In het verleden schonk ik nauwelijks aandacht aan mijn trailer en was het een noodzakelijk kwaad. Ook was het, door de omstandigheden (wind, stroming etc), zo af en toe een crime om de boot echt recht op de trailer te krijgen.


Vanclaes trailers een begrip in Nederland

Dat dit voor de balans en de juiste ondersteuning van de boot zeker moet gebeuren lijkt mij duidelijk. Ik had de vele opvallende geleide wielen op de Vanclaes trailers weleens gezien, maar er niet verder bij nagedacht. Het blijkt de boot perfect te ondersteunen en recht eraf en erop is een fluitje van een cent. Ook zorgen deze geleiders ervoor dat het allemaal zeer relax en licht gaat. Nu ik in de praktijk de vele voordelen van deze nieuwe kwaliteit trailer ondervindt, had ik dit veel eerder moeten doen. Op het filmpje laat ik nog even deze voordelen zien.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Enthousiasme verplicht!!!!
Willem Moorman -
image description
LAATST BESCHIKBARE PLAATSEN
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 407
Willem Moorman -