Veel kleine vis bij finale Federatief Kampioenschap Jeugd in Klundert

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Zaterdag 13 september werd de finale van het Federatief Kampioenschap Jeugd gevist aan de Zuidelijke binnengracht in Klundert. Maar liefst 37 kinderen hadden zich geplaatst voor deze finale.

De organisatie lag in handen van HSV ’t Wachtertje uit Klundert. Onder een heerlijk zonnetje werd er behoorlijk veel kleine vis gevangen.

hengels

Er werd gevist in 3 leeftijdscategorieën. Er hadden zich 4 deelnemers geplaatst in de jongste categorie (tot 9 jaar), 21 deelnemers in de categorie B (10 – 13 jaar) en 12  deelnemers in de categorie A (14 - 16 jaar).

De deelnemers waren afkomstig van elf verschillende hengelsportverenigingen uit Zuidwest Nederland.

Bij de categorie A werd uiteindelijk het meeste vis gevangen. Alle 12 de deelnemers vingen vis. Er werd voornamelijk kleine voorn, bliek en een enkele baars gevangen.

Kevin Broeken van HSV ’t Wachtertje wist als enige een grote brasem toe te voegen aan zijn vangst. Hiermee werd het lastig voor de andere deelnemers om hem nog in te halen. Uiteindelijk won Kevin dan ook de categorie A met 3750 gram vis.

Gijs van Slobbe van dezelfde vereniging werd tweede met 2350 gram en het brons was voor Nick Koopmeiners van HSV ’t Alvertje met 1860 gram.

Bij de categorie B had Marnix Rijken van HSV De Maasmond een mooie stek geloot, vlakbij waterplanten. Hier bleek veel kleine vis te zitten en Marnix buitte zijn stek volledig uit en won met 1370 gram.

Joas van Emden van HSV ’t Wachtertje won het zilver met 940 gram en Mike Koopmeiners van HSV ’t Alvertje pakte het brons met 780 gram.

De vier deelnemers in de categorie C vingen ook allemaal vis. Jelle de Bie van HSV Visserslust won met 270 gram, zijn clubgenote Loïs

Machielsen won het zilver met 140 gram en Mike Lubbers van HSV VHRD won het brons met 90 gram.

Bekijk hier de volledige uitslag.

De organisatie lag in handen van HSV ’t Wachtertje uit Klundert. Alles was weer top geregeld. Koffie, thee en wat lekkers voor de ouders en vrijwilligers. Maar ook voldoende hulp bij het uitzetten van het parcours, het schoon maken van het wedstrijdwater, het wegen en genoeg vrijwilligers om de kinderen te helpen.

Sportvisserij Zuidwest Nederland bedankt HSV ’t Wachtertje voor de uitstekende organisatie, maar zeker ook alle andere vrijwilligers en hengelsportverenigingen die dit kampioenschap mogelijk hebben gemaakt.