image description

Veel gul tijdens eerste JaGroBokaal

Veel gul tijdens eerste JaGro Bokaal  

Door Jan Groenewegen

Op 7 januari 2018 is vanaf de Zandmotor bij Ter Heijde voor de eerste keer om de JaGro Bokaal gevist, een zeeviswedstrijd waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Afgelopen jaar is helaas door een ernstige ziekte onze visvriend en bestuurslid Jan Groot overleden, er is daarom door een paar mensen o.a Jan Dibbets en Leon Oort (Hengelsport Westland) besloten om ter ere van hem een wedstrijd te houden. 

48 Man gingen zondagochtend het strand op om onder zeer koude omstandigheden te proberen een visje te vangen. Nou, dat is gelukt! Op sommige stukken werd er behoorlijk vis gevangen en jawel tientallen gulletjes vlogen hier en daar het strand op.
  
Het is jaren niet voorgekomen dat er zoveel op één dag zijn gevangen, dit geeft toch wel wel weer wat hoop voor de toekomst zeker nu het met de zeebaars slecht gaat en er daarvoor zelfs een totaal meeneemverbod is ingesteld voor 2018. 


Een van de vele gulletjes.

Nog even extra aandacht voor Gerrit van de Akker die met de trekker van Hoek van Holland naar ons was gekomen om te zorgen dat alle vissers netjes op hun plek werden afgezet. 

Dat was maar goed ook want onze eigen trekker waar Joop van de Velde de hele zaterdag aan bezig was geweest begaf het al na 100 meter, dus Gerrit had het druk en moest drie keer  rijden om iedereen op het strand te krijgen (Gerrit bedankt!)

Tijdens het vissen werden we nog verrast door Jan en Leon met een slaatje gesponsord door Bert Heukels. Deze actie werd ondernomen omdat Jan Groot ook altijd slaatjes uit liep te de delen aan de vissers om hem heen. 

Om 2 uur was het weer tijd om naar de Viskeet te gaan en ons op te warmen aan een heerlijke kop erwtensoep en een broodje worst ingeschonken door Elly de vrouw van Jan Dibbets. 

En dan is er uiteraard altijd een uitslag en voor de eerste drie was er een bon geschonken door Leon van Hengelsport Westland en uiteraard de JaGro Bokaal!

( 1 )    Arjan van Velzen    12 vissen    359 centimeter
( 2 )    Jan Dibbets            10 vissen    329 centimeter
( 3 )    Ed van de Vegt      10 vissen    315 centimeter

De 3 winnaars van links naar rechts Ed, Arjan en Jan.

Grootste vis was een gul van 49 centimeter gevangen door Bert Heukels die hiermee de kanjerpot won! Mannen gefeliciteerd. 

De wedstrijdkaarten van de overige deelnemers liggen bij Leon in de winkel daar kan je dan kijken op welke plaats je bent geëindigd en gelijk nog wat vispullen kan kopen!

De prijzentafel.

Rest mij verder iedereen te bedanken, zeker de sponsors die hebben gezorgd dat dit een succes is geworden en volgend jaar weer gaat plaatsvinden en dan graag weer met net zo veel deelnemers. 

Na aftrek van de kosten gaat het overgebleven geldbedrag naar Ed van Zanten en zijn vrouw Marja die in Frankrijk aan een wandeltocht gaan deelnemen en waarvan de opbrengst naar de Kankerbestrijding gaat. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vissen vanuit een kajak (1)
Willem Moorman -
image description
Samenwerking Visreis.nl en Ultracast
Willem Moorman -