Veel aandacht voor roofvis op de Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Persbericht Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Veel aandacht voor roofvis op de Hengelsport- en Botenbeurs 2015 

Vissen op roofvis is tegenwoordig razend populair, zowel vanuit een bellyboot, kajak, roeiboot of fraaie roofvisboot, als struinend langs poldervaarten of stadswateren. De roofvisser vindt op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht alles wat zijn hartje begeert, plus gedegen in formatie om goed beslagen de roofvis achter de vinnen te zitten. Hieronder enkele voorbeelden van wat je allemaal op de beurs kunt vinden.

Arca-Bifa
Op de stand van groothandel Arca-Bifa vind je een compleet assortiment producten voor het roofvissen. Daaronder ook de nieuwe Puncher werpmolens. Dit zijn werpmolens met een mooie afwerking, witte body en zwarte details. Sterk binnenwerk, zes kogellagers, aluminium spoel en reservespoel.


Arca Puncher werpmolen.


Micro instelbare rem en een perfect uitgebalanceerde rotor. De maten 5000 en 6000 hebben een ondiepe spoel (ideaal voor gevlochten lijnen) en een diepere spoel. Website: www.arca-bifa.com.

Derkbait en Bigstreamers
Derkbaits en Bigstreamers, twee kleine bedrijven met maar één motto. Klanten visplezier bezorgen door goed te luisteren naar de wensen van de klant en goed te luisteren naar de ervaren vissers in de eigen vriendenkring.

Beide een totaal andere tak van sport maar beide enorm veel raakvlakken want vliegvissen en jerkbaiten is beide op zicht vissen. De kracht van de twee bedrijven zit hem juist in het exclusieve materiaal. Materiaal wat speciaal gemaakt is om aan de wensen te voldoen van de veeleisende roofvisser.


Derkbait Derk met een fraaie snoek.


Ook zeer exclusief materiaal wat bijna nergens anders te krijgen is vind je bij Derkbaits en Bigstreamers en anders gaan ze voor je op zoek.

Alles is custom te regelen, verzwaren of juist minder zwaar, groot klein aas, hengelsportmateriaal met speciale wensen, andere kleuren of andere ideeën; vraag het hen en ze gaan proberen het zo goed mogelijk voor je te regelen want door de jarenlange ervaring hebben ze enorm veel contacten opgedaan in de hengelsport.


Derkbait Dennis met een grote snoek.


Zoek de stand op en ontmoet twee dolenthousiaste roofvissers met een volledig uit de hand gelopen hobby, in het vliegvissen en al het materiaal wat je er voor nodig hebt en in het spuiten en bouwen van kunstaas of ander hengelsportmateriaal. Op de stand op de Hengelsport- en Botenbeurs zie je ze live binden en airbrushen! Websites: Dennis Sanders www.bigstreamers.com en Derk van der Molen www.derkbait.nl

Hengelsport De Kock
Hengelsport De Kock is tijdens het laatste weekend van oktober aanwezig met een stand op de Hengelsport- & Botenbeurs. Daar zetten ze de nieuwe transparante kleuren, van het hand gegoten kunstaas van Art-Baits, in de kijker.

@rt-baits werd bekend omwille van zijn grote gamma shads en swimbaits in drijvend, superzacht materiaal.

Het hoge drijfvermogen in combinatie met de souplesse zorgen er voor dat het kunstaas zich, zowel tijdens het snel binnen vissen als het tergend langzaam vissen, zeer natuurlijk zal gedragen.

Met het aanbod van transparant kunstaas komt @rt-baits tegemoet aan de wensen van de vissers die op iets helderder water vissen. Website: www.hengelsportdekock.be.

Hengelsport Van der Kolk
Tijdens de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht vind je op de stand van Van der Kolk Hengelsport uit Enschede een kunstaasvest met vele opbergzakken en mogelijkheden om je tools aan te bevestigen.



Verder diverse shads van groot naar zeer klein in de allernieuwste kleuren voor baars, forel en dropshot.



Uit Amerika meerdelige pluggen en swimbaits tegen betaalbare prijzen.

Website: www.vanderkolk-hengelsport.com.

Navico
Navico Benelux, leverancier van onder andere Lowrance, Simrad, B&G en GoFree toont tijdens de Hengelsport- en Botenbeurs haar brede range combo fishfinders waaronder de nieuwe HDS Gen3. Ook laten zij het gratis online programma Insight Genesis zien waarmee je zelf de meest gedetailleerde waterkaarten kunt maken.


Navico Lowrance HDS-7.


Lowrance is al 50 jaar niet meer uit de sportvisserij weg te denken. Een innovatief merk wat weet wat sportvissers willen. Met de HDS Gen3 heeft Lowrance een toptoestel in huis met heel veel mogelijkheden.

Van een multi-touch beeldscherm en een razendsnelle processor tot ingebouwde structure-scan en CHIRP sonar, de HDS Gen3 maakt je visdag meer dan goed.

Insight Genesis is een programma waarmee iedereen zelf op eenvoudige wijze zeer gedetailleerde sonarkaarten kan maken. Door simpelweg jouw sonarlog op te nemen op een MSD kaart en deze naderhand te uploaden naar de Insight Genesis server heb je binnen een aantal dagen een goede sonarkaart.


Navico Insight Genesis.


Deze kaart kun je vervolgens terugzetten op je MSD kaart en in een combo fishfinder van Lowrance gebruiken.

Een basisaccount op Insight Genesis is gratis, hiermee kun je al veel mogelijkheden benutten. Je kunt de kaart ook delen op Social Map. Door Social Map worden steeds meer wateren in Europa ontsloten en deze kun je met een gratis account downloaden en gebruiken.

Door deze ‘community based’ service worden de sonarkaarten steeds beter, ze worden immers actueel gehouden door meerdere gebruikers in meerdere periodes in het jaar. Website: www.navico.com.

Pezon & Michel
De naam Gunki is inmiddels stevig ingeburgerd in de roofvisscene. Natuurlijk door bijvoorbeeld het unieke 24 uurs Gunki Iron Tournament, maar natuurlijk ook door de snel groeiende range aan betaalbare roofvisproducten. Dat wordt 2016 niet anders en de eerste indrukken kun je in Utrecht opdoen. We lichten er een aantal highlights uit.

De nieuwe Yurai en Iron-T hengels bieden heel veel kwaliteit voor hun geld. Bijzonder innovatieve hengels, ontworpen door de Europese fieldtesters van Gunki en bij uitstek geschikt voor de technieken die momenteel en vogue zijn.

Voor het lichte werk met micro-jig en dropshot, tot hengels voor de 'pike addicts', in beide series vind je geheid de juiste hengel en die kun je in Utrecht voor het eerst in de hand houden. Op kunstaasgebied is het al niet anders. Ook hier volop nieuws.

Met name de softbaits van Gunki zijn in korte tijd heel populair geworden en het verbaast niet, dat ook hier nieuwe, vangende modellen worden voorgesteld: kijk maar eens naar twee finesse baits pur sang: de Kiddy en de Whiz.

Wie op zoek is naar de perfecte worm, die kan stoppen met het zoeken en de weg naar de stand van Gunki maken en daar de Scatter bekijken. En dat zijn pas drie nieuwe aasjes van de Fransen. Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken, dus ga zeker langs op de stand! Website: www.pezonetmichel.com.

Spro
De Bony Shaker 230 is hét formaat Bony Shaker waar veel specialisten met smart op gewacht hebben! Met zijn 23 centimeters een uiterst interessante prooi voor kapitale rovers.

Gestroomlijnd design met een bijzonder subtiel en afgeplat staartje vormen de ingrediënten voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Vervaardigd uit soepel maar extreem sterk materiaal. Een echte knaller voor grote snoekbaars. Website: www.spro.eu.

Technautic
Op de Hengelsport en Botenbeurs in Utrecht toont Technautic de eerste exemplaren van de Humminbird Helix 7.


Technautic HELIX7 DI

Deze onmiskenbare Humminbird, volgepakt met techniek, is net als de Helix 5 gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar onder alle omstandigheden en ongelofelijk helder, scherp en snel.

Zelfs in het volle zonlicht geeft het 7 inch (17,8 cm diagonaal) 480x800 pixel beeldscherm een helder en precies beeld van vis en onderwater structuren. Het 16:9 breedbeeldscherm biedt optimale ruimte voor 'split-screen' schermen die het vinden van vis en navigeren gezamenlijk nog gemakkelijker maken. De Helix 7 serie bestaat uit zes modellen:


Technautic HELIX7 SONAR GPS.


Humminbird Helix 7 Sonar (€ 579). Met 2D DualBeam 200/83 kHz 4000 watt sonar aan boord en de mogelijkheid een externe GPS antenne te koppelen via NMEA0183 om te kunnen navigeren.


Technautic HELIX7 DI GPS
.

De Humminbird Helix 7 DI (€ 659) heeft naast de 2D DualBeam 200/455 kHz 4000 watt sonar ook de beschikking over de onvoorstelbare 'foto' beelden van Down Imaging.

De Helix 7 GPS (€ 609) is een volledig navigatiecentrum zonder fishfinder. Plaats met een Micro SD een Navionics Gold kaart en navigeren wordt een peulenschil. En met NMEA0183 sluit je gemakkelijk je stuurautomaat aan om zo je geplande route automatisch te laten volgen.


Technautic HELIX7 SONAR


De Helix 7 Sonar-GPS (€ 739) heeft naast dezelfde fishfinder en de sonar (2D DualBeam 200/83 kHz 4000 watt) ook een ingebouwde GPS aan boord. En daarmee navigeer je met de Helix 7 Sonar – GPS bijvoorbeeld in split-screen samen met het fishfinder beeld.

Met de Helix 7 DI – GPS (€ 819) kun je kiezen om de fraaie Down Imaging beelden te combineren met navigeren en 2D DualBeam sonar (2200/455 kHz 4000 Watt).

De Helix 7 SI – GPS (€ 1.089) is een alleskunner met alle Humminbird technieken aan boord. Het unieke Side Imaging (een Humminbird uitvinding) geeft je een fotografisch, driedimensionaal beeld van de bodem. Down Imaging zorgt voor een fotografisch, tweedimensionaal beeld en de DualBeam sonar op 200 en 83 kHz maakt de fishfinder compleet. Ingebouwde GPS en kaartplotter zorgen voor een veilige en duidelijke navigatie.

Website: www.technautic.nl.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hengelsportzaken, groothandels en fabrikanten met materialen voor het roofvissen te vinden op de beurs, een compleet overzicht van de standhouders vind je op de website van de beurs.


Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Waar: Jaarbeurs Utrecht.
Wanneer: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2015.
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur.
Entree: € 10,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten). En een parkeerkaart kunt u online bestellen voor 8,00. Entreekaarten kosten  € 13,- p.p. aan de kassa. Online tickets kan u hier bestellen.
Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Belangrijke websites:
www.hengelsportbeurzen.nl  
www.carpsquare.nl  

Belangrijke Facebookpagina’s:
Hengelsport- en Botenbeurs  
Carpsquare    
Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013:

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -