Vangstberichten buitenland tot donderdag 30 juli


“Extra: Zomervangstberichten buitenland”

Total Fishing krijgt gedurende  de zomermaanden ook altijd veel vangst-informatie uit het Buitenland. Als extra service aan de lezers zal deze actuele informatie van juni tot september wekelijks als een, tijdelijk, apart item geplaatst worden.
Mocht u ook gedurende uw buitenlandse trip of vakantie iets moois vangen of gewoon een prachtige plaat die in deze rubriek past maken, stuur ze in via info@totalfishing.nl  en wie weet worden ze geplaatst in deze rubriek op Total Fishing. 

Alvast een fijne trip en veel visplezier toegewenst door het T.F team!


Britisch Columbia – Jeroen Wohe.

Terug uit Rusland kom ik aan in een zeer warm bc. De rivieren liggen vol zalmen! Op de meeste goede plekken zie je de vissen rollen en springen en ze zijn gretig naar de vlieg.


 
De Kitimat river ligt vol Chum, de meest ondergewaardeerde sportvis! Pink Chinook en ook de eerste Coho’s komen  binnen.We visten deze week een ochtend de Kitimat en het vissen was fantastisch!We landden beiden meer dan 20 vissen waarvan er 4 boven de 10 kilo uitkwamen. Velen verspeelden we omdat ze te sterk waren! Een keer brak mijn backing en weg was de vliegenlijn die uiteindelijk later weer werd terug gevonden door een andere visser!


 
De Skeena is goed, er zit veel Sock Eye, wel minder als vorig jaar. Alle andere soorten zalm zijn aanwezig en de eerste steelheads trekken nu ook de rivier op! Er gaat niks boven een verse steelhead net uit zee! De Skeena is licht gekleurde maar goed te bevissen.


 
Alle andere rivieren hebben alle een goede zalmrun met veel zalm. Zo visten we een zijrivier van de Skeena op Kings en we landden er 2 binnen een uur. Tevens verspeelden we er 3. De Kings (Chinooks) zijn veruit de sterkste salmoniden op deze aarde, wat een geweld en kracht bezitten deze vissen, ongelooflijk. Bij het landen van zo’n vis is het terecht een ”fish of a life time!”


Terugblik Denemarken - juli 2009 – door Jesper Havshøi

Het vakantieseizoen begint hier langzamerhand tot een einde te komen en een hoop mensen zijn wezen vissen in Zweden en Noorwegen. De resultaten waren zeer wisselend.

De vangsten rondom Fredericia waren zeer goed te noemen. Vejle Fjord was dit seizoen extreem goed en een hoop zeeforel liet zich zien. De grootste zeeforellen die er gevangen zijn waren 7,5 en 9 kilo bij Trelde Neas. Vangsten werden voornamelijk geboekt tijdens de nachtelijke uurtjes. Het is eigenlijk wel het beste seizoen in jaren geweest voor Vejle Fjord volgens velen.

Lillebaelt heeft het ook zeer goed gedaan deze zomer. Behoorlijke aantallen zilveren en vette vissen zijn gevangen, maar toch niet zo talrijk als in Vejle Fjord.

Rond Kolding Fjord was ook een en ander te beleven. Zeeforel tot zeven kilo en grote aantallen tussen de 2 en 4 kilo.

In totaal dus een goed seizoen voor deze omgeving. Ik denk dat het voornamelijk te wijten is aan de goede weersomstandigheden, er waren nauwelijks dagen boven de 25 graden Celsius. Geen geweldig zomerweer, maar wel voor de sportvissers!

De rivier Vejle Å wisselde sterk qua vangsten. Ik heb een knap aantal avonden moeten beulen om eindelijk in de vis te komen. Uiteindelijk waren zware regenval en koudere temperaturen de factoren die de rivier aan de gang kregen. Tot nu toe heb ik dan ook 3 zeeforellen mogen vangen waarvan de zwaarste bijna 3 kilo was.

Er is op het ogenblik genoeg vis te zien in de rivier en mijn vriend Kasper ving nog een plaat van een zeeforel van 73cm met een gewicht van 5,2 kilo. Ze zijn nog knap moeilijk te vangen maar het feit dat je ze ziet komen naar de vlieg maakt het allemaal de moeite waard om het te blijven proberen! Het laat de adrenaline keihard door je lichaam stromen!

Vrijdag as. Vertrek ik voor een week naar de Gaula om daar het te gaan proberen op de zalm. Hopelijk kunnen we een stel mooie foto’s schieten van een prachtige trip!

Tot Snel!
Jesper


Noorwegen op zijn best ruig gebied maar wel de natuur op zijn mooist .


De eerste zalm was al vrij snel boven water en catch en release.


Hengel in de bosjes en even een sigaartje roken aan de waterkant.


Laatste uur , laatste worp en een zilveren plakkaat als afsluiting.


IJsland visserij; dan kunnen de grote jongen niet uitblijven…..


.......Geweldige visserij met ook een paar verassingen.


Knappe roofbleien worden ook gevangen in Duitsland. Foto: Klaus


Een mooie Donau snoek.


Hans en Tim Koopman vertrokken naar Canada. Ze hebben het erg naar hun zin en genieten duidelijk. Ze zitten op Black Beer Fishing Camp.


De ongerepte natuur van Canada.


Tim had een schitterende 30 inch lake trout.


Ook de Asp-spinner deed het daar goed….


De eerste week hebben Hans en Tim gevist op Crow Lake met vreemde vangsten.


De Black bass een van de beste sportvissen van Canada en Amerika.


Geweldige visserij die ook nog een beetje weg heeft van de Nederlandse baars.


Hans met een echte muskie, een supervis van 110 cm.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -