Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 maart 2013

... tot dinsdag 19 maart 2013

Deze week gaan we over in de lente wat nog niet echt te merken is. Het ziet er naar uit dat de paai van snoek en snoekbaars ook achter loopt vergeleken met andere jaren.


De winterkoning kan zijn koffers weer pakken!

Back again!

Allereerst mijn maatje Joop Folkers bedankt voor het waarnemen van de honneurs afgelopen week t.a.v. de vangstberichten.

Gelukkig nu zelf weer terug na  zelf weer een enerverend Engels visavontuur tijdens de Open European Beach Championships,maar daarover later.

Bootvangsten:
Blijft tobben met het weer. De afgelopen week was de bootvisserij op de Noordzee geen pretje,slechts  weinig trips gingen door. Op de Westerschelde was het wel te doen. De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit bot en wat schar, hopelijk komt er een einde aan de kou en keert de schar weer terug naar ondieper water. Ik ben er van overtuigd dat dit zeker weer goed komt zoals ieder jaar! Oosterschelde bot en wat schar, Grevelingen onveranderd wisselvallig. Wrakvisserij slecht i.v.m. de harde wind.

Kantvangsten:
Vlissingen tot aan Westkapelle redelijke visserij. Afgelopen zaterdag werd op het Nollenstrand de 1e wedstrijd van de Penn Korps Competitie vervist. Een taaie visserij maar de vangsten waren boven verwachting! De mannen van team Zeehengelsport Magazine deden prima zaken door als eerste te eindigen. 2e werd het team van Westkapelle Zuiderduin terwijl het Spro team als derde eindigde. Individueel waren Frank Peene, Arjan Rijnberg,. Gilles Traas (zie foto) Ruud van Noord en Adri Bremmer de beste in hun vak.

Op zaterdag 6 april wordt op het strand bij Wijk aan Zee de 2e wedstrijd vervist. Voor een verslag en de uitslagen van de eerste Penn wedstrijd zie www.eurovissers.nl, homepage,(klik op P.K.C. logo) Zoals gezegd redelijke visserij. Naast schar en bot werden er wat kleine rondvis gevangen. Verwacht nog geen grote aantallen!

Over 2 weken,op 2e Paasdag wordt hier op de stranden van Dishoek de jaarlijks terugkerende grote wedstrijd van de Edelkarper vervist. Voor info www.edelkarper.nl Het is nu gewoon effe wachten op wat hogere temperaturen voor het kustwater. De stranden van Westkapelle tot aan de Banjaard, Schouwen Duivenland kunnen we snel overslaan.

Rond en in het Europoortgebied toch de betere vangsten vanwege het diepe water. De vis is niet altijd groot maar er is vrijwel overal altijd wel en visje te vangen. Vangsten in het Beerkanaal zijn redelijk, datzelfde geldt voor de Yatchee haven en de Papegaaienbek. Calandkanaal rond de Stormvloedkering zeker voor de verre werper met opkomend water toppie! In de Dintelhaven rond het smalle stuk redelijk wat bot.

Waterweg goede berichten, naar het schijnt is er afgelopen week inde buurt van de Stormvloed kering een gul van maar liefst één(!!)meter gevangen. Het bericht is nog niet officieel bevestigd maar waar rook is is vuur! Verder worden er wat torretjes gevangen. Het veldje naast het Vispaleis aan de promenade in Hoek van Holland redelijke visserij op wat schar en wat gul.

De strandvisserij trekt iets aan langzaam maar zeker er komt nu tenminste wat bot uit. Zolang de temperatuur niet echt stijgt blijft het tobben!!

Open European Beach Champion ships te Tunstaal (Yorkshire)

De afgelopen week zijn we weer teruggekeerd vanuit Engeland waar ik samen met mijn vismaatjes Jim Sonnenschein en Ronald van Os de Open European Beach Championships heb mee gevist.  Het begin van de competitieweek leverde direct een leuke visserij op. We hadden onze stek gevonden en konden na een prachtige donderdag een leuk aantal vissen registreren. Jim had met 9 vissen waaronder 7 maatse botten. Zelf ving ik naast een wijting van 34 cm. en een paar botten als bonus nog een gul van ongeveer 6 pond.


Mooie botten voor Jim Sonnenschein tijdens het voorvissen EOBC 2013 in Engeland.

Vrijdag nam tijdens de platviswedstrijd de wind al lelijk toe tot zeer hard!  Er werd door de 150 deelnemers aan de platviswedstrijd slechts één bot gevangen verder nog één gulletje en één  wijting. Een schamele vangst vergeleken met vorig jaar!


Lekker weertje en zeetje daar in Oost Engeland!

De daarop volgende 2 wedstrijddagen stond er weer een harde wind. Zaterdag stond de wind recht de kust. Zondag vrijwel dezelfde wind maar toen liep de gevoelstemperatuur terug tot  -8 graadjes! Op het totaal aantal deelnemers op zaterdag en zondag waren er slechts 33 deelnemers met een maatse vis!! De eind winnaar won met gulletje van 3 pond maar liefst 4000 pond en een auto!!


Dikke wijting voor Ronald van Os.

Maar volgend  jaar zijn we zeker weer van de partij, hopelijk met betere weersomstandigheden!

Tot volgende week, Arthur

De voorspellingen van het weer waren niet al te goed afgelopen week.

Al was in het weekend nog wel de nodige wind maar met de temperatuur en neerslag viel allemaal nog best mee om er even op uit te gaan.

Snoek - Polders, vaarten en kanalen nog aardig wat meldingen van mooie aantallen snoeken en dan met 2 vissers vaak in de dubbele cijfers. Jerkbaits en shads werden vaak gretig gepakt afgelopen week en ook nog de nodige missers van ESOX. Kleuren konden vaak niet gek genoeg zijn, ze werden heel divers tussen de kaken genomen. Natuurlijk ook weer diverse meterplus snoeken in nog altijd een prima conditie.


Shads worden graag genomen.

Snoekbaars - 90% van de 70+ snoekbaarzen op ondiep water en graag tussen het riet in de kantjes op de plassen en polders en op de rivier ook vaak kort in de oever op 1 meter water, dus mooi actief deze rovers. Ook hier shads graag genomen door de snoekbaars. Verticaal heel moeizaam maar langzaam driften ook vaak succesvol, en dit vooral op de rivieren en ook nu weer enkele mooie 80+ vissen die gevangen werden.


Kort in de kantjes vissen

Baars - Weer diverse 40+ vissen die tussen de gevangen baarzen zaten, Kleine shads maar ook met kleine lepeltjes diverse meldingen afgelopen week. Koper en zilverkleurig duidelijk in het voordeel op PERCA. Veel vissen nog kogelrond maar het paaien zal elk ogenblik een feit zijn.


Eksters ook al actief.

Verder werden er ook nog enkele meervallen gevangen en tevens nog enkele mooie roofbleien op de plassen langs de rivieren die in verbinding staan, en deze vissen ook op ondiep water. Nog enkele weken met dood en kunstaas op de roofvissen, dus zeker er op uit als je de mogelijkheid hebt en geniet er nog even van op 31 maart is het seizoen weer gesloten en moeten we weer tot zaterdag 1 juni wachten om achter de rovers aan te gaan.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Erik Axner  met een kabeljauw van 27 kilo en...


...Fredrik Arrenius pakte er een van kabeljauw van 28 kilo...


...En als laatste Stefan Smith met record kabeljauw van maar liefst 33 kilo!


Hallo vissers, Mijn “schol-trip” met de Nautilus naar de kust voor Frankrijk ging vanwege de harde wind helaas niet door. Maar,volgende keer beter! Ik besloot om eindelijk de stoute schoenen weer eens aan te trekken en het zoete water eens met een bezoek te vereren.


...Met in mijn achterhoofd de 1000 regenboogforellen en 300 bruine forellen die ze recentelijk in het recreatiegebied Geestmerambacht (nabij Heerhugowaard)hadden uitgezet leek het me een leuk plan om eens die kant op te gaan! Wie weet maakte zelfs ik als zoutwaterfanaat kans om zo’n forel te vangen?...


De Geestmerambacht is een uitgestrekte plas water. Eigenlijk kun je hier niet meer forellenvijver spreken. Een fantastisch groot,spannend water om te bevissen waarbij de mooie natuurlijke omstandigheden het echt aantrekkelijk maken. Bij mijn aankomst stond er een pittige zuidenwind rond kracht 7! Ik besloot daarom aan de zuidkant te starten. Mijn aasaanbieding bestond uit meelwormen en maden.

In het buitenland doen ze niet anders dus waarom zou het hier niet werken? Na een aantal frisse uurtjes had ik nog geen aanbeet gehad en besloot ik een andere stek op te zoeken. Gelukkig kwam ik verderop een paar fanatieke vliegvissers tegen. Net toen ik wilde vragen of ze nog wat vingen boog de vliegenlat van één van hen stevig door en kon hij beginnen met het uitdrillen van een mooie forel.

Zondermeer een hoopvol gezicht! Dit was dus blijkbaar “the place to be”! Hier moest zelfs ik een forel kunnen vangen! Inmiddels was Albert Lampe, want dat was de naam van de visser, een mooie regenboogforel aan het onthaken en zette deze netjes terug in zijn habitat! Ik zag links en rechts vele vissen vangen maar Luc kreeg van alle kanten “klappies”van deze vliegende heren. Er waren er zelfs bij die al dik in de dubbele cijfers zaten!


En ik moest en zou er een vangen ! Goed kijken en aanpassen dus maar ! Grappig toeval was dat deze vliegvissers mij kenden van mijn zoute avonturen op TF. Na enige tijd konden ze het niet meer aanzien en gaven ze me een aantal zelfgebonden vliegen om mijn vangkans te vergroten! Super mannen,alsnog bedankt  !

Maar ook toen viel de visserij nog lelijk tegen omdat ik mijn vliegjes doormiddel van een dobber aan moest bieden! Maar op het moment dat ik naast Ruard Janssen kwam te staan veranderde de zaak.  (zijn website www.aflyinholland.nl staat vol info) we stonden pal op de wind en zo nu en dan had ik een volger en wat missers. 

Vliegviscrack Ruard bleef maar vis vangen aan zijn zelfgebouwde splitcane hengel. “Wissel eens van kleur,zet er eens een zwarte vlieg aan: adviseerde Ruard. En ja hoor,na enkele minuten kon ook ik eindelijk mijn eerste forel uit drillen!


Het blijkt tijdens deze visserij vooral te gaan om de kleinere details iets wat ik langs die grote zoute plas niet echt gewend ben! Even wennen dus voor Luc. Vanaf oktober tot april mag je de gevangen forel daar helaas niet meenemen dus zette ik mijn vis na een fotootje weer terug in zijn habitat!

Na 1 april (geen grap !) mag je er 1 per dag per persoon meenemen. Ik moet nog wel wat aan mijn zoete aasaanbieding gaan doen maar als zoute fanaat vond ik dit een zeer leuke,motiverende en ontspannende manier van vissen. Dus ga eens kijken op het Geestmerambacht zou ik zeggen. Je kunt helemaal rondlopen  als je wilt want de vis zit echt niet op een plek.


Maar het is geen vijver dus is een goede conditie een vereiste! Ik ga het zeker meer doen, want deze manier van vissen beviel me wel. Forelvissen op een natuurlijke manier en dat in Nederland ?

Dat kan in het Geestmerambacht ! Gezien het feit dat forel een vis is die juist in koud water actief is,kun je juist in de winter en het voorjaar prima terecht!. Vang ze !!   En houdt uw visplek schoon !    Visgroet van Lucky Luc Mom.


Druk bezig om alles in orde te maken voor de eerste worp.


Eindelijk leek de winter even voorbij, tijd om zondagavond even te dropshotten met nonkel Geert.Fijne vissersgroeten van Jarne Claes.


Voor zo'n schitterende baars maak ik mijn verkleumde handen graag even nat! Groeten van Wilfred van Nunen.


De natuur begint weer langzaam op gang te komen.


Deze meerval ging vol voor de Berkley Grubb. Altijd mooi als bijvangst. Gr. Kris.


De vogels beginnen al wat actiever te worden.


Zaterdag heb ik samen met Hein een paar her ingerichte beken bevist in een mooie omgeving. Naast enkele witte reigers konden we ook genieten van een hoog boven ons cirkelende wouw …..!!


...De ene na de andere aanbeet volgde elkaar op…..!


...We wisten maar liefst 16 snoeken te vangen, dus een superdag met een gouden randje…….


....Ook de muskusrattenbestrijding  boekte een goede vangst……..


Wanneer gaat Nederland nu eens iets doen aan de Aalscholverbestrijding?  Deze snoek van bijna 60cm. is bezweken aan duidelijke aalscholverbeten. Dit  formaat snoek treffen we regelmatig dood aan langs de beken. Groetjes:  Eddy te Mebel.


Langzaam onder de kant spinnend werd deze shad keihard geattaqueerd maar loste de snoek. Nadat ik dit dodelijke kunstaasje voor de 2e keer op vrijwel dezelfde plaats over de bodem liet huppelen was het weer meteen raak!  Hanguhh,mijn dag kon niet meer stuk!


Zondagmiddag nog even met Neeltje naar het kanaal geweest om wat te werpen met een spinnertje. Trots houdt ze haar eerste snoek vast. Dat er nog maar vele mogen volgen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Het weer is wel heel slecht deze winter. Ik heb zelfs al enkele trips af moeten zeggen vanwege het slechte weer. Maar zaterdag ging het dan eindelijk, maar moesten we het wel doen met een nieuw Nederlands regenrecord!! Het regende maar liefst 24 uur aan één stuk!! Hopelijk gaat het weer de komende tijd eens meewerken! Maar we zien wel, groetjes Johan.


Heerlijk dagje wezen vissen in de polders....


...fantastisch weer en goede vangsten...


...we konden maar liefst 21 stuks noteren! Gr. Simon Vaartjes.


Even opdrogen in de zon.


Bij deze nog een mooie foto van afgelopen zondag. Gevangen aan een firebal. Het was een zeer taaie dag waarop we (zo bleek later) veel fout hebben gedaan maar deze dag nemen ze ons in ieder geval niet meer af! Toch nog een 10-tal vissen in de boot. Groeten Arie en Theo.


Hallo T.F. ,het was weer een mooie dag op de rivier. We konden een reeks snoekbaarzen noteren....


...Door te werpen naar de kant kon de Whisper op een loodkopje van...


...soms 3 gr enkele mooie maatse vissen verleiden. Gr. Bart en Frank Mylle


Beste TF, Aan het einde van een taaie dag toch nog deze mooie snoekbaars weten te verschalken. Groetjes,Ann-Christin.


Vrijdag 15 maart besloten we samen met Jesse een dagje het water op gaan. Het werd een leuke,maar koude en zeer gure dag met vrijwel de gehele dag regen en natte sneeuwbuien.

Onze rode wangen en verkleumde handen konden ons er echter niet van weerhouden om toch dóór te bikkelen, hopende op zo’n zware “maartse kneiter”! Maar helaas,liet zo’n grote dikke vis verstek gaan. Maar geloof me,met verschillende fraaie vissen zoals deze voor Jesse, waren we ook zonder meer tevreden.


Beste Total Fishing, Afgelopen zaterdag was een geweldige dag! Eerst lekker uitgeslapen, en daarna wat nieuwe streamers gebonden. Voordat ik het goed en wel in de gaten had stond ik buiten met mijn hengeltje! Ik had besloten om het eens in mijn eigen “thuisgracht”te proberen. Gewoon effe lekker uitwaaien! Het duurde niet lang,voordat ik mijn eerste aanbeet kon registreren. Na een korte dril verscheen er een snoek aan de oppervlakte die helaas vals gehaakt bleek te zijn.

Ik viste met de River 2Sea Tungsten Vibe. Een top kunstaasje met bruut geweld. Volgens mij vormen de trillingen en de vele ratels voor enorme herrie onder water. Dit kunstaas doet me trouwens denken aan een mini uitvoering van de Screamin Devil van Spro!

Een kunstaasje dat zeker niet alleen gemaakt is voor snoek, maar ook voor roofblei, baars en snoekbaars. Die laatste vissoort hield ik even in mijn hoofd,omdat in het water waar ik regelmatig vis nog al eens forse snoekbaarzen worden gevangen!  Het leek wel of de goden mijn gebed hadden verhoord want verdomt, een aantal minuten later mocht ik voor de camera poseren met een dikke snoekbaars, de Tungsten Vibe nog stevig tussen zijn kaken geklemd! Echt kicken! Gr. Michael Kwakman.
 

Deze keer de nominaties voor de snoek van Neeltje en de snoekbaars van Michael . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -