image description

Val trollend de ondieptes aan.

Door Berthil Bos.

Het voorjaar zit in de lucht en dat ga je ook merken een de verblijflocaties van alle vissoorten. Na maandenlang op het winterverblijf te hebben gewoond, is het ondiepe water alweer een tijdje intrek.

Het voedsel van de rovers trekt naar een verdieping hoger van het water en dus zowel snoek als snoekbaars en baars volgen deze gedekte tafel. Natuurlijk heeft de paaitijd van de predatoren hier ook mee te maken, maar als de ondiepte zich iets verwarmd en de witjes hier gebruik van maken, zijn de rovers er als de kippen bij. Voor de trollers onder ons, is het af en toe lastig om het ondiepe te bevissen zonder de vis te verstoren.

Hier is een machtig apparaatje voor ontwikkeld, die al jaren mij en mede hobbygenoten helpt om al trollend de ondieptes aan te vallen zonder rumoer. De Side Planer of Planerboard, zo wordt hij genoemd, helpt je bij deze visserij, maar kan eigenlijk te allen tijde gebruikt worden. Vooral op water waar een grote ‘’troldruk’’ heerst, kan je met deze techniek net het verschil maken. Op het filmpje laat ik het gebruik even zien.