Vakantiekriebels

Persbericht                                                                             

Vakantiekriebels 

De kerstdagen en oud en nieuw zitten er weer op en het nieuwe jaar ligt voor ons. Daarmee beginnen vaak ook weer de kriebels te komen om een vistrip naar het buitenland te organiseren met je vismaten. Of waarom niet een lang weekend of midweek met je zoon op pad?

Voor snoekvissers is Ierland een prachtige vakantiebestemming. Nergens zijn de snoeken zo wild en sterk als in Ierland en de prachtige natuur en de rust en ruimte op het water geven je een echt vakantiegevoel. En dat op ruim anderhalf uur vliegen van Nederland!

Wanneer je in het buitenland gaat vissen op onbekend water dan is het een voordeel als je op weg geholpen wordt door iemand die het water en de plaatselijke omstandigheden op zijn duimpje kent. Als dat dan ook nog in je eigen moedertaal kan, dan is dat mooi meegenomen!

Ferdinand Heijerman is een Nederlander die al 30 jaar in Ierland vist en daar inmiddels al 22 jaar woont. Hij heeft van zijn hobby en passie zijn werk gemaakt en hij biedt al vele jaren visvakanties aan naar Lough Derg, een groot snoekrijk meer in Ierland.

Ferdinand zorgt voor accommodatie, visboten en voor alle benodigdheden en plaatselijke kennis voor uw visvakantie. U hoeft dus alleen nog zelf de vlucht te boeken!

Wat uw verblijf betreft kunt u kiezen uit een authentiek Iers Bed&Breakfast en een vakantiehuis. Beide accommodaties liggen op een unieke locatie, namelijk midden in het gezellige en historische plaatsje Killaloe en toch op slechts 100 meter van de vissteiger waar de huurboten liggen aangemeerd.

Binnen een straal van 50 tot 300 meter bevinden zich tien gezellige pubs en acht restaurants. De gemoedelijke en relaxte Ierse sfeer in het dorp zal u zeker aanspreken. In een aantal pubs is er live muziek. Verder zijn er een aantal winkels, waaronder drie supermarkten.

De huurboten zijn allemaal ruime en stabiele aluminium boten van vijf meter, voorzien van 4-takt motoren, visvinder, draaistoelen, hengelsteunen, lenspomp en reddingsvesten.

Vissen in een ander land en op vreemd water is toch weer heel anders dan vissen in je thuiswater in Nederland en daarom is het wel heel prettig als er iemand als Ferdinand aanwezig is die voor advies en stekkenkennis kan zorgen.

De gasten van Ferdinand kunnen hun voordeel doen met de ervaring en waterkennis die hij door de jaren heen heeft opgebouwd op Lough Derg.

Met die kennis zit het wel goed bij Ferdinand gezien de resultaten die hij in het verleden in de European Pike Challenge wist te behalen. Ondanks dat hij het door omstandigheden met een langzame boot met een 5 pk motor moest opnemen tegen 120 concurrenten uit heel Europa ging Ferdinand er drie maal met de hoofdprijs vandoor.  

Je hebt ook de mogelijkheid om Ferdinand voor één of meerdere dagen in te huren als visgids. Hij brengt je dan in zijn eigen snelle visboot naar de beste stekken en doet zijn uiterste best om er een gezellige en leerzame dag van te maken. Ferdinand geeft daarbij als enige gids in Ierland vangstgarantie.   

 

De reis naar Ierland is eenvoudig en snel. Er is een ruime keuze aan vluchten naar Ierland, met bijvoorbeeld Ryanair, Aer Lingus en de KLM en je kan vliegen vanaf Schiphol, Eindhoven of Brussel. Met de handbagage en de bagage die je incheckt bij elkaar mag je 25-30 kilo per persoon meenemen, dus dat is ruim voldoende.

Als je ook de vakantiekriebels krijgt en wat meer foto’s en informatie wilt zien over een vistrip naar Ierland, kijk dan op de website van Ferdinand: www.pike-ireland.net.

En hier zijn wat youtubefilmpjes om alvast in de stemming te komen:


Dutch Predatorteam goes to Lough Derg
 


Pike Fishing Trip Lough Derg


The ring of Lough Derg
.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -