Västervik EPC 2011


Västervik EPC 2011

Er is echt veel te vangen en de mentaliteit rond de snoek gaat met sprongen vooruit. Dat begon al langer geleden en de wedstrijd in Västervik is eigenlijk een toonbeeld hoe je een wedstrijd op voor de vis verantwoorde manier houden kan. Een voorbeeld wat nu steeds vaker gevolgd wordt. Dit jaar valt de wedstrijd in de eerste week van oktober (zie: 
www fishingcamps.se)

Waar het om gaat?
Natuurlijk om een geweldige week te beleven in Zweden. Je vist in Västervik in een kleine competitie, met zelden meer dan dertig teams. De eerste prijs is een bedragje van maar 10.000 euro cash!! Maar dat is natuurlijk bijzaak… Toch? Je vangt zeer zeker snoek en soms zijn dat ook nog eens flinke aantallen.

Worden jij en je maat geen eerste, dan heb je toch kans om een set hengels van ITT te winnen, of een Condor visvinder of een van de vele andere prijzen, want de sponsoring is geweldig. Oh ja, elk team krijgt ook een doos kunstaas voor de wedstrijd begint, en daarin vindt je al genoeg materiaal om in Västervik aan de slag te gaan.

Hoe het werkt?
Na het inschrijven mag je gaan vissen in een baai waarin geen wedstrijddagen gehouden worden. We noemen dat het zuiden. Een baai van rond de 25 km lang met daarin weer tientallen kleine baaitjes. Op de wedstrijddagen mogen de langzame boten ( meestal de huurboten) een half uur eerder vertrekken en een half uur langer doorvissen. Bij de start krijg je een camera mee met je wedstrijdnummer en een meetplank met het gelijke nummer.


Vang je een vis, dan meet je die op de plank en tegelijk neemt je vismaat een foto van de vis, die je daarna netjes terug zet.

Aan het eind van de dag lever je de camera in. De meetplank blijft bij je in de boot. De volgende visdag vis je op een andere stek en krijg je de camera voor de start weer terug. Derde dag loopt net zo. Het team wat over drie dagen de grootste vijf snoeken gevangen heeft is uiteindelijk winnaar. Lees voor meer details de site er nog maar eens op na.

Tot slot, vangen van snoek is niet zo een probleem maar val je niet in de prijzen, dan staat het wel vast dat je een knoertgezellige week beleven gaat.

Voor meer informatie kijk op www fishingcamps.se


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -