Uniek Pilot Project!

Unieke Pilot Nederlandse Sportvisserij
 
Het gesloten seizoen voor de roofvisserij in Nederland is voor veel sportvissers een onaangename verplichte rustpauze van 2 maanden. Daar waar andere hengelsporters jaarrond van hun geliefde hobby kunnen genieten, kijken de roofvissers tandenknarsend toe. Het gesloten seizoen voor met name roofvissen is een maatregel die dateert uit de tijd dat het Catch & Release principe nog nauwelijks bestond. Vissen deed men hoofdzakelijk voor de pot.

 
Anno 2009 is er veel veranderd binnen de sportvisserij en de huidige mentaliteit met betrekking tot het meenemen van vis om op te eten staat ver van de tijd waarin bovengenoemde maatregelen zijn ingevoerd. Diverse instanties binnen de sportvisserij hebben daarom de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om deze regel ongedaan te krijgen. Het afschaffen van de gesloten tijd voor andere vissoorten heeft bewezen geen enkele negatieve invloed te hebben op de visstand. Daar waar witvis- en karpervissers gewoon door kunnen vissen, worden de roofvissers opgezadeld met maatregelen die niet meer van deze tijd zijn.
 
Alle inspanningen hebben geleid tot een zeer interessante pilot voor de sportvisserij, waarvoor het fiat uiteindelijk tijdens de afgelopen Visma werd verkregen en die mede onder auspiciën van Total Fishing en de KLPD ten uitvoering zal worden gebracht.


We zijn zeer benieuwd naar de resultaten van het komende Pilotproject op de Rivieren en dan met name wat het eenmalige gebruik van de levende aasvis aan  (grote) vissen zal opleveren.
 
De minister geeft tijdelijk een (zeer) beperkt aantal dispensaties om gedurende een periode van 6 weken door te kunnen vissen in de gesloten tijd met alle aassoorten, inclusief de levende aasvis! In totaal worden maximaal 20 roofvisvissers geselecteerd waarbij de argumentatie waarom men mee wil doen de bepalende selectienorm zal zijn.

Van die 20 plaatsen zijn er vanwege de ervaring en publicitaire mogelijkheden reeds 10 bestemd voor een aantal roofvisauteurs van Total Fishing waaronder: Piet Driessen, Eddy te Mebel, Yvo Bindels, Henk Simonsz, Willem Stolk, Michel Huigevoort, Johan Caneel, Han van den Eertwegh, Eric Marteijn en Aad Kouwenberg,  

De pilot vindt plaats op bepaalde, door het Ministerie aangewezen, trajecten op de Nederlandse rivieren die nader aan de deelnemers bekend worden gemaakt. Om controle door de Waterpolitie te vergemakkelijken is deze pilot vooralsnog alleen toegestaan voor boten voorzien van een registratienummer.
 
Voor deelname aan deze pilot en om in aanmerking te komen voor dispensatie dient u een email te sturen naar
info@totalfishing.nl o.v.v. “Pilotproject” Vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer, het registratienummer van uw boot en een korte toelichting wat uw bijdrage kan zijn aan deze pilot.

De geselecteerde sportvissers krijgen uiterlijk komend weekend persoonlijk bericht en de maandag daarna worden de namen op Total Fishing bekend gemaakt evenals een uitgebreide evaluatie van de vangsten en gebruikte aassoorten, welke eind mei gepubliceerd zal worden.
 
Omdat de Minister en alle betrokken instanties de kick off van dit project meteen na het sluiten van het roofvisseizoen hebben gepland, is inschrijven slechts mogelijk tot vrijdag aanstaande!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -