Ultimate Hengelsport verlengt wedstrijdsponsoring

ULTIMATE HENGELSPORT VERLENGT WEDSTRIJDSPONSORING

De seniorenteams die jaarlijks namens Sportvisserij Nederland deelnemen aan het Wereldkampioenschap zoetwatervissen, EK en enkele interlandwedstrijden kunnen de komende drie jaar opnieuw rekenen op zowel materiële als financiële ondersteuning.

Hengelsportgroothandel Ultimate uit Boxmeer die de ploegen samen met lokvoerproducent Mondial-F al enkele jaren sponsort, heeft het sponsorcontract dat afgelopen december afliep namelijk met drie jaar verlengd. Daarmee kan de ingeslagen weg van een professionele aanpak van de wedstrijdvisserij worden vervolgd en moet het voor Nederland mogelijk zijn om binnen die termijn  een vaste plek bij de  beste wedstrijdlanden van de wereld te realiseren.

Nederland telt immers bijna twee miljoen sportvissers waaronder 300.000 vrouwen en meer dan een half miljoen kinderen. Van al die sportvissers doen enkele tienduizenden aan wedstrijdvissen. De absolute topvissers van het grote wedstrijdgilde dat is gespecialiseerd in het vissen met dobbers, want dat is een absolute voorwaarde, nemen jaarlijks deel aan de Nationale Topcompetitie.


Op de foto het WK team zonder coaches

De competitie, die in de periode april tot oktober plaatsvindt en tot doel heeft tot een selecte groep topvissers te komen waaruit de bondcoaches hun favorieten voor internationale viswedstrijden kunnen kiezen, bestaat uit acht wedstrijden. Wie goed vist en bij de beste 50 eindigt, plaatst zich voor de Nationale Selectie. Meer informatie over de Nationale Topcompetitie kunt u binnenkort van ons verwachten.