Uitslag eerste wedstrijd zet de toon


Uitslag eerste wedstrijd zet de toon

Op zaterdag 16 maart verzamelden de 30 deelnemende zich voor de eerste van de 5 wedstrijden van de PENN Korpscompetitie 2013.

De organiserende vereniging HV Vlissingen had het parcours uitgezet op het strand van Zoutelande. Hier is zowel diep als ondiep water binnen werpbereik zodat de 150 vissers meerdere mogelijkheden hadden om vis aan de haak te krijgen.

De verwachting was dat de vangst vooral zou bestaan uit kleine scharretjes, die hoofdzakelijk op grote afstand gezocht moesten worden. In het eerste uur werd deze verwachting werkelijkheid en veel deelnemers konden direct vangst op hun wedstrijdkaart laten bijschrijven. Een wonderbaarlijke visvangst bleef echter uit, zeker omdat de bijtlust naarmate de wedstrijd vorderde, afnam.

De harde wind die vanuit het zuiden recht in het gezicht blies, zorgde ervoor dat de benodigde verre afstand niet gehaald kon worden. Een enkeling die het vervolgens aandurfde om onder de kant het geluk te beproeven werd beloond. Vooral in het laatste uur konden er enkele fraaie botten ter meting worden aangeboden. De bot van Arjan van Moort van Zeevisteam Zuidwest was hiervan een mooi voorbeeld, deze was maar liefst 40 centimeter lang! Vandaag werd er overigens nauwelijks rondvis gevangen.



Om 14.00 uur klonk het eindsignaal en startte het napraten en analyseren al op de parkeerplaatsen. In deze competitie is het zaak dat tenminste 4 van de 5 vissers van een team een goed resultaat halen, er mag namelijk één uitslag worden geschrapt. Maar dan nog is het lastig om zo direct na de wedstrijd een inschatting te maken van de eigen resultaten in vergelijking met die van andere teams.

De uitslag bracht de begeerde duidelijkheid. De winnaar van vorig jaar, het Zeehengelsport Magazine Zeevisteam zette de toon door deze eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Het debuterende team van Zuiderduin Westkapelle pakte de tweede plaats voor het gerenomeerde SPRO Zeevisteam. De volledige uitslag is na te lezen op de op de site www.korpsvissen.nl.

Over 3 weken wordt de competitie vervolgd met de wedstrijd op het strand van Wijk aan Zee. (www.korpsvissen.nl)oor meer informatie kijk op : www.korpsvissen.nl