Tweede ontmoetingsdag Denemarkenvissers

Tweede ontmoetingsdag Denemarkenvissers  

Door Peter Gerits
 
Zondagochtend 16 maart 2014. Het is 06.15 uur en ik ben al op vóór de wekker afgaat en strompel door de nog donkere gang naar de badkamer. Team Stramproy zal rond half negen afreizen, in Weert een collega oppikken en koers zetten naar Raamsdonksveer.
 
Fauna Hengelsport was zo vriendelijk om haar deuren van 11.00 tot 15.00 uur te openen, alléén voor het besloten Facebook- clubje Denemarkenhengelaars en introducees via de website van Kees Michielsen: www.zeevissenlangeland.nl
 
Fauna Hengelsport.
 
Het 'clubje' telt reeds 438 leden en wekelijks komen er wel weer een aantal bij. In navolging van het grote vorige succes in Vrouwenpolder bij hotel restaurant De Boekanier, waarvan de eigenaar overigens ook een fanatieke Denemarkenvisser is, hebben Willy Gryp en oprichter Kees Michielsen deze keer noodgedwongen naar een andere ruimte moeten gaan omzien om dit gezellige evenement weer te organiseren.
 
De groep was immers binnen een jaar ongeveer verdubbeld.
 
Tegen 11.00 uur stroomden de deelnemers binnen.
 
Ruim 200 mensen hadden zich aangemeld voor dit evenement en werden bij de ingang enthousiast ontvangen door Willy en zijn partner Els. Het werd een dag van weerzien en ook van ontmoetingen met mensen die men eigenlijk alleen kende via het internet. Denemarkengangers uit Vlaanderen en het gehele land vonden hun weg naar Raamsdonksveer.
 
Els en Willy.
 
Bij binnenkomst kreeg ieder een nummertje, dat bij het huiswaarts gaan een aantal leuke attenties opleverde in de vorm van een goodiebag. 
 
Inhoud goodiebag.
 
Deze geste werd door een aantal sponsoren samengesteld: Fauna eigenaar Bart, de firma Pure Fishing gedreven vertegenwoordigd door Leo Stoutjesdijk (Berkley spoel nylonlijn 540 meter) en Firma Spro / Gamakatsu (zeeonderlijnen, wartels en haken), Shadgieterij Bright Baits had voor deze gelegenheid twee soorten shads voor ieder gegoten, genaamd de Langelander 
en er was ook nog een zeeviskistovertrek, aangeboden door Sportvisserij Zuidwest Nederland via Ben Biondina.
 
De Langelander.
 
Als klap op de vuurpijl was het gekregen lotnummertje ook nog eens een persoonlijk lot voor de loterij, waarmee men bij huis- en bootjesverhuurder Torben Hansen €100,00 korting krijgt bij een boeking.
 
En wat te denken van de nieuwe boerderijverhuurder op Langeland Chris en Rudi Raus onder de naam Stubbegaard? (3x 6-persoons appartementen) Bij hen kon je jouw gegevens in de interesselijst invoeren en op het eind van de dag werd een winnaar uit het bestand getrokken en bekend gemaakt.
 
Stubbegaard Chris en Rudi.
 
Vanaf 11.00 uur was gepland dat iedere bezoeker gratis patat en snacks kon gaan halen bij de op het binnenterrein gestalde mobiele snackwagen van frietwagenbrabant.nl.
 
Dit liep een klein beetje uit vanwege de stroomstoring, maar uiteindelijk konden we allemaal genieten van goed gebakken frietjes en overheerlijke snacks: “All you can eat”, en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt!
 
Gratis Friet en snacks.
 
In de loop van de dag werden vele, vooral voor zeevissers interessante hebbedingen bekeken en in de hand gehouden. Fauna Hengelsport gaf aan onze club 15% directe korting bij aankoop.
 
Leo en Kees helpen bij het uitzoeken van de juiste hengel.
 
Cameraman voor film en fotografie én sportvisser Sytse van der Harst van Keyfeature Media Producties, was aanwezig om zijn nieuw geproduceerde DVD te promoten, Alle kan Fiske (anyone can fish). Hier is een trailer te zien . Het Promo filmpje Visma 2014 is overigens ook van zijn hand.
 
Sytse van der Harst.
 
Totalfishing auteur Ron Smits was aanwezig om de vele vragen te beantwoorden over de gespecialiseerde kantvisserij op vooral zeeforel op Funen en Langeland. En ook bij good old Leo Stoutjesdijk, die weer terug is bij zijn grote liefde Pure Fishing, hingen de bezoekers aan zijn lippen.
 
En dat hij ook nog eens niet alleen verstand heeft van vissen en materialen, maar ook van knopen en lijnverbindingen demonstreerde hij ook nog tot verbazing van velen. Erg leerzaam!
 
Ron Smits en Kees Michielsen.
 
Jammer dat vanwege de stroomstoringen de filmpresentaties van Ninja Klapwijk en Richard Ludema op groot doek niet doorgingen. Daar hadden sommigen zich toch wel op verheugd, helaas pindakaas! Wel waren er prachtige gietdemonstraties te bewonderen van de heren Bjorn en Joachim van Bright Baits.
 
Bjorn en Joachim van Bright Baits geven uitleg.
 
Ben Biondina van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland was aanspreekpunt over de sportvisserij in Zuidwest Nederland en ook betreffend regelgeving in Nederland.
 
Ben Biondina overhandigt een zak petjes die Jan Bel (links) meeneemt voor de vissertjes in Afrika. 
 
Vincent van Gemert had de lange reis ondernomen om vanuit Den Helder zijn caravan- en bootverhuur op de camping van Spodsbjerg (midden in het dorp met uitzicht op de Langelandsbelt en 100 meter lopen naar de haven) te promoten.
 
Vincent van Gemert (rechts) van caravan en boot.
 
Daar was dan het moment suprême dan aangebroken. De lotjes werden goed door mekaar geschud, één lotje kwam uit de hoge hoed. De winnaar van een huurtegoedbon van €100,00 op een vakantiehuisje van Torben Hansen werd John van Vugt uit Breda. Er werd nog een fotootje geschoten van John samen met een verbouwereerde mevrouw van Vugt, die eigenlijk niet meteen doorhad waarover het ging.
 
Winnaar John van Vugt met zijn vrouw.
 
Ook de Belgische boerderijverhuurders Chris en Rudi Raus van Stubbegaard in het dorpje Fodslette op het eiland Langeland maakten de winnaar bekend: 'Een week lang gratis van hun gastvrijheid genieten!' 
Het werd de heer C.H. Ouwerkerk uit Alblasserdam, die niet (meer) aanwezig was.
 
Telefonisch werd hij op de hoogte gesteld, waarna de berichtgever de GSM ver van zijn oren moest houden vanwege de overweldigende vreugdekreten aan de andere kant.
 
Team bestelzeeaas.nl met rechts Kees de Vet.
 
Rond 15.00 uur waren dan alle genodigden weer vertrokken en kon het organiserende team met voldoening terugkijken op een heel geslaagde ontmoetingsdag van Denemarkenvissers 2014. 
 
Team Stramproy-Weert.
 
Graag tot een volgende ontmoetingsdag en deze komt er al heel vroeg aan namelijk in de week van 10 tot 17 mei, als er meer dan 40 Denemarkenvissers gelijktijdig aanwezig zijn op het vriendelijke Langeland. 
Een verslag daarvan kunt u te zijner tijd hier bekijken.
 
Het is ze gelukt Kees en Willy.
 
Heel veel dank aan met name Willy & Els Gryp en  Kees & Ingrid Michielsen. Maar ook aan al de vrijwilligers die hadden gezorgd voor een strakke en goed geoliede organisatie.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -