Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 december 2013

... tot dinsdag 17 december 2013

Wederom een week waar de wind een grote invloed had. Vissen tijdens de betere momenten leverden toch nog mooie vangsten op. Dit is de laatste aflevering van 2013. Op 7 januari zullen de eerste berichten van 2014 verschijnen. De redactie van Total Fishing wenst jullie fijne feestdagen en fantastisch 2014!


Roodborstjes scharrelen nog druk hun wintervoorraad bij elkaar.

Prima week ondanks wind

Het is wederom een prima week geweest waarbij de wind van een week geleden best wel een rol heeft gespeeld, alleen niet in positieve zin helaas!

De vangsten aan de stranden waren beduidend minder afgelopen week dan voor de storm van 5 en 6 december. Walcheren is matig met overdag wat schar en magere wijtingen. Een enkel zeebaarsje en bot maakte het nog enigszins de moeite waard om erop uit te trekken. Hopelijk komt er verbetering maar het weerbericht voor komende week voorspelt niet veel goeds, veel wind en op zaterdag aanstaande zelfs zeven tot acht Bft uit het zuidwesten.


Winnaar Kees Westdorp Topcompetitie Kust 2013.

De Zuidhollandse havenkanalen doen het redelijk. De vangsten in de Dintelhaven zijn matig. Het Beerkanaal doet het redelijk met veel ondermaatse wijting en wat schar, Het Calandkanaal is prima en voor de verre werpers op dit ogenblik een mekka: afgelopen zaterdag kwamen er zelfs een paar wijtingen uit van tegen de 40 centimeter!


Wibo Boone geconcentreerd aan het Calandkanaal tijdens de laatste wedstrijd Topcompetitie Heren afgelopen zaterdag.

De Waterweg iss nog steeds matigjes met nog veel vuil uit het achterland. John Muis ving tijdens het proefvissen voor de Topcompetitie in de Waterweg wat gulletjes en dikke botten. De pieren zijn redelijk met wat schar en bot en soms een paar gulletjes. De stranden noordelijk van Hoek van Holland bieden vooral bot, wat schar en in de avond wijting.

Afgelopen zaterdag is de laatste dag van de Topcompetitie Heren vervist in de Dintelhaven en het Calandkanaal. De vangsten in de Dintel vielen wat tegen maar het Calandkanaal maakte veel goed. De winnaar had
bijna zes meter vis in twee uurtjes!


Mike Lubbers met een trek van drie wijtingen tijdens de tweede wedstrijddag van de Topcompetitie.
 
Kees Westdorp won deze Topcompetitie 2013 en je kunt best spreken dat we voor 2014 een zeer sterke Nationale selectie hebben, zoveel klasbakken bevinden zich hierin! Het WK team 2014 voor Frankrijk bestaat nu uit Kees Westdorp, Tom van de Pol, Marien Flipse, Jeromy van Houdt en Ruud van Noord.
 
De Interlandgroep bestaat uit Danny Goossen, Rob Slingerland, Stephan Koen, Arjan Rijnberg, Joeri Minderhoud, Mike Lubbers, Hendrik Jan Polhuis, Kees Rijnhout, Wibo Boone, Rob Punselie, Eddy Elzinga, Jan Hennekam, Theo van Broeck, John Muis en Frank Peene. Deze mannen vissen de interland tegen Engeland en Belgie op 17, 18 en 19 oktober 2014 in Belgie.
 
De dames hielden afgelopen zondag hun laatste Topcompetitie dag op de stranden van Westduin en Domburg. Susan Stuijts werd terecht winnares voor Clarinda van der Zande, Heidi Leeuwis, Christel Verhage en Linda van de Velde. Zij vormen het WK damesteam voor Frankrijk 2014, allemaal gefeliciteerd!
 
De junioren van Henri Karremans moeten zaterdag aan de bak en dan zal blijken wie er in het WK Junioren team komen. Volledige verslagen van deze afgelopen wedstrijden kunnen julie vinden op www.sportvisserijnederland.nl


Het nieuwe WK Team Kust 2014. Staand van links naar rechts: Tom van de Pol, Kees Westdorp en Marien Flipse. Gehurkt van links naar rechts:Jeromy van Houdt en Ruud van Noord.
 
De Boutwedstrijd van HSV de Slufter afgelopen zondag in de Dintelhaven werden vakprooien voor Jeroen den Engelsman in vak A en Jim Sonnenschein in vak B, van harte beiden. Zaterdag 21 december wordt om de Grote Prijs Ter Heijde gevist aan het strand van Monster/Ter Heide
 
Bootvisserij
 
Geankerde visserij is uitstekend met wijting, schar, gul en bot in de monding van de Westerschelde en op de Noordzee vanaf de huurkotters en eigen bootjes onder de kust. De Oosterschelde is redelijk en de Grevelingen zelfs prima met veel wijting en haring, hopelijk blijft de vorst nog een tijdje weg!
 
Tot volgend jaar, Arthur
 

Moeizame vangst door wisselende omstandigheden

 
De temperatuur is weer naar boven, geen vorst meer en dan ineens een rustige dag met weinig wind afgewisseld door een straffe wind. Is er wat te vangen geweest? In ieder geval is het op veel plaatsen moeizaam geweest afgelopen week, er moest vaak hard voor gewerkt worden.
 
Snoek blijft het goed doen op dood aas, al moest je op veel plaatsen nog de nodige uren maken om ze te verleiden. Zeevis als aaskeuze bracht duidelijk voordeel afgelopen week.
 

Rustig over de plas toeren.
 
Diegene die al vaak vaker op bepaalde stekken gevoerd hadden konden nog vaak een mooie snoek vangen. Met kunstaas is het nu gewoon een heel stuk moeilijker.
 
Snoekbaars is al vaak behoorlijk aan het afzakken en hier doet de spiering het op dit moment goed al zijn ze ook met shads toch nog wel redelijk te vangen.
 

Wegwezen dacht deze meeuw.
 
Op dit moment is het aas zo weinig mogelijk bewegen en de boot laten driften duidelijk beter dan te lang op één plaats blijven hangen, dus doe daar jou voordeel mee. Groen en geel zijn duidelijk top op dit moment tot een diepte van acht meter.
 
Baars pakt vooral kleine shadjes en op heel veel plaatsen zijn bladpilkers in het voordeel. Ze mochten ook nog vaak snel gevist worden, hadden de vissen geen problemen mee.
 

Kleine shadjes doen het goed.
 
Zilverkleuren en wit waren duidelijk aantrekkelijk voor de baarzen. Prachtige vissen weer bij de meldingen van afgelopen week met 40+ vissen, kogelrond in een topconditie. 
 
De buitentemperatuur blijft redelijk hoog voor de tijd van het jaar en watertemperatuur nog boven de zes graden. Dat is nog altijd twee graden hoger dan afgelopen jaar. Ga er lekker op uit en probeer met deze vakantiedagen nog wat vissen te vangen. Foto’s met sneeuw gaan voorlopig niet komen volgens de voorspellingen, dus geniet er maar mooi van.
 

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo vissers, Het was allemaal even wat minder met de vangsten op de Noordpier na de storm. Er is zoveel voedsel losgekomen dat het op de bodem van de zee een waar feestmaal is buiten ons aangeboden aas om…


…Maar desondanks kom je altijd wel met een portie vis thuis en als de zuidenwind aanhoudt wordt snel het weer beter...


…Ook weer wezen vliegervissen met mijn visvriend Leen Gouda. Dat leverde zowel vis als zeer verbaasde blikken op. Af en toe gelukkig ook weer een echt dikke wijting maar de meeste zijn kleiner…


…Belangrijk: De pier is zwaar beschadigd na de storm dus in de nacht zeker niet zonder licht rijden, maar afstappen...


…Net achter het hek is het beton eruit geslagen en liggen de stroomleidingen van de vuurtoren bloot! Visgroet van lucky Luc Mom.


Het blijft een impnerend gezicht.


Een van de karpers van Johan.


Trekkend of verkassend naar een ander weiland?


Roven.nl ging weer bellyboten in Spanje...


...Het was lang niet even makkelijk zo laat in het jaar...


...Lees verslag deel 1 op Roven.nl


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag 14 december een bijzonder goede sessie met de kajak gehad, met bijvoorbeeld deze baars, 47 centimeter, werpend gevangen op een 11 centimeter lange komodo shad op een 7 grams loodkop. Groeten, Daniel Post.


Mooie dikke baars voor vismaatje Jan, groet Jan Versteeg.


Steeds vroeger onder, maar wel fraaier.


Beste Total Fishing, Een ochtend met dood aas vissen leverde deze mooi snoek van 90 centimeter op. De mooie dril was goed te volgen in het heldere water. Met vriendelijke groet, Ed.


Hallo Total Fishing, leuke snoek op de 'old school' sara, groeten Stoffel.


Hallo Total Fishing, vandaag met een spinstang van...


...hotspotfishing getest, met resultaat! Groeten Stoffel.


Zilverreigers, steeds vaker te zien.


Beste Total Fishing, met een mooi hoge drukgebied aflopen dagen en een heerlijk winter zonnetje hebben we een superdag meegemaakt. Het werdt een compleet gekkenhuis op de rivier. Sjors Piek en ik kregen op kunstaas 18 snoeken in de boot. Wat kan vissen toch mooi zijn. Sjors ving deze op de Spro pike fighter... 


...Het ging wat de aantallen betrof wel gelijk op. Sjors mocht de grootste vis van de dag vangen. Pim Busker, Dutchfishingadventures.com


Er werd afgelopen zondag voorgevist op het wedstrijdwater (Kagerplassen en Braasemmermeer) van roofviswedstrijd 'deNieuweVispas'. Om te kijken waar de snoeken liggen en wat de beste tactiek gaat worden. Doodaas leverde een aantal dikke snoeken op, waaronder deze oude krijger door Peter. Het hele verslag staat op www.vinnig.nl, verder lees je hier hoe je kunt inschrijven voor deze fantastische wedstrijd (26 januari 2014). Groet, Klaas Hoogduin.


Een mooie riviersnoek, 105 centimeter, en bijzonder dik en megasterk, gevangen op... 


...een 18 centimeter lange Fox pro firetail shad in de baars kleur. Groeten, Daniel van der Post, danielskayakfishingadventures


Hoi Total Fishing, na een dood aas-sessie zonder vis, dinsdag vol goede moed opnieuw gaan proberen. En deze keer wel met succes, na een metervis gelost te hebben vlak voor de kant werd ik uiteindelijk beloond met een prachtig dikke van 1.15 meter. Groetjes Kristof.


Afgelopen maandag een dag wezen doodazen vanuit de boot, met een totaal van 13 snoeken waarvan er 5 de meter passeerden al een topdag. Maar het gouden randje gaf deze bak van een vis! Met een prachtige tekening is dit zeker een van mijn mooiste snoeken ooit gevangen. Het verslag van deze dag zal binnenkort te lezen zijn op www.doodaas.nl Groet, Arend Burger

Deze keer de nominaties voor de snoek van Kristof en de snoeken van Daniel en arend. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -