Total Fishing-Weekend 2012


Total Fishing-Weekend 2012

Door Han van den Eertwegh

Zes jaar geleden dacht ik: het zou leuk zijn om alle vismaten waar ik regelmatig mee vis, een weekend bij elkaar te brengen, natuurlijk om te vissen maar zeker ook voor de gezelligheid! De reacties waren positief en een geweldig weekend volgde. Een traditie was geboren…

Sinds die eerste keer in 2006 hebben we elk jaar een “Total Fishing-Weekend” georganiseerd, steeds in Limburg. Dit omdat het merendeel van de vissers hun roots in het zuiden des lands hebben liggen. Naast deze zuiderlingen waren echter ook Zeeland, Overijssel en Gelderland elk jaar vertegenwoordigd.

Dit jaar bestond ons clubje uit Lambert Haenen en zijn beste vriend Egon Doijen, Piet Driessen en zijn maat Piet Hoeijmakers, Luciën de Kroon, Johan Caneel (visgidsjohan.nl), Bernd van Broekhoven, Volkmar Strikkers, Bard Borger en Han van den Eertwegh.


Tien vissers met dezelfde passie

Het is mooi om te zien dat tien vissers uit alle windstreken, van 25 tot 58 jaar oud, wiens neuzen dezelfde richting uit wijzen, met veel plezier een weekend lang gezamenlijk hun hobby uit oefenen en daarbij mooie vriendschappen in stand houden.

Vorig jaar werd het idee geopperd om de komende jaren Limburg te verlaten en eens een ander viswater dan de Maas te kiezen voor deze dagen. Volkmar stelde gelijk voor om het weekend eens een keer op de IJssel te vissen, dus heb ik dit jaar het stokje overgegeven aan Volkmar en Bard.


Volkmar en Bard hadden de organisatie prima voor elkaar dit jaar!

Op vrijdag 21 september druppelden gedurende de middag en avond langzaam alle auto’s met boten binnen, en sloegen we ons kamp op in een door Volkmar geregelde loods bij een boer. Een prima locatie met buitenparkeerplaats voor alle boten en binnen voldoende ruimte voor onze stretchers en luchtbedden en tevens de nodige sanitaire voorzieningen binnen handbereik.

Na een lekker patatje werden de door Totalfishing beschikbaar gestelde fleece jacks uitgereikt, mooie jacks, en de petten van Roven.nl, hartelijk dank hiervoor! Onder het genot van een Limburgs biertje werd het een erg gezellige avond, en eigenlijk te laat werden de slaapzakken opgezocht… De wekkers waren op 5 uur gezet…


Gezellig bijkletsen onder het genot van een Limburgs biertje…


…Maar dan is het vroeg dag als de wekker om 5 uur gaat!

Zaterdag werd er gevist op de IJssel. Het werd een heerlijke dag met zon, wind en vooral genoeg en hele mooie vissen.

Op een enkele baars en snoekbaars na waren het vooral enkele flinke snoeken en vele grote roofbleien die de dienst uitmaakte. Diverse sterke 70-ers, en zelfs de 80 cm-grens werd tweemaal overschreden met machtige vissen voor Volkmar en Han!


Volkmar in gevecht.


Prachtige roofbleien voor Han…


… en Volkmar.

Egon wist op licht materiaal een in de rugvin gehaakte zware schubkarper vakkundig richting net te dirigeren en Johan haalde net niet de metergrens met een mooie riviersnoek.


Bijvangst voor Egon.


Even de boterhammen opeten…


… rustig op een nabijgelegen plas.

Na de lunch op een aangrenzende plas werd gewisseld van boot, zodat iedereen ’s middags met een andere maat viste.


Vol gas weer richting stekken!


Machtige vis voor Han, met 85 cm een nieuw PR!

Eenmaal terug bij de loods werden we door Volkmar en Bard van een heerlijke portie Chinees voorzien, dat tot op de laatste rijstkorrel in onze hongerige magen verdween. Enkele door Traditional Hengelsport gesponsorde kunstaasjes werden aan de twee meest bijzondere vissen van de dag toegekend; de schubkarper van Egon en de grote roofblei van Han. De wisselbeker voor de meeste vissen mag een jaartje in huize Strikkers staan… 


Een flinke portie Chinees…


…ging er wel in na een dag zon wind en water!

Na enkele biertjes zochten we op tijd onze slaapzakken op… het vroege opstaan, de zon en de wind eisten hun tol en vóór middernacht waren tien vissers in diepe rust en droomden elk hun eigen dromen…


Zonsopkomst…


… mist boven de weilanden en het water.

Volgens traditie was Han op zondagmorgen al vroeg in de weer om voor iedereen eieren met spek te bakken, zodat we een stevig ontbijt achter de kiezen hadden voor nog een halve visdag.


Eieren met spek van chef-kok Han.

Nadat we alles opgeruimd en ingepakt hadden vertrokken we richting de nabijgelegen Randmeren, met het vizier vooral gericht op snoek. Johan beet direct het spits af door een hele mooie metersnoek te vangen van 115 cm, de grootste vis tijdens deze dagen de afgelopen 6 jaar!

Bernd wist dit kunstje later nog eens te herhalen met een mooie 101 cm op dood aas. Ook de anderen vingen mooie snoeken en een leuk aantal baarzen zowel op de dropshothengel als trollend met kleine plugjes.


Metersnoek voor Johan!

Zoals van tevoren afgesproken werd rond 14.00 uur getrailerd en kwam er een eind aan weer een gezellige editie van deze jaarlijkse visdagen. Na afscheid van elkaar te hebben genomen vertrok iedereen met een voldaan gevoel weer richting huis.

Volkmar en Bard, prima georganiseerd, bedankt namens ons allemaal!

Han van den Eertwegh

Hieronder nog een foto-impressie van dit gezellige weekend!


Mooie vriendschappen…


Mr. Baarsvissen.nl


Wie het kleine niet eert…


Prima uit te houden zo


Medewatersportliefhebbers.


Volkmar en zijn pak Taksi


Fotograaf op de foto gezet…


Schitterend


Doublet baarzen


Riverpiker Piet


Teamwork


Collegavisser


Windes voor Luciën…


… en Lambert


Tijd om weer te traileren


Terug naar het honk


Stevig ontbijt


...dat er goed ingaat.


Mooie snoek voor Bard op de dropshot


Meter voor Bernd!

ANDEREN LAZEN OOK