Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 november 2013

... tot dinsdag 5 november 2013

Opnieuw was het afgelopen week aanhoudend winderig: de herfst is op stoom aan het komen. Toch is het 'zomer' seizoen nog steeds niet helemaal voorbij. 


Gele trilzwam.

Alles door elkaar

Zo, ik ben weer terug uit het heerlijke Spaanse Torremolinos waar ik een fantastische tijd heb gehad met de heren en dames van de WK teams, de supporters en damescoach Benny Wijnings. Dat er nog maar vele van dit soort tijden mogen volgen, bedankt allemaal! 

Maarja, weer terug in eigen land waar de zeehengelsport gewoon doorgaat en in de 14 dagen dat ik weg was zijn de vangsten van vooral wintervis aardig aangetrokken. Toch doet ook de zomervis, vooral in de Waterweg, het nog erg goed. Zowel dus zomer- als wintervis door elkaar heen te vangen, super!! 

De stranden van Zeeuws Vlaanderen geven goede visserij op schar en nog wat tong. Vlissingen tot aan Westkapelle is redelijk: vooral schar gaat nu de dienst uitmaken. De wijting die wordt gevangen wordt langzamerhand wat groter. Op deze stranden werd afgelopen week het Europees Kampioenschap EFSA Kust vervist, georganiseerd door EFSA Holland.

Petje af voor de organisatie die volgens vele deelnemers(sters) top was. Arjan Rijnberg werd Europees EFSA Kampioen, het eerste team van Nederland werd derde bij de landenteams, proficiat!

De fantastisch fijne Nederlandse WK Ploeg 2013 Dames en Heren.
 
Aan de Domburgse stranden bot en zeebaars, en schar gaat ook hier een voornamere rol spelen de komende weken. Banjaard is gewoon goed, veel bot gevangen de afgelopen week, wat zeebaars en wat kleine gul. Schouwen Duiveland  is niet erg in trek, toch kun je er op avonden in deze tijd goed wijting vangen.
 
De Europoort is prima: veel wijting in de diepe kanalen en monding van de Waterweg. Als er niet teveel regen valt kunnen we er nog lang plezier van hebben: dikke zeebaars is nog steeds te vangen. De Pier van Hoek van Holland wordt langzamerhand het toneel van de wintervissers, vooral wijting, gul en schar hier te vangen (binnenkant Waterweg).
 

Wijting in het land!

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin maar zozo, het loopt nog niet erg storm hier. De betere stranden liggen verderop noordwaarts richting Noordwijk en nog verder Groote Keeten waar zaterdag 9 november het Nederlands Kampioenschap Kustvissen wordt gehouden voor heren en korpsen.

Ze geven lekker Hollands weer aan met een zuidwesten wind kracht vijf: weertje dus voor mannetjes putters. Veel succes allemaal daar zaterdag, ik kom jullie in de gaten houden!  Vangsten bestaan hier voornamelijk uit bot, wat wijting, zeebaars en een gulletje. De Pieren zijn redelijk tot goed, verwacht wijting, schar, nog wat tong en gul.

Bootvisserij geankerd is prima: monding Westerschelde prima voor dikke schar, het zelfde geldt voor de Roompotarm, omgeving boeien R1 en ZBJ zijn prima. Meerkerk ook maar van de week wordt het hem niet, veel wind uit westelijke richtingen gooit roet in het eten. Dan maar op naar de Oosterschelde waar redelijk tot goed vis wordt gevangen: wijting, schar en steenbolk. De wijting wordt met de week groter, gelukkig zijn ze weer terug! 

Goede berichten ook vanaf de Grevelingen, barst van de wijting en haring, hopen dat de vorst wegblijft dan kunnen we nog lang plezier hiervan hebben.

Tot volgende week, Arthur

Wintertrek begonnen?

 
Het weerbeeld afgelopen week was weer afwisselend: regen, wind, een zonnetje en af en toe een klap onweer. Ook worden de nachten al weer wat kouder en dus gaat de watertemperatuur ook weer wat zakken. Zijn de vissen nog actief ?
 
Snoek. Op dit moment op veel types water redelijk te vangen. Veel snoeken trekken al naar de winterstekken of zijn er al en kunnen zich nu dan ook goed gaan vol eten voor de aankomende winter. Op dit moment kan de afmeting van het aas nog heel wisselend zijn en dus met heel klein tot heel groot (kunst)aas zijn ze te vangen. Meeste succes op dit moment met dood aas en dan zijn het vaak grote vissen die gevangen worden. Of de aasvis zoet of zout is geweest maakt niet veel uit.


Dode aasvis is momenteel succesvol.

Snoekbaars - Afgelopen week weer diverse vissen uit de 80+ klasse. Opvallend was dat de grote snoekbaarzen die werden gevangen niet dieper dan drie meter lagen, dus vis deze waterlagen nu zeker nog even af. Langwerpige shads, maar hier ook het dode aas, zijn een graag genomen prooi voor de snoekbaarzen. De kleur kan heel divers zijn maar groen komt redelijk voor bij de meldingen.
 
Baars - Wat worden er toch nog mooie baarzen gevangen en ook afgelopen week weer vele 45+ baarzen. Op licht materiaal is dit gewoon een prachtvisserij. Shads worden over het algemeen toch nog heel graag even gepakt door de baarzen en dan tot shads een centimeter of acht. Bij grotere maten worden ze al wat kieskeuriger. Oranje en geel scoren nu duidelijk het beste op deze stekelridder.
 
Roofblei - Opvallend dat er nog best veel gevangen worden op dit moment en ook vaak van grotere diepte dan enkele jaren geleden. Toen de roofbleien Nederland veroverden belaagden ze vooral scholen alvers aan de oppervlakte. Nu die grote scholen zijn verdwenen, zoeken de roofbleien het op diepere waterlagen.
 
Winde en meerval - Momenteel weinig nieuws.


Kunstaas scoort echter ook.

Wel heel veel meldingen op bijna alle rivieren van de diverse soorten grondels uit Oost Europa die hun opmars ver hebben doorgezet en vaak een spelbreker zijn bij het verticalen of vissen met dood aas.

De vraag is hoe zich dit allemaal gaat ontwikkelen: gaan ze broed en eitjes eten van de hier aanwezige vissoorten, worden zij een prooi voor snoekbaars, meerval en snoek? We zullen het nog niet kunnen zeggen, al zijn veel wateren in het Oostblok al helemaal door deze grondels overgenomen en is er een diversiteit aan vis verdwenen.

Het blijft wat onstuimig aankomende week maar dit zijn vaak prima momenten om er op uit te trekken. Kleed je er ook naar: een verkoudheid heb je zo te pakken.
 
Veel succes op de roofvis,  Piet.
 


Afgelopen vrijdag, omdat het kriebelde, toch nog even ondanks het slechte weer een zeebaars proberen te verschalken. Na diverse kunstaasjes...


...geprobeerd te hebben bleek de Slophopper van Trigger X weer eens favoriet. Zie mijn broer Etienne hier met een paar mooie vissen. Met vriendelijke visgroet, Michel de Haan


Beste Totalfishing, Lisa heeft een paar uurtjes met...


...papa gevist: 16 zeebaarzen, wat een top dag. Groetjes Danny.


Witte Kwikstaart.


Beste Total Fishing, ondanks de wind toch wezen vissen en niet zonder resultaat! http://visverslag.blogspot.nl/  Groeten, FER.


Tjiftjaf.


Samen met Thomas afgelopen weekend nog gevist op roofblei. We konden een paar mooie vissen vangen, waaronder deze mooie hoge 80er die een vibration lure niet kon weerstaan. Groet, Hennie Smits.


Spechtinktzwam.


Het was niet makkelijk deze vissen te landen bij die harde wind op open water. Visgids Johan.


Afgelopen week hebben we weer de rivier opgezocht, het water stroomde sterk...


...Deze dikke herfstsnoekbaars was de vangst van de dag. Met vriendelijke groeten, Geert & Jarne.


Toen het weer nog kalm was kon je in alle rust vissen en genieten. Visgids Johan.


De rolmops werd met smaak genomen. Visgids Johan.


Met de nieuwe bulk shads van Fox Rage een aantal leuke vissen gevangen! Echte topper in de kleuren brownie en lemontiger! Ook aan de dropshot een echte topper! Groeten Ecky.


Het einde van weer een mooie dag op het water. Visgids Johan.


Helemaal zelfstandig verticaal gevangen! Visgids Johan.


Op deze grauwe zaterdag toch nog een mooi aantal baarzen kunnen vangen... 


...waarvan hier de mooiste, gevangen aan de biggie river2sea. Groeten, Hoeben Marc.


Hoewel we wisten dat we van het water moesten hoorden we later wat deze luchten op korte afstand hadden aangericht. Visgids Johan.


Schimmel en mos.


Met vismaat Tom de polder in. Ieder hadden we een dikke tien exemplaren 'standaard poldersnoeken', maar dit was wat minder standaard: een roofbrasem kon de kleine driedelige screaming devil niet weerstaan...


De eigen gegoten vinding (bulldawg voorstuk en een shad achterlijf) van vismaat Fluppe verleidde wel de twee grootste van de dag...


...Leuk detail hierbij is dat Fluppe zelfs zijn eigen naam in het rubber wist te gieten, chapeau...


...De grootste van de dag, Groeten Bart Debaes.


Dieplopende pluggen kunnen mooie vissen scoren. Visgids Johan.


Samen met een collega gidsen brengt gasten op divers water. Visgids Johan.


Hallo redactie van Total Fishing. Wij sturen normaal gesproken geen foto’s van onze vangsten omdat we een bedrijf zijn. Er is echter bij ons...


...een snoek gevangen die niet megagroot is maar wel ongelooflijk mooi. De snoek is gevangen door Emiel Hurkmans bij Hedesunda camping in Zweden. Hartelijke groeten Meindert.


Met vijf snoeken was Peter Hammersmidt, een zeer vriendelijke Duits sprekende Belg, kanjerkoning afgelopen vrijdag. Dat ook ik erg enthousiast kan zijn als er mooie snoeken gevangen worden blijkt wel uit deze foto die Johan Caneel van ons maakte. Een vreugdedansje of was het een regendansje?...


...Peter zag ook zijn snoekrecord met tien centimeter verpulverd worden. Op een pro pikefighter (de vijf meter diep duikende) versie in de kleur geel ving hij deze fraaie Groene Hart snoek. Petri Peter, groeten Pim Busker. (dutchfishingadventures.com)


Pascal pakte deze 94er net voor het noodweer wat over Utrecht trok. Groet, Frits.


Snoek gevangen op de Maas met de pikefighter.


Hey Total Fishing, afgelopen weken veel aan het vissen geweest. Met vissen tot 118 centimeter beleefden we hele mooie dagen. Deze vis is niet mijn grootste, maar zeker wel mijn zwaarste! Groeten, Wilfred van Asselt.

Deze keer de nominaties voor de roofblei van Hennie, de snoekbaars van Jarne, de snoek van Emiel en de snoek van Wilfred. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -