Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 januari 2014

... tot dinsdag 28 januari 2014

Koning Winter heeft inmiddels de eerste plekken in Nederland eventjes wit gemaakt. Aan zee vielen de kantvangsten afgelopen week tegen in vergelijk met de voorafgaande weken. Moeizame dagen in zoet water leverden vooral bij traag vissen mooie vangsten op.


Een groot deel van de wereldpopulatie van de kleine zwaan (Cygnus bewickii) overwintert in Nederland. 

Tij kan keren!

Afgelopen week was niet om over naar huis te schrijven over de gehele linie. De vangsten vanaf de kant vielen vooral vanaf het strand zwaar tegen. 

Van Vlissingen tot aan Westkapelle was het schrikbarend slecht in vergelijking tot voorafgaande weken waar toch ook al een neerwaartse trend te zien was. Ook vanaf Westkapelle richting Domburg werden geen spectaculaire vangsten geboekt. Schar is er nog wel te vangen maar de snit is eruit.
 


Schar is volop te vangen, vanaf de boot momenteel beter dan vanaf de kant.

De diepe havens van de Europoort doen het nog steeds goed: de wijting wordt iets groter, gul is er ook al beter te vangen en schar onoverkomelijk aanwezig. De Dintelhaven is matig. Zaterdagavond visten we hier een wedstrijd met 43 man van de Eurovissers vanwege het uitwijken van het oorspronkelijke parcours aan de Yangtsehaven Het begon om 20:30 uur flink te stormen. 

Tom van de Pol wist deze eerste wedstrijd op zijn naam te zetten met zes vissen, drie wijtingen en drie botjes, grootste vis van de avond was een bot van 40 centimeter. De Waterweg geeft weer wat meer gul maar het is nog niet op het oude niveau.
 

Bot,een blijvertje aan de stranden het hele jaar door.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin zelfde als verleden week: hoofdzakelijk bot(jes) en wat schar. De Pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee/IJmuiden afgelopen week tegenvallende vangsten in vergelijking met een paar weken geleden. Van de stranden van Wijk aan Zee tot aan Den Helder geen informatie gehad, reken maar op bot en schar.
 
Bootvisserij


 
Wrakvisserij is aantrekkend. Februari is meestal samen met juni de topmaand voor de wrakvisserij op kabeljauw. Afgelopen week gaf de burger weer moed. Meldingen van mooie gullen en kabeljauwen kwamen van diverse wrakken en van diverse schippers.
 
De geankerde visserij is prima op schar en in de monding van de Westerschelde is de gul ook in opkomst. De Oosterschelde viel tegen afgelopen week. Vissen op de Grevelingen is top met vooral 's avonds veel wijting.
 
Hopend op betere kantvangsten de komende week, maar ik vermoed van niet, draaiende winden van west naar oost en weer terug, veel wind voor volgende week zaterdag, maar toch, duimen maar!!

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week

Het weer blijft toch nog wat aan het kwakkelen en de wind kan het nog best eens koud maken op vele dagen daar deze wind vaak aanwezig was en daarom veel minder activiteit op het water van roofvissers.

Bij de vissen was dat ook vaak te merken daar ze vaak behoorlijk vast tegen de grond lagen, al moet ik zeggen dat ze toch wel overal gevangen konden worden maar vaak moest je veel kabaal maken. Zo werden er ook veel vissen gevangen met kunstaas met kogeltjes in zowel werpend als slepend. Dit betrof zowel de snoek, snoekbaars en baars dus kan ik heel algemeen zijn deze week.


Tussen de takken door in beeld gezet.

Diep lopende pluggen scoorde best nog wat vissen en dan vooral snoek en snoekbaars maar je moest wel vlak tegen de grond harken met deze pluggen, en de aanbeten waren dan wel vaak kegelhard te noemen.


Over de bodem harken op dit moment.

Ook dood aas scoorde redelijk maar hier ook opvallend bij de meldingen dat veel aanbeten van de roofvissen met het verplaatsen van het doodaas in beeld kwam. Baarzen konden nog wel eens iets hoger gevangen worden maar opvallend veel minder na zwemmers dus ze bleven graag wat dieper zitten. Felle kleuren rood/groen/geel vaak top voor zowel snoek en snoekbaars.


Veel meerkoeten aanwezig overal.

Wat het weer gaat doen is nog niet helemaal duidelijk maar de eerste dagen kunnen we zeker nog veel water bevissen, dus zijn er nog mooie rustige dagen bij ga er dan zeker op uit. Veel succes op de roofvissen en ook nu veel met snelheid wisselen.


Gespiegelde eend.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo vissers, het is overdag en 's nachts beredruk op de Noordpier te Wijk aan Zee. Er wordt dan ook nog steeds goed gevangen ook al moet je wel een getij dus stroming mee hebben op je visdag voor de beste vangsten...


...Ik heb het al vaker geschreven maar het loopt nu af en toe toch uit de hand. Houdt rekening met elkaar en maak even contact met de visser die er al staat en als het krap is, vraag dan even of je er naast kunt staan. Geen 'botte-boer gedrag'...


......en 'na mij de zondvloed' want er ontstaan op dit moment al hevige kabeljauwse twisten waarin mensen elkaar uitschelden en elkaars lijnen doorknippen. Hier kan...


...de sportvisserij niet voor bedoeld zijn. Denk niet aan de stek waar u in uw gedachten had willen staan maar blijf flexibel en respectvol naar elkaar. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo vissers, Vismaat Jan Out moet zo nodig weer 's nachts alleen op pad met de aardappel als ik op een oor lig. Dan krijg je de volgende dag dit soort vissen om je oren en ben je weer klaar wakker voor de volgende sessie. Mooi Jan, grrrrrr! Groet van Lucky Luc.


Het vrouwtje van de Grote Zaagbek (Mergus merganser), ook vooral een wintergast bij zoete wetlands.


Als op een moeizame dag toch nog een paar mooie vissen aan boord komen, is de voldoening groot. Henk met een schitterende rivierbaars, die zich gulzig op een vorkstaartje stortte. Groeten van Wilfred van Nunen.


Taaie dagen en koude vissen, Visgids Johan.


Nu nog een 'kwast groene verf'.


Hallo Total Fishing, weer een paar mooie vissen kunnen vangen. Het was een superweekend. Met onder andere... 


...een nieuw PR, een snoekbaars van 93 centimeter vanuit de bellyboat... 


...Deze snoekbaars is gevangen op een langzaam voortbewogen DK shad. Groet, Frank Mylle.


Vissen of toch binnenkort schaatsen?


Terwijl de snoek nog een rat aan het verteren is kan hij toch...


...de verleiding van de plug niet weerstaan. Groet, Henk Bergsma.


Beste Total Fishing, een aasvis slepen met de dobber op een groot en diep water? Deze vraag van Dennis Veugelers die dit niet eerder gedaan had, deed me denken aan jaren geleden, toen ik nog roeiend de aasvissen onder de dobber uit liet. Het was moeilijk en taai. We kregen een paar aanbeten. Voor Dennis een leerzame maar ook voor mij weer een superleuke dag. Hier een blije Dennis met een van zijn drie dobber snoeken.  Groeten, Pim Busker (dutchfishingadventures.com)


Vrijdag 24 januari heb ik deze snoek van 89 centimeter op de Fair Play vijfgrammer van grafiet gevangen. Ongelofelijk hoe rustig zo'n grote snoek zich gedraagt op goed op elkaar afgestemd ultralicht materiaal. Meer dan twee meter nylon trok de snoek niet door de slip van de Luxor 1B spinmolen. Lijn: 0,14 mm Stilon en een originele FP 35 mm Terrible spinner. Groeten, Peter Linzell (struinendoordepolder)


Hoi Total Fishing, de vis pakte de fluogele tandem ondex in ondiep troebel water. Groeten, Stoffel.


Op een weiland als natgedekte tafel is het goed toeven voor de reigers. 


Afgelopen weekend weer eens gaan vissen in de polder en we hebben een paar leuke vissen kunnen vangen waaronder deze. Met vriendelijke groeten, Levin van Hoof.


Verder is er van de week ook nog op de snoek gevist met Bart. De snoeken knalden...


... op de jerkbait als hij even stil bleef hangen...


...Ook zeer traag en diep geviste @rt-creepers waren effectief...


...voor de snoeken. Met sneller gevist kunstaas kregen we geen reactie. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Afgelopen week leken de snoeken voorzichtig te zijn maar na een paar missers en lossers op dood aas kwam dan toch de beloning met deze prachtig getekende dikke metervis! Groet, Arend Burger.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Arend, de snoekbaars van Frank en de baars van Henk. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -