Topvangsten op NK Kustvissen in Zeeland

Wedstrijdnieuws van Sportvisserij Nederland

Topvangsten op NK Kustvissen in Zeeland

Al wekenlang deden berichten de ronde dat er behoorlijk veel vis in het Zeeuwse kustwater was te vangen en zaterdag 1 oktober bleek dit wederom het geval tijdens het Nederlands Kampioenschap Kustvissen bij Dishoek op Walcheren.

Maar liefst 15 vissen, samen goed voor 365 centimeter, ving de kersverse Nederlandse Kampioen Danny Goossen van HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom in Sector-D. Vorig jaar liet Danny zich ook al gelden door zilver te winnen. Dan kun je moeilijk nog spreken van geluk als je bedenkt dat dit NK Kustvissen jaarlijks circa 200 topvissers telt. 

Maar, ook in andere sectoren werd behoorlijk goed platvis, zeebaars en zelfs al vroege gul gevangen. In A ving Edwin Jongenelen van HSV De Slufter uit Rotterdam zelfs 16 vissen, maar moest met een totaal van 3,5 meter genoegen nemen met het zilver. Kees Westdorp, vissend voor HSV Vlissingen, ving eveneens 16 vissen, maar door het totaal van 344 centimeter eindigde hij als derde. Grootste vis van het toernooi was een zeebaars van 55 centimeter gevangen door Frans Ras.

Bij de Korpsen, verenigingsteams van vijf vissers, ging de overwinning naar het eerste Korps van HSV Westkapelle bestaande uit Frank Peene, Jacky Minderhoud, Marijn Gabrielse, Kristiaan Minderhoud en Janko de Witte. Zij behaalden 43 wedstrijdpunten en vingen gezamenlijk net geen 10 meter vis. Tweede met 64 punten werd het eerste Korps van HSV De Edelkarper, bestaande uit Remi Lindhout, Eric Goossens, Jan Stam, Arjan Rijnberg en Jan Hennekam en derde met 71 punten het tweede Korps van de Eurovissers met Arjan van Drunen, Danny Lemmens, Jos Mels, Ed van Zanten en Erik Remijn.

De korpskampioenen en de runner-up nemen volgend jaar mei deel aan het WK Kustvissen voor Korpsen bij Mimizan in Frankrijk.