Topcompetitie Karpervissen Otheense Kreek

Persbericht Sportvisserij Nederland 

Topcompetitie Karpervissen Otheense Kreek 

De Otheense Kreek bij Terneuzen is het toneel van de derde wedstrijd in de Nationale Topcompetitie Karpervissen. Aan dit Zeeuws-Vlaamse water binden 17 koppels vanaf vrijdag 19 tot en met zondag 21 september de strijd met elkaar aan.

De Otheense Kreek is een viswater van de Hengelaarsvereniging ONI (Ontspanning Na Inspanning) uit Terneuzen, die als gastheer van deze derde wedstrijd in de Topcompetitie Karper 2014 optreedt. De aan de rand van de bebouwde kom van Terneuzen grenzende kreek beslaat ongeveer 100 hectare en is gemiddeld drie meter diep. Hier en daar bevinden zich diepere putten tot zes meter. Voor de deelnemers is het een uitdaging om de diepte en bodemgesteldheid op hun visplek in kaart te brengen en vervolgens te bepalen waar het aas wordt aangeboden.


Spiegelkarper uit de Othense Kreek.

De weersomstandigheden lijken het komende weekend zeer geschikt te zijn voor een geslaagde wedstrijd. De Otheense Kreek kent een goede karperbezetting, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Zo heeft de actieve karperafdeling van ONI al sinds 2004 een Spiegelkarperproject onder haar hoede. In de afgelopen tien jaar zijn diverse typen spiegelkarpers – van Duiters, Fransen tot Hongaren – uitgezet.

De Nationale Topcompetitie Karpervissen wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN). In deze reeks van vier 40-uurs wedstrijden strijden dit jaar 17 koppels voor de drie plekken in het nationale team, dat deelneemt aan het WK Karpervissen 2015. Het verloop van de wedstrijd en de vangsten zullen op de voet te volgen zijn via de Facebook pagina van De KSN en de mediapartners.

De laatste wedstrijd zal plaatsvinden aan de Lage Vaart bij Almere (24-26 oktober). Naast de WK-tickets en de bijbehorende geldprijs voor de beste drie koppels, zijn er bij iedere wedstrijd prachtige materiaalprijzen en karpervisreizen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de diverse sponsoren.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -