Tips gevraagd opsporen rallyvissen Groningen

Persbericht Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Tips gevraagd bij opsporen rallyvissen Groningen

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe is al een jaar bezig om samen met de politie en het Openbaar Ministerie te kijken hoe rallyvissers aan te pakken zijn. Helaas laat de wet het niet toe om bijvoorbeeld de kroegen aan te pakken van waar uit volgens deze illegale wijze gevist wordt. Alle locaties zijn namelijk bekend.
 
De enige mogelijkheid is deze 'tassenvissers' op te jagen en op heterdaad te betrappen. Dit kost veel tijd en energie, maar dit najaar gaat de federatie een groot aantal acties houden samen met boa’s van andere natuurorganisaties en politie om deze mensen hard aan te pakken.
 
 
Hier hebben wij ook de hulp nodig van andere sportvissers die ons tippen waar op dat moment gevist wordt. Het is namelijk niet alleen maar bij het Paterswoldsemeer, maar op tal van bekende plekken in het federatiegebied. We willen een oproep aan iedere goede sportvisser foto’s te maken van deze zogenaamde vissers die onze hobby te schande en kapot maken. 
 
Stuur je foto's en noteer de kentekens van de auto's van deze mannen en stuur ze op aan info@vissen.nl
 
De onderstaande melding kwam bij de federatie binnen. Deze sportvisser heeft helemaal gelijk. We hebben toestemming om dit openbaar te maken.
 
 
Geachte M. 
 
"Laatst heeft u van mij een bericht ontvangen op 10-10 2013 ..over de voorgang betreft de controles rond paterwoldsemeer met name de waterloop winterpad ( Paterwoldsemeer) en bij de nieuwe sluis deze kruist de Groningerweg richting Paterswolde / Eelderwolde. Wat ik daar heb gezien (Nieuwe Sluis) gaat alle weten te boven betreft Dierenwet / en dierenleed. 
 
Er was een aantal vissers aan het vissen in leefnet niks mis mee, heb mij er ook niet bemoeid was zelf lekker aan het vliegvissen. Tot 02.30 uur werd de visserij gestopt de netten werden er uitgehaald dacht ga even kijken (moest nog een eindje lopen) naarmate ik dichter bij kwam werd er sneller gewerkt ...leek dat ik een net met een grote hoeveelheid aan vis zag en voordat ik in de gaten had werd alles in de auto gedumpt. Er was nog eentje bezig deze leek wat zenuwachtig en te recht heb hem er ook op aangesproken waar hij mee bezig was. 
 
Deze man bleek rond de 200 LEVENDE VISSEN in de tas te dumpen en stapte op de fiets en reed richting Paterswolde achter de andere auto aan met vissers????? DIT WAS DUS EEN illegale Wedstrijd. 
Na verluidt zal er rond de 1000 vissen de dood hebben gevonden /verstikkings dood dit gaat al een aantal jaren de vrije loop elke week maar weer soms twee keer in de week. Ik schaam mij er voor dat ik bij uw Federatie lid ben. (Sorry dat ik er zo over denk) 
 
Waneer houd het eens op is mijn vraag. U zegt wij zijn op de hoogte maar we moeten ze op heterdaad betrappen. Vind ik Prima. Ga dan eens Controleren met uw mannen en politie volg deze mannen naar de kroeg/patat tent die dankzij deze een goede omzet heeft ook voor de vis ..(Sneek smeekt er om ..Rusland ) enz. Pak deze hufters en geen vergunningen meer aan deze mannen verlenen. Meestal zondags vissen deze mannen pakken hun spullen op rond twee uur op en gaan naar de desbetreffende kroeg /dorpshuis (Is bij een aantal lokale vissers bekent In de buurt van Pater /Eelde) 
 
In deze omstreken vis ik veel heel veel kom dit te vaak tegen ook elders noord gron/ friesland /drenthe. Weet je wat mij het echt zwart zaad heeft gezet. HAD DEZE KEER GEEN FOTOTOESTEL BIJ MIJ had ik heel veel foto's kunnen maken op afstand als bewijs. U begrijpt dat ik nogal kwaad ben.vindt u dat vreemd. Als ik zoiets weer zie ...wie kan ik bellen, U./politie ???die rijdt op zijn gemak langs de Groningerweg en zien dat er mensen op de sluis aan het vissen zijn ...wat sowieso al verboden is. Hopend op meer actie."
 
Meer informatie op de website van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.