Tip van de week – Wierharken

Een karpertip van Karper-magazine, die helemaal op het seizoen is afgestemd. Deze bijzonder bruikbare tips zijn afkomstig van grote namen als: Ernesto Kamminga, Richard Gans, Gerard Schaaf en Arnout Terlouw. In deze rubriek onthullen zij hun geheimen en laten zij zien waar je allemaal op moet letten!

Tip van de week – Wierharken 

Ooit weleens de bodem van dat vuilhoekje in de poldervaart, parkvijver of van welke sloot ook met een hark omgewoeld? Enig idee wat er dan daar gebeurt? Dat het water terplekke zwart kleurt van de bagger, dat het gaat stinken van de bagger, dat daar een waarachtige hoeveelheid natuurlijke voedsel vrijkomt waarop in een mum van tijd een heleboel vis op afkomt.

En dat de karpers op zo’n omgewoelde plek binnen kort tijdbestek gaan domineren. En dat die karpers door fanatiek gaan azen, heel fanatiek gaan azen… In ons jaarlijks helderder wordend water krijgen we vaker te maken met overmatige wiergroei.

Vooral op plekken waar karpers graag komen, loont het de moeite om deze plekken wiervrij te maken en wiervrij te houden. Zwembroek aan, het water in en harken maar. Breng het wier meteen naar de kant. Een klus waar je spierballen van krijgt.

Het effect van zo’n schoongemaakte plek en omgewoelde bodem laat zich dubbel en dwars uitbetalen. Door sommige wierexperts wordt gezegd dat zolang je dagelijks daar blijft voeren met hennep, de plek wier vrij wordt gehouden door azende karpers…

Meer tips? Benieuwd naar welke tips we allemaal voor je verzameld hebben? Alle tips zijn te vinden in eerder uitgebrachte speciale uitgaven van Karper, getiteld: ‘200 Karpertips‘.

                               

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -