Tip van de week – Oppervlaktevissen

Tip van de week – Oppervlaktevissen

Karper-magazine komt wekelijks met een karpertip, die helemaal op het seizoen is afgestemd.

Deze bijzonder bruikbare tips zijn afkomstig van grote namen als: Ernesto Kamminga, Richard Gans, Gerard Schaaf en Arnout Terlouw. In deze rubriek onthullen zij hun geheimen en laten zij zien waar je allemaal op moet letten!

Kenmerkend voor de zomer is het struinend vissen met drijvend aas. Gelokt door zon, watervlooien en hoge watertemperaturen bevinden veel karpers zich nu op half water of in de oppervlaktelaag. Vis daar waar de karper zwemt. Zoek ze bij voorkeur aan de windkant, zoek ze daar vooral in de buurt van drijfvuil; kroos, ingewaaid gras, drijfplanten, plastic zakken etc. Juist op die plekken kun je prachtig je broodkorst of brokje aan de rand van zo’n vuilplakkaat presenteren. Zorg dat je lijn over het vuil loopt en geen karper zal er van schrikken!
 
Meer tips?
Benieuwd naar welke tips we allemaal voor je verzameld hebben? Alle tips zijn te vinden in eerder uitgebrachte speciale uitgaven van Karper, getiteld: ‘200 Karpertips‘. Deze is (zolang de voorraad strekt) voor slechts € 3,95 te bestellen in de webshop

 

                                          cover-200-karpertips

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -