Tip 44 Gemiste kans

Tip van de Week 

Tip 44 – Gemiste Kans 

Karper-magazine komt wekelijks met een karpertip, die helemaal op het seizoen is afgestemd. Deze bijzonder bruikbare tips zijn afkomstig van grote namen als: Ernesto Kamminga, Richard Gans, Gerard Schaaf en Arnout Terlouw. In deze rubriek onthullen zij hun geheimen en laten zij zien waar je allemaal op moet letten!

Onderschat nooit je eigen kantje, is een veel gehoord advies. Maar wie doet er wat mee? De meeste karpervissers werpen, varen of gooien hun aas 99 van 100 keer verder dan 20 meter uit de kant of tegen de overkant aan, dat is jammer!

Het eigen kantje word te vaak vergeten, daar zwemmen ze niet want er is teveel herrie en onrust op de stek, zo wordt gedacht. Een gemiste kans! Vergeet niet dat op bepaalde wateren de karper wel wat gewend is.

Plaats daarom eens een (derde) hengel onder de eigen kant, ook al staat er misschien maar een meter water. Vooral in de nacht en ’s ochtends vroeg als de meeste vissers toch in hun tentje liggen te snurken, struinen de karpers de kanten af, tot voor je voeten!

Meer tips? Benieuwd naar welke tips we allemaal voor je verzameld hebben? Alle tips zijn te vinden in eerder uitgebrachte speciale uitgaven van Karper, getiteld: ‘200 Karpertips‘. Deze is (zolang de voorraad strekt) voor slechts € 3,95 te bestellen in de webshop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -