The Source: het populairste jongetje van de klas

The Source: het populairste jongetje van de klas 

Tekst en foto’s: Remond van Dijk

The Source range van het Engelse Dynamite Baits staat al sinds jaar en dag garant voor extreem goede vangsten waar dan ook ter wereld en heeft in de loop der jaren dan ook een geweldige schare fans verzameld. Gezien de populariteit heeft Dynamite Baits haar meest populaire boilierange inmiddels flink uitgebreid.

Vanzelfsprekend is het vertrouwde succesvolle recept niet aangepast of ‘verbeterd’ maar zijn er juist een aantal nieuwe producten op de markt gebracht om zodoende de gebruikers nog meer mogelijkheden te kunnen bieden binnen hun visserij.

De basis blijft dus gewoon als vanouds hetzelfde want juist het unieke, door niemand minder dan Terry Hearn zelf ontwikkelde, recept maakt The Source een echte winnaar. Ze zeggen immers niet voor niets: ‘never change a winning recipe’!


The Source staat al jaren bekend om zijn enorme vangkracht en werd onlangs vernieuwd. Maar, wat is er dan precies nieuw?


The Source heeft onder andere een nieuwe hersluitbare verpakking gekregen; perfect om je aas gedurende langere periode vers te kunnen houden. Je neemt net zoveel boilies uit de verpakking als je nodig hebt, rolt de zak daarna weer op waardoor je de lucht uit de verpakking drukt en ‘zipt’ deze vervolgens weer dicht. Ideaal! Geen rondslingerende boilies meer in je tas en je aas blijft kakelvers!


Naast de reguliere diameters ronde boilies heeft Dynamite The Source nu ook als 14mm dumbell op de markt gebracht. Dit aas is door zijn afwijkende vorm en kleine formaat een ideaal wapen om de schuwere vissen tot een aanbeet te verleiden!


Zogenaamde ‘Hardened Hookbaits’ oftewel ‘extra hard haakaas’ is nog zo’n opvallend product in de vernieuwde range, hiermee blijft je haakaas gegarandeerd minimaal 48 uur op je hair zitten. Een mooi product voor wateren waarbij je niet te veel onrust wil veroorzaken en je dus je rig zolang mogelijk wilt laten liggen maar wel met de zekerheid dat je haakaas er nog aan zit. Persoonlijk gebruik ik deze Hardened Hookbaits graag op rivieren en grote openbare wateren waar ik veel overlast van kreeft of witvis heb.


Een van de ‘slachtoffers’ die aan de vangkracht van The Source moest geloven.


De laatste twee nieuwe producten maar zeer zeker niet de minste zijn de White pop-ups & dumbells en een nieuwe kleine Concentrated PVA-vriendelijke hookbaitdip.

Deze popups zijn echte killers, de herkenbare geur en smaak van The Source maar met een totaal afwijkende kleur maken het voor de karpers een nauwelijks te negeren snoepje!

Dan als laatste de Concentrated hookbaitdip voor vissers die hun haakaas net dat beetje extra mee willen geven. Erg handig is dat de dip PVA-vriendelijk is; dit biedt weer extra mogelijkheden voor het gebruik van PVA strings of zakjes om zo een heerlijke ‘Source-wolk’ op je stek te creëren.


Zoals je hierboven hebt kunnen zien en lezen zijn er een aantal prachtige nieuwe producten bijgekomen in The Source range welke met veel zorg en toewijding zijn ontwikkeld door en voor hengelsportfanaten.


Wil je meer informatie over deze nieuwe range of andere producten uit het zeer uitgebreide assortiment van Dynamite Baits neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Shimano dealer.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -