TF Getest: Shoulder Hardcase-tas van Fox Rage

TF Getest:

Shoulder Hardcase-tas van Fox Rage

Door Berthil Bos

Fox Rage heeft een nieuwe lijn tassen uitgebracht: de Voyager Pro-lijn. Eén van die tassen is de Shoulder Hardcase. Deze is ontwikkeld met de struinende visser in gedachten. Je draagt hem tijdens het vissen op de rug, maar je kan hem eenvoudig voor de buik ‘slingeren’ om er iets uit te pakken. De tas is uitgevoerd in zwart met de merknaam in reliëf gedrukt op de voorzijde.

De testpunten:

1. Het ontwerp - hoe oogt het product?: 7,0
Het geheel ziet er strak uit door de zwarte kleur en het weglaten van de (soms) overbodige extra’s. Door het weglaten van felle kleuren past deze tas perfect in de natuur. Misschien wat kleurloos voor de Streetfisher, maar het spreekt ons aan.


Uitgevoerd in zwart.

2. Constructie - gebruikte materialen, afwerking en duurzaamheid: 8,0
De tas straalt aan alle kanten kwaliteit uit. De stiksels zijn met stevig draad gemaakt en zonder losse draden. De ritsen zijn stevig en lopen soepel. De tas is spatwaterdicht door de overlappende randen van de hardshell. Het stof aan de buitenzijde is dik en sterk. Na twee maanden ziet de tas er nog als nieuw uit. Binnenin is een gladde, lichtgrijze afwerkstof gebruikt waardoor er geen losse dreggen in blijven haken.


Stevige banden en gladde voering.

3. Mogelijkheden/toepassingen: 8,0
Er passen makkelijk twee middelgrote kunstaasboxen in. Door de extra vakken en de zakken op de draagriem is er voldoende ruimte voor extra materiaal. De tas is gemaakt in een zogenaamde ‘shell’-constructie, oftewel een schelp. Hierdoor is de inhoud redelijk beschermd bij vallen of stoten. De schouderriem is voorzien van een zacht materiaal dat ook gelijk antislip is. De ritsen zijn stevig en eenvoudig bereikbaar.

Een bijzonder kenmerk van deze tas is de ‘buiktafel’. Als je het voorste vak namelijk volledig open ritst, ontstaat er een klein plateau. Hierop kan je je kunstaas neerleggen of ander materiaal wat je aan het water nodig hebt. Deze buiktafel wordt met twee banden op zijn plaats gehouden. Materiaal op de grond leggen is niet meer nodig en bijvoorbeeld de wadende visser hoeft met deze constructie niet meer uit het water en ook bij steile oevers of erg hoog gras is het een uitkomst.

De tas is van het type ‘slingbag’ zodat je hem tijdens het vissen op de rug kan dragen. Als je bij de inhoud wilt, zwaai je hem voor de buik en klap je hem open. Daarna kun je gebruik maken van de buiktafel. Dat is handig voor het uitzoeken van een andere plug uit de box of het aanknopen van een nieuwe dropshot-rig. Wel is er het gevoel dat je niet te zwaar materiaal op de buiktafel moet leggen. Als je dan iets naar voren buigt zal het er misschien af vallen, maar door de stevige rand is er tot nu toe nog niets afgevallen.


Niet in de weg tijdens het vissen.


Even een andere plug uitzoeken is nu eenvoudig.

4. Prestatie - praktijk onder diverse omstandigheden: 7,0
Het vissen met de tas is comfortabel, zelfs als hij vol zit heb je na 5 minuten nauwelijks meer in de gaten dat je hem draagt. Dat komt niet alleen door de zachte draagriem, maar ook door de antislip. Hierdoor blijft de tas ook bij het landen van een snoek met de hand op de rug zitten. Voor een iPhone is voldoende ruimte, maar een spiegelreflexcamera met lens pas er niet in.

De tas zou nog gebruikersvriendelijker zijn als de vakken op de draagriem iets beter toegankelijk geweest waren. Als de tas op de rug zit, zitten ze op je schouder. Als die vakken iets lager op de band zouden zitten kun je er beter bij zonder de tas te hoeven verschuiven.


De draagriem: zacht en anti-slip.

5: Prijs/kwaliteitsverhouding: 6,5
Met een geadviseerde winkelprijs van € 69,- geen goedkope tas, maar het geld zeker waard. Na verwachting zal deze tas vele seizoenen meegaan.

Conclusie
We hebben de tas de laatste twee maanden van het snoekseizoen intensief gebruikt en zijn er erg enthousiast over. Wat ons betreft een goede keuze voor de roofvisser die graag struinend vist en geen kruiwagen aan materiaal mee hoeft te slepen.

Eindconclusie Shoulder Hardcase-tas Fox: 7,3

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -