Terugblik Penn Korps Competitie 2011

Persbericht Korpsvissen.nl

Terugblik Penn Korps Competitie 2011

Afgelopen zaterdag 8 oktober stond de derde competitiewedstrijd gepland voor het parcours aan de Baaiweg te Domburg. Vanwege de harde Noordwestenwind moest worden uitgeweken naar het strand tussen Westkapelle en Zoutelande. Dit is met name met laag water een moeilijk en ongelijk parcours omdat zich diverse randen onder water bevinden waar heel wat onderlijnen op vast blijven zitten. Helaas was op deze korte termijn geen ander alternatief beschikbaar.

De vrijwilligers van HSV De Edelkarper hadden ruim uitgezet waardoor de deelnemers veel strand tot hun beschikking hadden. Doordat de regen uitbleef en de wind wegviel werd het uiteindelijk een aangename wedstrijd. Dit leidde tevens tot de nodige toeschouwers uit de zeehengelsportwereld en daarmee groeit de competitie meer en meer uit tot een evenement van formaat.

De vis liet zich het eerste uur al zien en verspreid over het parcours werden er botten en zeebaarzen gevangen. Naarmate het water verder zakte kwam het diepe water binnen bereik, maar pas het laatste uur trok de vangst echt aan. Nu kwamen er mooie wijtingen en scharren boven. Voor enkele gelukkigen waren zelfs tongen, maatse tarbotten en een kabeljauw weggelegd. Het verschil werd gemaakt tussen degenen die op hun stek de onderwaterobstakels de baas konden en degenen die met lede ogen hun haken niet meer terugzagen.

Door de puntentelling, waar door middel van schrappers de geluksfactor zoveel mogelijk wordt uitgesloten, bleven de verliezen voor degenen met een slechte loting beperkt. Het jongste team van de competitie, HSV De Zeebaars Scherpenisse, profiteerde echter optimaal en neemt als gevolg van de dagwinst de koppositie in de tussenstand over. De Zeenaald 2 en het Zeevisteam Versland Hengelhuis Maassluis legden beslag op de tweede en derde plaats van de dag. De verschillen in de tussenstand zijn nu minimaal, tenminste zes teams hebben serieus kans op de eindoverwinning.

Op zaterdag 12 november wordt de finale op het strand van Hoek van Holland gevist.