Terugblik CARP CUP 2011

Terugblik CARP CUP 2011

Door karpercommissie.nl

In het weekend van 19 t/m 21 augustus organiseerde de SVBD Karper Commissie voor het tweede jaar op rij de Carp Cup op de Foppeplas. Wegens het succes van vorig jaar, zat het dit jaar weer snel vol.

Op vrijdagmiddag verzamelde de deelnemers zich weer vanaf 14.00 uur op de carpoolplaats bij van Dijk te Maasland. In een zeer goede stemming trokken de deelnemers hun steknummer, om vervolgens naar deze stek gebracht te worden. De een wilde zo snel mogelijk naar de stek gebracht worden om hun spullen op te zetten, voor de ander was het een jaarlijks weerzien en maakte eerst gezellig een praatje op het parkeerterrein.


Een gezellig weerzien!

Om 16.30 uur was iedereen op zijn stek en konden de commissieleden ook allemaal richting de Foppeplas. De commissieleden deden dit jaar zelf niet mee vanwege de vele aanmeldingen. Zij hadden hun “kamp” centraal opgezet. Omdat ook dit jaar weer een aantal deelnemers eten hadden besteld dat door het Jachthuis werd verzorgd, bezorgde de Karper Commissie deze om 18.00 uur.

Om 19.00 uur werd het startsein gegeven en alle deelnemers gooiden hun hengels in. Carp Cup 2011 is begonnen! ’s Avonds gingen de commissieleden de stekken langs om de gevangen vis te wegen. Zo konden ze met elkaar kennismaken en konden de telefoonnummers gegeven worden.

Tot verbazing van iedereen was er de volgende ochtend nog geen vis gevangen. Het weer was top en iedereen bleef moed houden. Door het goede (en dorstige) weer bleef iedereen in beste stemming! Overdag kwamen veel vrienden/familieleden bij de deelnemers en commissieleden langs.

Helaas werden ook zaterdag, zaterdagavond, -nacht en zondagochtend geen karpers gevangen. Eén deelnemer had wel een karper aan de haak, maar de lijn werd door een voorbijvarende boot afgesneden en hij zag de vis zo voor de kant wegzwemmen.

Doordat er nog geen karper op de kant was gekomen had dit wel tot gevolg dat iedereen tot de laatste minuut bleef volhouden en hoopte op een vis. Helaas was dit niet het geval. In de 12 jaar dat de wedstrijd (onder een andere naam en organisatie) wordt gehouden, is het nog nooit voorgekomen dat er geen karper op de kant is gekomen! Er zijn in het weekend wel 3 (grote) snoeken, giebels en brasems gevangen, maar deze tellen helaas niet mee.

Om 12.00 uur werd het eindsein gegeven en de hengels werden binnengedraaid. Iedereen werd weer naar de carpoolplaats teruggebracht en de commissieleden ruimden de Foppeplas schoon. Om 14.30 uur was alles opgeruimd en konden de commissieleden, voor even, naar huis. Om 19.00 uur was de prijsuitreiking in het Jachthuis. Omdat er geen karper was gevangen werden alle prijzen verloot. Iedereen had nu dus evenveel kans op een prijs als vrijdag.

De pechprijs stond wel vast, die was voor Quinten Theijn, omdat op vrijdag al de top van zijn hengel had afgebroken tijdens het inladen van de auto (gelukkig had hij wel meerdere hengels bij zich), er een meeuw op zijn hoofd had gepoept (dit was rood door de bessen die de meeuw gegeten had), hij een mega snoek op zondagochtend had en hij ook nog een meeuw heeft moeten “helpen”.

De prijzentafel stond weer voor mooie prijzen die zijn gesponsord door: Gardner, Avid Carp, Viper Baitboats, Greys, Chub, FNE trading, ESV Supplies, Ashima, Wout van Leeuwen, City Hengelsport, Hengelhuis Maassluis, The Carp Collector.

Na de prijsuitreiking/verloting werd er nog een groepsfoto gemaakt en hiermee was Carp Cup 2011 ten einde. De Karper Commissie kijkt weer terug op een geslaagd en heel gezellig weekend, ondanks er geen karper is gevangen. Hopelijk doen de karpers het volgend jaar beter! De Karper Commissie wil alle deelnemers bedanken voor hun inzet en enthousiasme en niet te vergeten: Het Jachthuis, GZH, Gemeente Midden Delfland en alle sponsoren!

Carp Cup 2012 wordt gehouden van17 t/m 19 augustus 2012. Opgeven kan via: www.karpercommissie.nl. Tot volgend jaar!