Team tested: de ZA-PowerCaster

Persbericht Spro

Team tested: de ZA-PowerCaster                                                                  



Door Spro Zoutwaterteam



Bij Spro worden nieuwe producten ontwikkeld en ontworpen door specialisten die het product, de functie, het materiaal en de techniek begrijpen. Het zijn de vissers die de input geven.

Fieldtesters die de producten telkens weer aan de tand voelen en onder extreme omstandigheden inzetten totdat ze er uiteindelijk 100% achter kunnen staan en zeker weten dat het eindresultaat precies dat is wat zij aan het begin van het proces voor ogen hadden.


Het Spro Zoutwaterteam.


Eén van die producten is de zoutwaterbestendige, 7 keer gelagerde ZA-PowerCaster.


Fraai vormgegeven en bovenal één brok techniek!



De body van de ZA-PowerCaster is een hoogstandje. Allereerst zijn het molenhuis en de dekplaat gebouwd van hoogwaardig, lichtgewicht aluminium met een wanddikte van ca 1,8mm. 

     



Uiterlijk innemend…
    


…Innerlijk uitstekend.


De krachtige RVS hoofdas is ca 6,4mm dik waardoor de krachtoverbrenging en -verdeling optimaal is.


Robuuste hoofdas.


De ZA-PowerCaster is perfect te combineren met de FFWD Tidal Wave strandhengels. Een set waarmee extreme afstanden gehaald kunnen worden. De snelle ZA-PowerCaster (ratio 4,9:1) zorgt er tevens voor dat de onderlijnen met vis zo snel mogelijk worden binnengedraaid.


Nederlands- en meervoudig wereldkampioen Arjan Rijnberg vist met volle tevredenheid met de ZA-PowerCaster in combinatie met de 5 meter lange Tidal Wave.



De ZA-PowerCaster is uitgevoerd met een extra groot en robuust metalen drive-gear die het messing rondseltandwiel aandrijft.

Vanzelfsprekend is deze molen gebouwd met een wormshaft-oscillatiesteem met een dikke messing kruiswikkelingas en solide slider met support waardoor de lijn (mono of braid) mooi egaal opgespoeld wordt.

Dankzij deze manier van opspoelen vlamt de lijn van de spoel bij het werpen en kunnen nóg grotere afstanden bereikt worden.


Voorzien van een wormshaft-oscillatiesysteem.


Om zoveel mogelijk te voorkomen dat spatwater en vuil kunnen binnendringen is het huis voorzien van vijf  schroeven en supportpinnen om de afdekplaat perfect op het huis aan te laten sluiten.


De afdekplaat is voorzien van vijf schroeven voor optimale bescherming.


Vervolgens is de rotor voorzien van een speciale dichting die de rotor volledig omsluit.


Long-life beugelveer.

 
Om een lange levensduur van de ZA-PowerCaster te garanderen is gekozen voor het long-life beugelveersysteem. Hierdoor zal de beugeloverslag vele jaren langer meegaan.





Veel succes!

Spro zoutwaterteam


Voor meer informatie over de ZA-PowerCaster, klik hier.
Op zoek naar een geschikte strandhengel? Klik hier.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -