image description

Te gast bij Færgegårdens Camping

Team Total Fishing te gast bij Færgegårdens Camping in Spodsbjerg vanaf 20 april.

Door Leonard Muys, Sjors Waterschoot en Ron Smits

Op verzoek van Nicolas, Christina en Tamara van Feriepartner Denemarken zijn wij in de week van zaterdag 20 april t/m zondag 28 april te gast bij Færgegårdens Camping in Spodsbjerg.

We willen vanaf de kant de zeeforel belagen. Als de omstandigheden goed zijn gaan we proberen om een tarbot vanaf het strand te vangen. De platvis is net af gepaaid en zijn zeer hongerig, maar zijn als consumptievis helaas ongeschikt. Sportvissers die via Feriepartner en/of te gast zijn op deze camping willen wij graag op weg helpen om hun geliefde sportvis te vangen. ’s Avonds zijn wij op de camping aanwezig om eventuele vragen van sportvissers te beantwoorden. De stekken en vismethoden op Langeland kennen we heel goed. We hebben diverse kaarten, voorbeelden van onderlijnen en kunstaas van en voor Langeland bij ons.

Leonard Muys visgids voor geheel Scandinavië

Twee jaar geleden heeft Tamara Visser van Feriepartner Denemarken ons, op de hengelsport en botenbeurs te Utrecht, in contact gebracht met de kersverse eigenaar Nicolas en zijn (toen nog aanstaande) echtgenote Christina. We zijn graag op hun uitnodiging ingegaan om een week te gast te zijn op hun camping.

V.l.n.r. Tamara, Christina en Nicolas

Deze camping zal de uitvalsbasis zijn gedurende de acht dagen op Langeland. De camping ligt mooi centraal en is daarmee uiterst geschikt voor onze visvakantie. Leonard en ik kennen Langeland op ons duimpje en we weten waar en waarom de vis op een bepaalde plaats en bepaalde dag aast en ergens anders juist niet. Sjors is een beetje een nieuwkomer op Langeland en is net als Leonard altijd op zoek naar nieuwe vissoorten. Ik hoop dat ze beiden de goudvis al op hun lijstje hebben staan, anders is de kans groot dat we straks onze hengels uitgooien in een goudvissenkom of misschien ook kikkervisjes gaan vangen in een slootje……

Ron Smits specialiteit zeeforel en zo licht mogelijk vanaf kant en boot

Leonard is een visgids voor het bootvissen op gul, platvis met name de tarbot, maar ook vanaf de kant staat hij zijn mannetje. Mijn specialiteit is meer het kantvissen, vooral de zeeforel, gul, platvis en geep, maar ook de ultralichte sportvisserij met kunstaas vanaf de kant en vanaf boot, kayak of bellyboat. Ook Sjors is ook een zeer ervaren visser en schrijft onder meer artikelen voor het hengelsport magazine Zeehengelsport.

Sjors Waterschoot sportvisser op zoveel mogelijk soorten

Op verzoek van Dietmar Isaiasch Van Zebco Europe ga ik in Denemarken ook de Vapor Finesse 240 reishengel, met een werpgewicht van 18 gram, van Quantum uittesten. Deze hengel past met zijn transportlengte (hengelkoker) van 72 cm. zo in je koffer, ideaal voor in het vliegtuig. Zonder beschermende hengelkoker neemt deze hengel slechts iets meer dan 60 cm in beslag. Later vindt u een uitgebreid testrapport van deze hengel op Total Fishing.

Reishengel van Vapor (Quantum). Op de foto de Agressor.

Zien wij u ook op de camping volgende week?

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Van oost naar west nr.2
Willem Moorman -
image description
Hoe werkt het Preston ICS System?
Willem Moorman -