image description

Te gast bij Catfish Camp Caspe

Te gast bij Catfish Camp Caspe

Door Sjoerd Beljaars

Vanaf maandag 15 mei zijn Sjoerd Beljaars van Beet-Rovers en Nick Landman van Savage Gear te gast bij Catfish Camp Caspe (www.catfish-camp-caspe.com) op de rivier de Ebro in Spanje. Op het programma staat een allround visprogramma, ofwel worden de pijlen gericht op meerval, karper en snoekbaars. Dagelijks zullen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de vangsten en belevenissen.

Gisteren zijn we aangekomen bij Catfish Camp Caspe na een soepel verlopend reis. Op het gemak installeren en voorbereiden voor een allround visweek.

Qua weer niet zo slecht in Nederland komende week. Als we mogen kiezen...Aankomst op het vliegveld Reus, vanaf Eindhoven. Net 2 uur vliegen en je zit in het zonnige Spanje. We (Nick links, Sjoerd rechts) hebben er onwijs zin in. Onderweg van Reus naar Caspe in een ruw landschap.

Onderweg met visgids Peter van Schaik bij een black bass riviertje. Geen grote die er zwemmen, maar ff om op te warmen.

Aankomst bij Catfish Camp Caspe en hartelijke ontvangst door eigenaar Gert van Schaik (links) en zijn vrouw, uiteraard met een heerlijk San Miguel. Wat een superdeluxe accommodatie. Je zou vergeten dat je nog moet gaan vissen...

Enfin, snel voorbereidingen treffen voor morgen. Dag 1 gaan we trollen op meerval. Het is nog even de vraag of we in de paaitijd zijn. Zo ja, dan zijn ze agressief en pakken ze maar wat graag kunstaas. Maandagochtend starten we met een prima ontbijtje.

Een deel van de armada van Catfish Camp Caspe. En dan hard op weg naar de eerste stekken.

Om een lang verhaal kort te maken, het werd een supertaaie dag vandaag. Meerval die zich nauwelijks op kunstaas liet vangen en ook snoekbaars die zo nu en dan de kaken stijf op elkaar houdt.

Gelukkig liet snoekbaars zich dan af en toe nog zien. Hoe dan ook lijkt de paaitijd van meerval voorbij te zijn en dat betekent dat we goed met pellets aan de slag kunnen gaan. Morgen? Jawel, met pellets dus... en met hoge verwachtingen! Geen kunstaas meer? zeker wel, we gaan absoluut nog een dagdeel 100% gericht op snoekbaars en meerval gaan we eens proberen in de avonduurtjes te belagen met kunstaas. Oh ja, we willen ook nog karper vangen. Het mooie, dat kan hier allemaal. Morgen een nieuwe dag en ook een nieuwe update.

ANDEREN LAZEN OOK