Tackle Test: Nieuwe Radical Carp Ranges

Tackle Test: Nieuwe Radical Carp Ranges

Door: Cyriel Ramlakhan

Collega Rinze Beverwijk nam in het najaar van 2014 al een aantal producten van Radical Carp onder de loep. In zijn artikel kwamen een aantal interessante zaken naar voren.

Inmiddels is het aas van Radical Carp uitgebreid met twee gloednieuwe smaken, namelijk de ‘Dirty Devil’ en de ‘Crazy Clinic’ range. Karper Prostaffer Cyriel Ramlakhan onderwierp dit aas aan een uitgebreide test en ontdekte hoe effectief sommige ingrediënten kunnen werken.

1

De complete ‘Dirty Devil’ en ‘Crazy Clinic’ ranges!

Vooronderzoek:
Omdat ik zelf niet bekend was met deze Engelse firma besloot ik eerst op onderzoek uit te gaan. Na enig speurwerk kwam ik erachter dat Radical Carp zich in alle opzichten wil onderscheiden van andere aasfirma’s. Het bedrijf staat onder andere in Engeland en Duitsland bekend om zijn bijzondere basis mixen, waaruit ook de Dirty Devil en de Crazy Clinic range bestaan. Dat elke smaak een complete lijn van aanvullende producten achter zich heeft staan maakt het geheel compleet. Denk  hierbij aan Pop-up’s in verschillende diameters, Soaks, Powder Dips, enzovoorts. In ieder geval genoeg om alles op jouw voorkeuren af te stemmen, zonder daarbij naar andere merken/smaken te hoeven uitwijken. Ook de verpakking van het Radical Carp aas is bijzonder opvallend te noemen en past eigenlijk heel goed bij het huidige tijdperk.

Dirty Devil
Het eerste wat ik altijd doe bij een nieuwe of onbekende boillie is deze openbreken en proeven. Voor mij is de basis van een boillie ‘goed’ als deze naast de geur ook daadwerkelijk smaakt naar dat gene wat men beweert dat het is. De naam ‘Dirty Devil’ zegt natuurlijk niet heel erg veel over de smaak. De geur die uit de zak komt wordt versterkt als ik de boilie openbreek. Een heel aparte, bijzonder penetrante geur die ik eigenlijk nog nooit heb geroken. Beter gezegd, het stinkt gewoon! Echter zie ik dit als iets positiefs. Onderscheid is voor velen een belangrijk aspect. Één ding is zeker, deze geur komt niet vaak voor.

3
In de Dirty Devil range zijn hele maden verwerkt!

Iets te fanatiek neem ik een hap uit de donkere mysterieuze boillie. Het gevolg hiervan is een enorme smaak explosie in mijn mond. Wat ik allemaal exact proef is lastig uit te leggen. In deze bol zit, zoals ze dat zeggen bij Radical Carp, alles in wat onze geschubde vrienden lekker vinden. Door het vooronderzoek besef ik dat ik op een groot scala aan hoogwaardige producten zit te kauwen. Een basismix waarin onder andere schaal en schelpdieren, bloedmeel, watervlooien en zelfs hele maden in zijn verwerkt! Ook in de dips drijven deze karper-attractoren rond. Lekker is het absoluut niet, dus spuug ik het toch maar uit. Wat nu erg naar voren komt is de pittige nasmaak. Shimano consultant Stein Nestor, een ervaren boillie draaier, vertelde mij ooit,” Cyriel het kan niet pittig genoeg zijn, karpers zijn er dol op! “

2
De fruitige binnen kern en de spierwitte buiten laag zorgen samen voor een enorme attractie!

Crazy Clinic
De Crazy Clinic range is ook weer onderscheidend in zijn soort. Deze zoete bol is opgebouwd uit twee lagen. De kern bestaat uit een zachte fruitige samenstelling die rood van kleur is. De spierwitte, wat hardere buitenlaag zorgt voor de eerste attractie. Na zo’n twaalf uur in het water te hebben gelegen is de geur van de fruitige binnenkern nog duidelijk waar te nemen. Je kunt dus wel stellen dat de gecombineerde geuren en smaken verschillende ‘uitwasem tijden’ kennen. Hiermee creëer je dat je haakaas ten alle tijden attractief blijft. Wanneer je deze boillie proeft gaan er wederom allerlei smaken over je tong. Zoet is ook daadwerkelijk zoet!

4Een dirty Devil boillie gedipt in de Crazy Clinic Powder Dip. Durf te combineren!

Vissen maar!
Omdat Rinze tijdens het testen van het aas van Radical Carp instant succes boekte, besloot ik om niets voor te voeren. Ik viste instant en gebruikte de dips om zo snel mogelijk een aanbeet te forceren. Twee dagen voor ik ging vissen heb ik een aantal boilies in de dip . Plan was, om bij aankomst de voorgesoakte boillies nog meer attractie te geven door deze voor het inwerpen te voorzien van de bijbehorende Powder Dip. Volle bak attractie en hopen op snelle actie. Na drie kwartier vissen mocht ik de eerste vis al verwelkomen. Na een korte sessie van vier uur vissen wist ik met twee hengels in totaal drie vissen te landen. Deze methode werkt! Ook tijdens mijn laatste Frankrijk trip lukt het mij om met de ‘probeerhengel’ vis op de Radical Carp boilies te haken. Onder andere een graskarper van maar liefst 17.4 kilo kon de zoete bol niet weerstaan. Zelfs een prachtige spiegel die aan een oog blind was wist mijn haakaas te vinden. Achteraf bleek dat ik deze vissen haakte op een prachtig stukje blubber bodem! Toeval of gewoon het resultaat van zeer herkenbare ingrediënten?

IMG_2430
Een aan een oog blinde spiegel wist mijn haakhaas moeiteloos te vinden!

Conclusie
Persoonlijk geloof ik er niet in dat na een aantal sessies te bepalen is of een boillie “goed” of juist “niet goed” is. Dit is een persoonlijke kwestie en vertrouwen in je aas is erg belangrijk. Wel kan ik concluderen dat er ontzettend veel aandacht is besteed aan de samenstelling van deze twee nieuwe smaken. Kleine details zoals de structuur en opbouw van de boillies, maar ook zeker de hele maden die verwerkt zijn in de Dirty Devil bevestigen dit. Ook stond ik versteld van de enorme attractie die je zelf kan creëren door gebruik te maken van de bijbehorende dips. Dit link ik niet direct aan de vangsten, maar meer aan een aantal praktijk tests. Mijn complimenten aan het team van Radical Carp om in deze tijd met kleine verschillen zo onderscheidend te zijn! Mocht je geïnteresseerd zijn in het aas van Radical Carp, dan kun je hier jouw dichtstbijzijnde dealer vinden.

Succes en give it a shot!
Cyriel Ramlakhan

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karpertips (22)
Marc Borst -
image description
Karpertips (21)
Marc Borst -