Tackle Test – Martin SB Super Smog

Tackle Test – Martin SB Super Smog

Door Cyriel Ramlakhan

Carp Zwolle is voor veel karpervissers de start van het nieuwe seizoen. Een winter lang zitten wij ons lekker te maken met allerlei verhalen en nieuwe ideeën.

Frankrijktrips worden besproken en voertactieken worden bepaald. Een betere start dan Carp Zwolle is er dan ook niet. Het weekend in Zwolle is voor mij vaak een druk weekend. 2 tot 3 volle dagen doorbrengen met het team van Karper Magazine valt niet mee! wink Maar ook ik zorg ervoor dat ik de tijd neem om even op de beurs rond te snuffelen.

Een stand waar ik elk jaar toch blijf plakken is die van Martin SB. De vooruitstrevende aasfabrikant doet mij elk jaar weer versteld staan. Bij de meeste mensen is het inmiddels wel bekend dat ik een groot fan ben van het merk. Het aas staat mij erg aan, net zoals het team dat er voor zorgt dat deze topproducten op de markt worden gebracht.

4
De nieuwe Super Smog Serie.

Zoals elk jaar praat ik, onder het genot van een kopje koffie, even bij met de eigenaar Marvin Tusveld. De zoon van de bekende oprichter Martin Tusveld heeft de taken van zijn vader al enige jaren overgenomen en niet zonder succes! Marvin doet het bedrijf opnieuw opbloeien en boekt samen met zijn team nationaal en internationaal grote successen.

Dit jaar komt het team met iets speciaals. De nieuwe Martin SB Super Smog series. Een dip die gebaseerd is op de Crushies Booster. De naam zegt het al. Geef je Crushies een extra boost om een aanbeet te forceren. De Super Smog is verder ontwikkeld en is volgens Marvin een uniek product. Na alle demonstraties gezien te hebben op de beurs ben ik eigenlijk al overtuigd en besluit de hele serie eens goed onder de loep te nemen. De testfase kan beginnen!

2
Een van mijn favorieten! De oldschool Tiger Nuts in een nieuw jasje!

De eerste keer dat ik Super Smog gebruikte viel mij op dat binnen no-time de meerkoeten mijn stek hadden gevonden. Deze watervogels staan onder de karpervissers bekend om dat ze graag een hapje mee eten. Ik was daar erg blij mee, want waar koeten duiken komt ook vis! De Super Smog is opgebouwd uit natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Dit geldt ook voor de rest van hun aas. Ook is het op vele manieren inzetbaar. Zo kun je het gebruiken om je haakaas een extra boost te geven, maar ook om je voerboilies voor te soaken. Zelfs partikels krijgen bij mij een beetje Smog. Ik doe dit om het zogenaamde ‘wolkeffect’ te creëren op bijvoorbeeld een dressuurwater. Super Smog is tevens PVA-vriendelijk. Na een tip van het team heb ik nu standaard een potje voorgesoakte boilie’s in mijn tas. Na 24 uur is de dip tot in de kern van de boilie getrokken!


Het ‘wolkeffect’ dat iedere karpervisser graag wil bij het gebruik van een dip!

Tijdens een sessie van 3 dagen besloot ik nadat alle hengels op scherp lagen het volledige Super Smog pakket eens nader te bekijken. Het eerste wat ik altijd doe bij een nieuwe boillie of dip is proeven! Dat de karper niet ruikt, is voor velen een onbekend gegeven. De smaakzintuigen van een vis moeten de trigger zijn om jou haak aas op te pakken.

De Sweet was letterlijk Sweet! De mierzoete dip smaakte simpelweg naar meer. Maar de “Hot” deed toch wat speciaals met mij. Dat Surinamers van pittig eten houden is bekend, maar met dit spul zou ik thuis zo mee koken! Er gingen direct een tiental Tigernut boillies in de Hot Super Smog. Hiermee creëer een explosie van smaken om zo attractief mogelijk te vissen.

Dat dit nieuwe ‘goedje’ iets speciaals is, is een feit. In tegenstelling tot de meeste dips en soaks wasemt de Super Smog zowel verticaal als horizontaal uit. In het YouTube filmpje hieronder is duidelijk te zien waarom ze gekozen hebben voor de naam Super Smog. Na een aantal minuten ontstaat er namelijk een grote wolk rondom je haakaas!


Deze video geeft een mooi beeld weer van de werking van Super Smog.

Een ander groot voordeel is de schenktuit die op het flesje zit. Een goede degelijke dispenser zorgt er voor dat de hoeveelheid goed te controleren is. De meeste dips zitten namelijk in een potje met een draaidop. Ik geef persoonlijk niets om een verpakking, maar dit is toch erg handig bedacht!

5
Goed gereedschap is het halve werk.

De tweede dag was het redelijk zonnig en zag ik hier en daar een vis draaien aan het oppervlak. Dat betekende een hengel binnen draaien en een Zig rig monteren. Een subtiele zig met een klein geel foampje moest het doen. Niet veel later had ik mijn Spod mix klaar met een flinke scheut Fish. Nadat de eerste spod het water raakte was de werking van de Super Smog direct zichtbaar. Een olievlek die met de seconde groter werd, zorgde voor een volle run met als resultaat een mooie slanke schub.


Gebruik de Super Smog in combinatie met een stick mix. Deze is van zichzelf al erg aantrekkelijk, maar wordt dan echt een killer!


Ook ziggen met Martin SB Super Smog behoort tot de mogelijkheden!

Tips
Hierbij nog een aantal tips voor het gebruik van de Super Smog dip:

  •     Overdrijf niet met de hoeveelheid, maar wees ook niet bang!
  •     Probeer de juiste hoeveelheid te achterhalen naar gelang de vangsten.
  •     Voeg een scheut ‘Sweet’ toe aan gecondenseerde melk in een blikje. Laat dit een paar uur staan en meng dit met je spodmix. Zoetere sweeteners vind je nergens!
  •     Soak een aantal boilies voor en zorg dat je deze altijd bij je hebt. Dit kan net de trigger zijn voor een aanbeet.


Ik ben inmiddels overtuigd. De kracht van dit product zit hem naar mijn mening in de samenstelling en in het zowel horizontaal als verticaal uitwasemen. Give it a shot! Succes en tot aan het water!

IMG_0514
Deze kanaalbak kon de voorgesoakte boillie niet weerstaan!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -