Taaie visserij tijdens achtste editie Penn Grevelingen Tournament

Taaie visserij tijdens achtste editie Penn Grevelingen Tournament 

Door Tom, George, Gerard, Arjan, Martin en Arthur 

Arjan Rijnberg en de Gentse Zeeduivels wisten de alweer achtste editie van het Penn Grevelingen Tournament op hun naam te schrijven na een dag met taaie visserij maar wel onder beduidend betere weersomstandigheden dan verleden jaar!
 
De berichten over vangsten op de Grevelingen fluctueerden de afgelopen weken ontzettend. De ene dag ving je een emmer vol wijting en een paar dagen later moest je 'schrapen' voor een visje.

Maarja, met een prima solunaire voorspelling rondom nieuwe maan op deze zaterdag 9 januari, hoog water om 14:30 uur en de hoop dat de spuisluis in de Brouwersdam open zou gaan, vertrokken bijna 150 deelnemers op de zes boten, M.S.Theo, M.S. Helga, M.S.Zeemeeuw, M.S. Marjoes, M.S. Hendrik.H. en het M.S.Maatje Adriana onder waterkoude omstandigheden.

De visserij was heel matigjes helaas, maar toch konden degene die veel hadden voorgevist, en dat waren  er best wel veel, een visje vangen: hoofdzakelijk wijting waaronder helaas veel ondermaatse.

Een enkele haring, steenbolk, schar en schol waren de andere gevangen vissoorten. Een horsmakreel van 31 centimeter werd gevangen door Bjorn Veys van de Gentse Zeeduivels en met deze vis won Bjorn gelijk de Lucien van Zoomeren prijs voor de lengte x gewicht score van 31 centimeter x 310 gram.

Bij de individuele vissers was het Arjan Rijnberg die in de laatste periode op een school wijting stuitte en dan hoef je deze klasbak niet uit te leggen hoe je die moet vangen! Ook de winnaar van twee jaar geleden Wilbert de Bas kwam akelig dicht bij de overwinning.

Maar met zes vissen meer en 40 punten verschil pakte Arjan Rijnberg toch de titel en de Zeehengelsport Trofee in de grootste bootviswedstrijd van de Benelux. Ignace van Heule van de Gentse Zeeduivels eindigde prima op een derde plek.

Bij de zeer sterk bezette competitie onder de teams was het Belgische team van de Gentse Zeeduivels bestaande uit Jens de Vrieze, Bjorn Veys, Gionanni Wullaert, Alain Mits en Ignace van Heule bleven met slecht een punt verschil het eveneens sterk acterende team van de Grevelingenvissers bestaande uit Gilles Traas, Sjaak Nuijt, Ron van Dorst, Danny Goossen en Martin v/d Drift voor.

Als derde korps eindigt het Spro team bestaande uit Jan Stam, Remi Lindhout, Remco Geuzen, Eric Goossens en totaal winnaar Arjan Rijnberg.
 
Wij willen bij deze als organisatie onze zeer grote dank uitbrengen aan de trouwe sponsors als Pure Fishing, Zeehengelsport, De Bommel meubelen en zalencentrum de Dorpstienden en alle andere sponsors, zonder jullie geen Penn Grevelingen Tournament!

Special dank aan de Angling Captains zonder wie we niet kunnen acteren en de dames van de Tombola die er weer voor zorgden dat de loten werden verkocht en een prachtig bedrag beschikbar is voor de stichtingen Roos te Lisse en Bram te Barendrecht.
Tot volgend jaar!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -