System Almost

System Almost

Een nieuwe en betere manier voor het plaatsen van de haak om daardoor het aantal missers aanzienlijk te verkleinen. U vangt dus méér vissen en nu ook de grotere vissen!

Wie herkent het niet tijdens het verticalen?  Een kanonharde aanbeet, aanslaan én niets te voelen. Niet zelden komt de shad opgevouwen naar boven. Ook een knalharde aanbeet gevolgd door een dril van 5 seconden,waarna de vis losschiet hebben wij allemaal regelmatig meegemaakt. Dit nu houdt ons al jaren bezig en snoekbaarsvisser/uitvinder Jankees Vendrik natuurlijk helemaal.


De montage compleet

Na vijf jaar van experimenteren, loodmallen maken en loodjes uitproberen op het water, heeft Jankees dé oplossing gevonden. Het probleem was de vislijn die verhinderde dat de loodkophaak inhaakte als een snoekbaars van voren of van voor opzij aanviel. De haak wordt er gewoonweg uitslagen en bereikte nimmer de bek van de snoekbaars.


Schuift nu wel naar binnen….

Daarvoor is nu een speciale dreg gemaakt die kan schuiven over de rug van de shad. Hierdoor schuift bij een aanbeet de dreg naar achteren over de rug van de shad en gaat de shad gewoon de bek in. En de dreg dus ook! De vis haakt zichzelf bij het sluiten van de bek, en de dreg zit in de bek vast.

Op een zaterdag in juli is het systeem gepresenteerd aan de redactie van Dé Roofvis, en er werden 27 snoebaarzen mee gevangen zonder er één te missen. Eénderde van de gevangen snoekbaarzen zaten gehaakt zoals verwacht omdat deze snoekbaarzen van voor of voor-opzij hebben aangevallen. Met knalharde aanbeten!


Jankees is er nu. na veel denk en testwerk, tevreden over

Het SYSTEM ALMOST, zoals het is gedoopt omdat met géén enkel systeem alle vissen kunnen vangen, is heden te koop via www.innovativefishing.nl alwaar u ook een uitgebreide handleiding kunt downloaden voor de montage van het loodje in uw eigen favouriete shad’s.


En het werkt!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -