Suzuki city experience Rotterdam


Suzuki city experience Rotterdam

Rotterdam was afgelopen woensdag even het middelpunt van het buitenboordmotorengeweld in Nederland. Suzuki-importeur Nimag introduceerde daar haar hagelnieuwe DF40 en 50 pk viertaktmotoren.

De verwachtingen waren hooggespannen, want de nieuwe 60 en 70 pk waren al eerder gepresenteerd en de specificaties van die nieuwelingen waren indrukwekkend. Vooral voor veel bootvissers is 40 en 50 pk een geliefde maat en hoewel de ‘oude’ 40 en 50 pk serie nog steeds van hoge kwaliteit is, waren we zeer benieuwd.


De comax waar vele ogen op gericht zijn.

Als special was er ook de mogelijkheid de nieuwe Haswing electromotoren in de praktijk te beproeven. Gezien het fraaie design en luxe uitstraling zijn de verwachtingen daarvan ook hooggespannen. Omdat er over deze nieuwe serie elektromotoren nog weinig bekend is hebben we er als Total Fishing voor gekozen om die motoren apart te gaan testen, er wat dieper op in te gaan en daar een afzonderlijk verhaal over te maken.


Maar liefst 23% voordeliger in het gebruik.

De proefvaarten met de DF40 en DF50 waren echt geweldig! Wat een power en acceleratie, niet te geloven voor zo’n motor. Binnen de kortste keren in plané en ten opzichte van het eerdere model is de acceleratie alleen al met 25% toegenomen! En voordat je je zorgen gaat maken over het brandstofgebruik, komt Nimag met de mededeling dat deze nieuwe serie met elektronische multi-point brandstofinjectie maar liefst 23% voordeliger in het gebruik is. Een uitstekende prestatie, want de oude serie was ook al erg zuinig.


Een dagje waterskieën doen ze met hetzelfde gemak.

De nieuwe DF40 en DF50 zijn qua gewicht de lichtste in hun klasse en voorzien van 3 cilinders. Bekend is dat 3 cilinders meestal nagenoeg trillingvrij lopen en dat was ook goed merkbaar, wat een rust en stille motoren. Maar vergis je niet, zo gauw je het gas vol opendraait blijkt het wel een wolf in schaapskleren. Wat een power, maar dan wel super doseerbaar. Je kunt er urenlang met zeer lage snelheid mee trollen maar bijvoorbeeld een dagje waterskieën doen ze met hetzelfde gemak.

Verdere technische bijzonderheden zijn de 2 bovenliggende nokkenassen, de distributieketting die in een oliebad loopt en daardoor onderhoudsvrij is en het nieuwe Easy Start systeem wat de DF60 en 70 ook reeds hebben. Suzuki is er opnieuw in geslaagd nieuwe maatstaven te stellen in deze populaire klasse en heeft met de nieuwe DF40 en DF50 weer een schitterend product aan hun range kunnen toevogen.

Meer info op Suzuki.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -