Studio Vis TV verkiezingsdebat in Den Haag

Persbericht Sportvisserij Nederland   

Studio Vis TV verkiezingsdebat in Den Haag 

In café-restaurant Luden in Den Haag debatteren politici van D66, VVD, CDA, VNL en PvdA donderdag samen met de hengelsportsport- en watersportsector over belangrijke thema’s voor de sportvisserij.

Debatleider is Vis TV-presentator Marco Kraal. Hij zal Fatma Koşer Kaya (D66), Jaco Geurts (CDA), Rudmer Heerema (VVD), Jan Roos (VNL) en Lutz Jacobi (PvdA) aan de tand voelen over drie belangrijke hengelsportthema’s.

Verder zijn aanwezig: HISWA-directeur Geerts Dijks, professioneel visgids Daan Verbruggen, hengelsportondernemer Marcel Schouten en adjunct-directeur van Sportvisserij Nederland Fred Bloot.

In het eerste deel van het debat komt het thema visstand aan bod. Met actuele dossiers als de erbarmelijke visstand in het IJsselmeer en de problemen rond overbevissing in het Benedenrivierengebied, valt er genoeg te bespreken met de politici.

Belanghebbenden als visgids Daan Verbruggen en hengelsportwinkelier Marcel Schouten ondervinden in de dagelijkse praktijk wat een verslechterde visstand voor gevolgen heeft voor de hengelsportsector. Zij zullen de politici het vuur aan de schenen leggen over dit onderwerp.

In het volgende blok staat de toeristische en economische betekenis van de hengelsport centraal. Ook onderwerpen als de waterplantenoverlast op de Randmeren en het economische belang van de zeebaars en zeeforel voor de sportvisserij komen aan bod.

Tot slot mogen de politici in het laatste blok zeggen hoe hun partij zich gaat inzetten voor Nederland als sportvisland. Wat verwachten ze daarvoor nodig te hebben en wat kunnen sportvissers van hen verwachten? Het debat vindt plaats op donderdag 16 februari om 18.00 uur in café-restaurant Luden aan Plein 6-7 in Den Haag. Op 26 februari wordt dit debat uitgezonden in aflevering 8 van Studio Vis TV, vanaf 9.00 uur op RTL 7 te zien.