Studenten Sportvisacademie organiseren visles voor basisschoolleerlingen Wilsum

Persbericht Sportvisacademie De Groene Welle

Studenten Sportvisacademie organiseren visles voor basisschoolleerlingen Wilsum 

Op maandag 18 mei 2015 organiseren tweedejaars studenten Sportvisacademie van De Groene Welle uit Zwolle een visles voor de kinderen van basisschool de Regenboog in Wilsum.

De dag begint met een uitleg van twee vismeesters over onder meer welke vissen er in de IJssel rondzwemmen, hoe je ze kunt herkennen en welke vistechnieken er zijn. Aansluitend gaan de 31 leerlingen naar de IJssel om onderling de strijd aan te gaan.



Met het organiseren van de visles ronden de studenten een deel van hun opleiding af en laten ze zien dat ze vaardigheden onder de knie hebben, zoals het plannen en organiseren van excursies en vislessen. Volgens student Rowan Tempelman is erg leuk om voor basisschoolleerlingen een wedstrijd te organiseren. ‘Vaak vinden de leerlingen vissen heel leuk. En met deze activiteit zijn ze mooi buiten in de natuur en leren ze op een leuke manier een visje te vangen.’

Het organiseren van de viswedstrijd maakt deel uit van een grotere opdracht, namelijk het inventariseren van visstekken langs de IJssel. In opdracht van Sportvisserij Oost Nederland hebben de studenten de afgelopen periode bepaald of deze visstekken nog actueel zijn.


De visles werd ook vorig jaar georganiseerd.

Rowan Tempelman:’ Dat houdt in dat we gekeken hebben of de visstekken nog goed bevisbaar waren en of er nog onderhoudswerkzaamheden moesten gebeuren, zoals maaien en het snoeien van struiken of bomen’. Daarnaast maakten ze een beheeradvies, waarin staat welke onderhoudswerkzaamheden er moeten gebeuren en hoe het gebied er over 10 jaar uit moet komen te zien.

Het gebied rond de IJssel is namelijk erg interessant door de aanwezigheid van de kievitsbloemen en de ontwikkeling ten behoeve van de levende rivier.



De studenten onderhielden bij deze opdracht nauw contact met de stakeholders Staatsbosbeheer, Waterschap Groot Salland, plaatselijk belang Wilsum en Hengelsportvereniging Kampen. Deze partijen ontvangen op maandag 18 mei ook het definitieve beheeradvies. De overhandiging vindt plaats tijdens de visles.

Sportvisacademie Zwolle is onderdeel van de Sportvisacademie Nederland. Dit is een samenwerkingsverband met de Sportvisacademie in Alkmaar (Clusius College) en in Gorinchem (Wellant College). Samen zorgen deze scholen ervoor dat er vakmensen worden opgeleid. In de sportvisopleiding van Nederland werken enthousiaste docenten, die professioneel werkzaam zijn in de sportvisserij.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -