image description

Struinen met Jaimy deel 19: Dikke zeebaarzen en prachtige forellen!

Vorige week gaf ik aan deze week nog even terug te komen op die fantastische sessie die ik nog net voor mijn vakantie mocht meemaken. Ook kon ik het niet laten om tijdens mijn vakantie in o.a. het Zwarte oud toch hier en daar even een hengeltje uit te gooien… Dus genoeg te vertellen en te delen met jullie!

Na een toch wel hele lekkere sessie van vorige week besloot ik de dag erna nog even terug te gaan. Ondanks dat het weer nog steeds wat aan de ruige kant was en tijdens mijn weg richting Europoort dat vervelende maantje zich weer liet zien. Toch was ik stiekem wel benieuwd of de heldere maan ook vandaag roet in het eten zou gooien. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming was het water nog steeds erg troebel en het eerste uur wist ik één mooie 50+ baars te vangen.


De enige baars tijdens de heldere maan

In de verte zag ik het op open zee flink onweren… Snel maar even Buienradar geraadpleegd en daar zag ik dat de onweersbui langs mij heen zou trekken, maar dat ik wel nog een staartje van de regenbui over mij heen kon krijgen… 85mm! “Hmm dat is niet misselijk dacht ik” Al vrij snel trok het dicht en begon het te spetteren. Terwijl de lucht dicht trok zag ik de dobber door de oppervlakte richting het diepe verdwijnen. Even contact zoeken en de haak zetten! De vis vocht voor wat hij waard was en eenmaal aan de oppervlakte zag ik dat het weer om een mooie vis ging die vol voor de zachte krab was gegaan.


Een mooie vis van begin 60!

Het regende even aardig door maar gelukkig niet de 85mm die Buienradar had voorspelt… Ook de aanbeten bleven komen en ik wist in 1,5 uur tijd 5 mooie vissen te verleiden, waarvan het gros de 50cm passeerde! De regen hield op, maar een blik op de app van Buienradar voorspelde niet veel goeds… Ik zag de lucht steeds donkerder worden en besloot het niet veel later te gaan maken. Niets is vervelender dan je spullen moeten inpakken terwijl alles drijfnat is geworden…


Diverse vissen van 50+cm
 
Ik kon het toch niet laten om mijn laatste krabben aan de haak te doen. Ik had er niet veel meer dus werd het een cocktail van 4 kleine zachte krabbetjes. Nadat ik de dobber had ingeworpen duurde het tot het einde van de drift en zag ik de dobber rustig tegen de stroming in bewegen… Even voorzichtig contact zoeken tot ik weerstand voelde, haak zetten en hangen! De vis ging er met een bloedgang vandoor en aan de curve die mijn hengel maakte moest het wel om een dikke vis gaan! YES! Na de nodige runs verscheen de vis even aan de oppervlakte en zag ik dat daadwerkelijk om een dikke ging! Eenmaal op de kant bleek het om een mooie baars te gaan die de 70 ruim passeerde!


Een prachte afsluiter van een toch al gelaagde avond!

Op het moment dat ik deze dikke baars zijn vrijheid teruggaf begon het te spetteren, wat al snel veranderde in flinke druppels, om vervolgens over te gaan tot een enorme wolkbreuk… Ik had tijdens mijn toch naar de auto nog zo’n 2 meter zicht en was binnen mum van tijd tot mijn onderbroek toe nat… Gelukkig had ik de eerste wolkbreuk op de avond net langs mij zien trekken en mocht ik van geluk spreken dat ik nu pas de lul was, want anders was ik waarschijnlijk eerder vertrokken en had ik al die mooie baarzen niet van dichtbij mogen bewonderen! Moe en tot mijn onderbroek nat richting huis vertrokken, maar het was het waard!


Dit kan je toch niet zomaar voorbij laten gaan…

Tijdens het schrijven van deel 18 bevond ik mij samen met mijn vriendin in een hotelkamertje ergen in het Zwarte Woud in Duitsland. Wat een prachtige omgeving! Uiteraard kon ik het niet laten om toch wat visspullen bij vertrek in de auto te verstoppen… Geintje natuurlijk, want mijn vriendin weet inmiddels dat ik een stuk gezelliger ben als ik zo af en toe wat uurtjes aan de waterkant mag doorbrengen. Het was zeker geen visvakantie, maar als de situatie zich voor zou doen zou ik toch even wat aasjes nat gaan maken! De eerste twee dagen waren wat regenachtig, maar dat maakte de idyllische omgeving zeker niet minder aantrekkelijk! Op de tweede dag zei mijn vriendin: “anders ga je toch even vissen…” Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zegen en tijdens onze ritjes door de omgeving had ik uiteraard al een paar potentiele stekken gespot! Op de eerste stek wist ik aan een eel klein asp spinnertje van 3 gram al 2 prachtige forelletjes te haken, klein maar ontzettend mooie visjes! Op stek 2 wist zag ik een mooi formaat forel zwemmen, maar deze wist ik te verjagen… Het zijn vrij schuwe visjes in dat kraakheldere water en vaak krijg je maar een kans.


Al snel was het wel raak!

Doordat ik vast zat en even de brug over liep naar de andere kant om mijn spinnertje los te tikken stuitte ik toevallig op nog een aantal forellen. Op het moment dat mijn spinnertje het water raken aan de andere kant van de brug werd mijn aasje tot 2 keer toegegrepen door aanzienlijk grotere forellen, maar wist ik de vissen te missen... “Hier zitten dus grotere vissen”, bedacht ik me! En al snel wist ik 2 mooie forellen te haken, waarvan een prachtig goudgeel exemplaar! Na een kleine 2 uurtjes vissen besloten we een eind te breien aan deze sessie en wat te gaan eten. In mijn hoofd was de volgende sessie al gepland en wilde ik het nog voordat we de volgende dag naar een andere locatie zouden vertrekken toch nog even proberen op de laatste stek van de voorgaande dag. Zogezegd zo gedaan. Tijdens het licht worden stond ik op de locatie om nog even 2 uurtjes te vissen.Een prachtig exemplaar!

In de eerste worp wist een forel te haken die ik vermoedelijk de dag ervoor had gemist. Een prachtig exemplaar van een centimeter of 40! Zo ging het even door en wist ik in een kleine 2 uurtjes 7 forellen te haken en de nodige vissen te verspelen en te missen! De een nog mooier dan de ander! Als je het naar je zin hebt gaat de tijd hard en zo ook vandaag. De 2 uurtjes vlogen om, maar voldaan kon in richting het hotel vertrekken!


De een nog mooier dan de ander!

Op locatie 2 was weinig water in de buurt, maar gelukkig kon ik terugkijken op 2 zeer geslaagde sessies! Na 2 dagen ging de reis verder richting Zwitserland. Op de reis nog even een pitstop gemaakt bij een lokale hengelsportzaak die een breed scala aan kunstaas in zijn winkel had hangen en we na een gezellig praatje, en wat euro’s lichter uiteraard, de reis vervolgde. Ook in Zwitserland weer een prachtige omgeving mogen aanschouwen! Ons hotel bevond zich aan een groot meer wat op haar diepste punt ruim 80 meter diep was…Hier heel eventjes wat aasjes nat gemaakt, maar zonder succes.


Wat een idyllisch gebied dat Zwarte Woud…

De volgende dagen zouden we vertoeven in een houten chalet op een camping in Frankrijk net boven Strasbourg. Diverse riviertjes in de buurt, maar er was geen informatie over te vinden, “Achja, we gaan het meemaken”, dacht ik en na al die forellen was het visgedeelte van deze reis voor mij eigenlijk al geslaagd. Het doel was eigenlijk een paar mooie kopvoorns te haken, want die zwemmen er zat in Frankrijk. Op de eerste dag even een paar uurtjes struinen langs de omliggende watertjes. Ik wist al vrij snel diverse vissen te vangen, maar de vangst bestond uit snoek(jes), baarsjes en een paar kleine kopvoorntjes. Toch niet voor niks geweest.


De grootste kopvoorn die ik wist te vangen

Na het avondeten kon ik het niet laten om net even voor de ondergaande zon een paar worpjes te maken. En met succes! Al vrij snel wist ik een wat grotere kopvoorn te vangen! Wat een prachtige en sterke vissen zijn dat toch! De dagen erna in Strasbourg veel grote exemplaren zien zwemmen, maar eigenlijk geen poging meer ondernomen.Terugkijkend op een heerlijke vakantie met ook nog eens prachtige vissen! En natuurlijk die heerlijke zeebaarssessies voorafgaand aan de vakantie niet te vergeten. Ik heb nog een kleine 2 weken vakantie dus er gaat zeker nog gevist worden!

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!

  

ANDEREN LAZEN OOK