Strijd om titel brandt los!

Persbericht Visma

Strijd om titel brandt los!

Hengelsporters uit het hele land hebben maar liefst 93 gemeenten aangedragen voor de door Visma georganiseerde verkiezing ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Op basis van het aantal stemmen en de waardering van de hengelsporters is een top drie samengesteld.

In alfabetische volgorde zijn Den Helder, Oost-Gelre en Rotterdam de drie steden die in de race zijn om ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ te worden. De winnaar van 2011, Hoogezand-Sappemeer, viel met een vierde plaats net buiten de top drie. Tijdens de eerste beursdag van Visma wordt de winnaar bekendgemaakt.

Uit de bijna 200 inzendingen blijkt dat veel gemeenten zich positief inzetten voor de hengelsport. Zo heeft de visstand in alle gemeenten maar liefst een 8.1 gekregen als gemiddeld cijfer en heeft 50% van de genomineerde gemeenten het afgelopen jaar vis uitgezet in de wateren. Daarnaast heeft 45% gebaggerd en 14,5% heeft paaibeddingen aangelegd in de gemeenten. De diversiteit aan vis in de viswateren wordt beoordeeld met een 8.

Maar liefst 97% van de stemmers geeft aan dat er voldoende tot veel goede en bereikbare visstekken in de gemeente aanwezig zijn. 82% van de gemeenten organiseert volgens de stemmers voldoende tot veel hengelsportactiviteiten en in 76% van de gemeenten zijn speciale voorzieningen aanwezig voor gehandicapte vissers. Tot slot organiseert 75% van de gemeenten speciale jeugdwedstrijden, 51% geeft cursussen aan de jeugd en daarnaast worden er ook demonstraties, vislessen en jeugddagen georganiseerd.

Strijd om de titel brandt los
Voor de genomineerde gemeenten gaat het echte werk nu beginnen. Zij moeten nu bewijzen waarom ze de titel verdienen en zorgen dat ze veel stemmen krijgen. Creativiteit zal worden beloond, denk bijvoorbeeld aan aandacht vragen in lokale (of landelijke) media, het geven van visles op basisscholen of een andere ludieke hengelsportactie bedenken. Iedereen kan vanaf vandaag stemmen op één van de drie genomineerden via
www.visma.nl/hengelsporthoofdstad. Daarnaast zal een cameraploeg van Visma op onderzoek uit gaan in de genomineerden gemeenten onder leiding van een mystery guest. 

Een deskundige jury bepaalt op basis van deze filmpjes, de publieksstemmen en de inzet van de gemeente wie de winnaar wordt. De uiteindelijke winnaar van de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ wordt op 22 maart tijdens Visma 2012 bekendgemaakt. De winnaar van 2011, Hoogezand-Sappemeer, zal het stokje overdragen aan de winnaar van 2012.

Visma 2012
De 44e editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa vindt plaats van 22 tot en met 25 maart 2012 in Ahoy Rotterdam. Ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detailhandel, boten en toerisme presenteren hun nieuwste hengelsportaanbod aan circa 20.000  hengelsporters. Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, voor zowel fanatieke als recreatieve vissers.

Kaarten zijn met korting te bestellen via www.visma.nl of op beursdagen tegen het normale tarief te koop bij de kassa van Ahoy Rotterdam. Openingstijden: donderdag 22 maart en vrijdag 23 maart van 10.00 – 22.00 uur, zaterdag 24 maart en zondag 25 maart van 10.00 – 17.00 uur.