Strategy Unhooking Crip

Strategy Unhooking Crip

Door: Joachim Stelma & Erwin Vos

De veiligheid van de vis is een veelbesproken onderwerp van de afgelopen jaren. Zeer terecht gezien de nog steeds flink toenemende hengeldruk.

Karpervissen is populairder dan ooit en dat betekent voor onze gevinde vrienden dat ze regelmatig op de foto mogen. Gelukkig kom je zelden meer iemand tegen die zonder onthaakmat aan het poseren is. Een goede ontwikkeling dus!

 
Doordachte, zeer visveilige onthaakmat.  

Je kent het wel: je hebt een lekkere voerstek gemaakt en zojuist de lijnen uitgevaren om vol verwachting op je stretcher neer te ploffen. Je weet dat de vis er zit en niet lang daarna zit je al in de boot om de eerste vis uit te drillen. Je vaart terug naar de kant met een mooie vis en het liefst vaar je alweer meteen je lijn uit om een maximaal resultaat te halen.

Zo’n sessie hadden wij onlangs. Het kon niet op en de runs bleven maar komen! Gelukkig zijn er tegenwoordig materialen die het mogelijk maken om een maximaal resultaat te halen én om de vis zo goed mogelijk te behandelen. Een goede ontwikkeling van de laatste jaren zijn de onthaakmatten met opstaande randen en een flap om de vis af te dekken. Zodoende kun je de vis in de mat leggen, onthaken en vervolgens zonder problemen even laten liggen om je hengel weg te leggen of om je camera te pakken.


Zulke vissen verdienen het om met respect behandeld te worden.


De ‘Strategy Unhooking Crip’ is zo’n bijzonder degelijke onthaakmat waarin veiligheid voor de karper op de eerste plaats staat! Er zijn geen ritsen verwerkt in deze mat; alles wordt vastgezet met klittenband. De mat heeft stevige, opstaande randen zodat de vis er niet uit kan rollen. De bodem van de mat is extra dik (zodat de vis goed beschermd ligt) en is tevens uitneembaar zodat hij ook snel weer kan drogen.

Je kunt zelfs de voering eruit halen om het droogproces te versnellen. De afdekhoes is uit één geheel gemaakt en met klittenband te bevestigen. De vis kan er zo niet uitspringen en deze dekt de vis volledig af tijdens het klaarzetten van je weeg- en foto-apparatuur. De afdekhoes is in zijn geheel oprolbaar en is vast te zetten aan de mat zodat deze niet in de weg zit.

 
Ook in XL-uitvoering.

Naast de standaardmaat is er ook een XL-uitvoering en met de dikkere en grotere vissen die steeds vaker gevangen worden is dit geen overbodige luxe! In de XL-uitvoering past de ‘Strategy Dewdrop Pro-Weighsling’ in zijn geheel binnen de mat, dit komt de veiligheid van de karper ten goede. De weighsling kan namelijk gewoon onder de vis blijven liggen, ook tijdens het fotograferen. Tijdens het terugzetten hoef je nu niet weer de weighsling onder de vis te schuiven. Alles ligt er nog, dus je kunt de vis veilig transporteren naar de oeverzone met behulp van de weighsling.

Kortom, een zeer doordacht en visveilig product!

Voor meer informatie over deze onthaakmatten, ga naar: www.strategycarp.eu

Of op zoek naar weegzakken? Kijk eens op: www.Strategycarp.eu
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -