Storm op komst!

Persbericht van Shimano

Storm op komst!

Het nieuwe kunstaas van Storm, de WildEye Seeker Shad bewijst zijn vangkracht. Deze softbait ziet er zo levensecht uit dat het goed te begrijpen is dat menig roofvis zich hierin vergist. Afgelopen week viste Niki Baars, productmanager bij Shimano vanaf de kant in de Lage vaart bij Dronten.

Het resultaat was verbluffend. Binnen 20 minuten 2 snoeken met een gezamenlijke lengte van 220 cm, of te wel 1 van 116 cm en 1 van 104 cm. De vissen werden gevangen op het moment dat de WildEye Seeker Shad softbait langs het taluud van het kanaal omhoog gevist werden.

 

Gedurende andere vissessies werden er wederom kapitale snoeken gevangen en wist zijn collega Rindert Jansma ook zeer grote snoek en snoekbaars te vangen. Vissen van boven de 80 cm waren geen uitzondering. Een snoek van 115 cm en een snoekbaars van 96 cm waren mooie en nieuwe persoonlijke records voor Rindert, welke hij binnen een uur wist te vangen. Wederom op de lage vaart in Dronten, maar dit keer vanuit een bootje.

Vissend vanuit de boot werden naast de Storm softbaits ook Rapala pluggen gebruikt. Zo deed de Glidin’ Rap zijn werk als jerkbait en werden goede zaken gedaan toen deze pluggen op ongeveer 1 meter diepte evenwijdig langs de oever gevist werden. Trollend langs het taluud deed vooral de zo langzamerhand klassieke Super Shad Rap het goed.

Een mooie combinatie om de strijd aan te gaan::
• Storm WildEye Seeker Shad met een lengte van 15 cm en gewicht van 46 gram.
• Een stevige Heavy spinhengel met een lengte van 2.40 tot 2.70 meter.
• Een molen met perfecte werpeigenschappen, zoals de Technium FB of de Stradic FC in de maten 2500 of 4000

Een perfect gevlochten lijn met een diameter van minimaal 0,13 mm, maar ook 0,15 of 0,19 mm is geen overdreven luxe. Shimano Aspire of Power Pro leveren het beste resultaat.
Fluorocarbon leader (0,30 mm)De diameter van de te gebruiken lijn dient u aan te passen aan de omstandigheden. Een goede keuze is een lijn met een felle kleur zoals rood of geel, zodat u de lijn te alle tijde goed kunt volgen.


De te gebruiken gevlochten lijnen van Power Pro hebben praktisch geen rek en om geen vis te verspelen is het aan te raden om een meter voorslag te gebruiken van een voor vis onzichtbare Fluorocarbon lijn.

Zorg ervoor dat u altijd een fotocamera bij de hand hebt als u gaat vissen met de Storm WildEye Seeker Shad. U kunt uw foto met vangst resultaat sturen naar Shimano: sehfish@shimano-eu.com 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Federatief Kampioenschap Kustvissen
Willem Moorman -
image description
Verscholen tussen de weilanden
Willem Moorman -
image description
21% SUPER SALE DAGEN
Willem Moorman -