image description

‘Stinkend’ op snoek in aflevering 3 VIS TV 202

Hongerig naar een nieuw visavontuur rijden de presentatoren in de derde aflevering van VIS TV naar het riviertje de Linge. Achterin de pick-up zit een koelbox gevuld met makreel en spiering. Zou het tweetal met deze ‘stinkende’ snacks een grote snoek kunnen verleiden?

De geur van zeevis walmt Marco tegemoet zodra Daniël aan het water de koelbox opent. Onder een paraplu maken de heren hun spullen klaar, want de regen valt met bakken uit de lucht. Het doel van vandaag is om statisch vissend met elektronische beetmelders een grote snoek aan de schubben te komen. Voor extra aantrekkingskracht krijgen de grote spieringen en halve makrelen een injectie met sardineolie.

Hengel krom

Om de snoek niet onnodig te laten schrikken, vissen Marco en Daniël met een systeem waarbij de vis vrijwel zonder weerstand de aasvis kan pakken. De felle wind maakt het soms onzeker of de lijn wel door vis wordt beroerd. Daniël kent geen twijfel wanneer zijn beetmelder even later begint te piepen: hij slaat zijn hengel krom en de eerste dril is begonnen. Zou dit al meteen de gehoopte monstersnoek zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 17 januari om 09:30 uur op RTL 7.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines, bijzondere locaties en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2021 van VIS TV. Tien afleveringen lang trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om in de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV 2021 net als vorig jaar garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – ook aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische natuur van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

ANDEREN LAZEN OOK