Stichting Peuterfonds organiseerde alweer haar tweede sportvisevenementEr is een nieuwe stichting in Nederland die hard aan de weg timmert. Een stichting met een prachtige doelstelling die door steeds meer mensen en organisaties wordt gesteund.

Op zaterdag 27 juni 2009 organiseerde de Stichting Peuterfonds alweer haar tweede sportvisevenement voor kinderen met gezondheidsproblemen.Het eerste evenement in april werd al succesvol afgesloten en ook dit tweede evenement bleek weer een grandioos succes.

Voor het tweede evenement had het Peuterfonds 15 kinderen van Arkemeyde uitgenodigd voor een dagje vermaak en ontspannen hengelen. De kinderen wonen of verblijven dagelijks bij Kwadrant Arkemeyde in Nijkerk en Zeewolde. Arkemeyde is een orthopedagogisch behandelinstituut voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Voor deze gelegenheid stelde Forellenvisvijvers en Restaurant “de Berenkuil” in Putten, geheel belangeloos, haar prachtige viswater ter beschikking. Tevens nam “de Berenkuil” het vismateriaal en de catering voor de kinderen en vrijwilligers compleet voor haar rekening. Een geweldige geste en hiermee ook één van de belangrijkste ingrediënten voor deze succesvolle dag.Rond de klok van 11 uur werden de kinderen ontvangen door de enthousiaste vrijwilligers van het Peuterfonds. Na een glaasje fris en een feestelijk stukje taart, gaven Peter en Michael van Trout Fishing Networks de kinderen een korte uitleg over forelvissen en hoe je het beste een forel kunt vangen. Door de enthousiaste manier waarop zij over het forelvissen spraken, konden de kinderen niet anders dan ademloos luisteren.

Hierna was natuurlijk voor de kinderen het grote moment aangebroken om zelf een visje te gaan vangen. Van het begin tot eind werden de kinderen 1 op 1 begeleid door een vrijwilliger van het Peuterfonds en al binnen vijf minuten lachte het eerste kind het uit; de eerste forel was gevangen.Gedurende de dag zouden alle kinderen minimaal één visje vangen (soms met een klein beetje extra hulp van Peter of Michael). Wat opviel was de opperste concentratie van de kinderen om een vis te willen vangen en vooral alleen maar lachende gezichten.


Tijdens de lunch werden de kinderen getrakteerd op een optreden van de acrobatische Soepsisters, waarbij zij zelf ook een duit in het gymnastische zakje mochten doen.

Trappelend van ongeduld liepen de kinderen hierna weer na de waterkant en na het aandoen van de verplichte zwemvesten, mochten zij weer hun geluk beproeven met de hengel.Dennis, één van de deelnemertjes, ving zowaar ook een kleine graskarper! Deze vis zou hem later op de middag de felbegeerde Peuterfonds bokaal, opleveren.


Na een bezoekje aan de kweekvijver van de Berenkuil, was het einde van de middag alweer in zicht en werd er over gegaan tot de prijsuitreiking.Alle kinderen ontvingen een grote medaille en hiernaast een vispakket met hengel en tuigje. De extra presentjes waren dit keer een prachige forelvis DVD van Trout Fishing Networks en een extra cap en regenjack van Total Fishing.

Met een kamerbrede glimlach en een tas vol visspullen werden de kinderen laat in de middag weer opgehaald. Een zekerheid is dat de kinderen deze dag niet gauw zullen vergeten.

Voor meer informatie : www.peuterfonds.nl


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dreamfisher Proefdag Eiland van Maurik
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 402
Willem Moorman -