Sørøya Fishing Heilbot Festival.

Sørøya Fishing Heilbot Festival.

Door: Marc Van Roie

Dag 2: Helaas kwam de weersvoorspelling voor vandaag uit. Erger nog, het waaide harder dan voorspeld, 16m/s !! Het Havfiske Team besloot om ondanks dat het geen weer was om een hond door te jagen het alsnog met licht materiaal van de pier te proberen.

Gezien de zware wind was ook dit geen pretje en haast onmogelijk om in te werpen. Maar hun gaven het niet op, dan maar met de boot net buiten de haven in de luwte van de golfbreker proberen.


Even in de  in de luwte waar het toch nog goed uit te houden was.

Dat bleek een goede beslissing te zijn want hier kwamen er op licht materiaal direct mooie schelvissen en leuke gulletjes binnen.


Ook schelvis kwam naart boven.


Ook Eddy met de nodige gulletjes.

Ondanks het slechte weer vermaakte deze zich best en kregen een mooie volledige regenboog te zien. Uniek is dat, en in ieder geval beter dan de ganse dag binnen te zitten.


Uniek zicht, een volledige regenboog!

Eddy wist ook nog een ondermaats heilbotje te vangen en het Belgische team welk pas tegen de avond effe er uit ging ving ook nog drie van dezelfde maat.


Zijn eerste heilbot van de dag.

                                                         

Paul met mini botje

Morgen zou er tot de middag nog tamelijk veel wind staan en nadien zien de voorspellingen er voor de rest van de week terug beter uit. Laat ons hopen dat ook deze voorspelling uit komt. Zo dat we eindelijk kunnen vissen op de stekken waar we willen vissen en niet op deze waar we noodgedwongen moeten.

Groet, Marc Van Roie
www.soroya-fishing.com
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -