Sørøya Fishing Heilbot Festival: Dat was het dan!

Sørøya Fishing Heilbot Festival: Dat was het dan!

Door: Marc Van Roie.

Dat was het dan, helaas is de eerste editie van het Sørøya Fishing Heilbot Festival vandaag om 12u afgesloten.

Sander ving op de valreep nog eentje van 120cm terwijl de overige groepen er nog 7 van tussen de 100 en de 120cm vingen. Dat brengt de eindscore op 57 heilbotten! Het was een taaie visserij waarbij er moest gewerkt worden om de heilbotten tot aanbeet te verleiden.


Record vis!

Voor diverse deelnemers was het de eerste x dat ze gericht op heilbot visten. Ik ben blij dat de tips en ondersteuning van ondergetekende er toe bijgedragen heeft dat iedereen, dwz alle deelnemers hun gedroomde heilbot gevangen hebben.


Op de valreep.

Dit was dan ook duidelijk te merken aan de leuke stemming tijdens het afscheidsdiner waar Ahmad ons verwende met zijn specialiteit " gans lam in de oven" heeeerlijk was dat.


Afscheidsdiner.

Vervolgens was het tijd voor de prijsuitreiking. Sørøya is niet enkel bekend voor zijn grote vissen, ook de prijzen welke er bij ons uitgedeeld worden zijn naar verhouding tot de vis. Groot dus!

De uitslag is volgende.
Nr 1: Davy met heilbot 189cm. Deze won de hoofdprijs ter waarde vban 4700 euro. Dwz, de bon voor gratis deelname aan het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2014, wat inhoud dat Davy samen met zijn ganse team van 6 personen gratis deelnemen in 2014.

Dit inclusief accommodatie en incl twee boten. Als ook een Penn Nano 50lb Halibut hengel, een Penn Spinfisher V7500 molen en tot slot de Sørøya Fishing jas.  


Davy met hoofdprijs.

Van de tweede tot de vijfde plaats ontvingen de winnaars een Penn Nano 50lb Halibut hengel, een Penn Spinfisher V7500 molen en tot slot een Zeevissport Hooded sweatshirt.


Guy op nr. 2

  • Nr 2: Guy, 129cm.
  • Nr 3: Sander, 120cm.
  • Nr 4: Jor, 118cm.
  • Nr 5: Ronny,111cm.


Sander op nr 3.


Jor op nr 4.


Ronny op nr 5.

Van de zesde tot de tiende plaats konden de winnaars kiezen uit een Havfiske of een Sørøya Fishing jas.

  • Nr 6: Rody samen met Paul, 106cm
  • Nr 7: Milos 104cm.
  • Nr 8: Jurgen 103cm.
  • Nr 9: Perry, 99cm.
  • Nr 10: Randolph, 98cm.

Verder won Minos met een kabeljauw van 127cm een WFT Mission Red reishengel voor de grootste niet heilbot. De WFT Sørøya Special hengel was de prijs voor de mooiste foto en werd gewonnen door Paul. En tot slot werden de troostprijzen bestaande uit een Beet Jaar abonnement en een WFT Reel uitgedeeld aan John, Paulus en Perry.


Alle winnaars op een rijtje.

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival werd mogelijk gemaakt in samenwerking en gesponsord door: Bigfish Adventure, Penn, WFT, Havfiske.nl, ZVS en het sportvissers magazine Beet. Waarvoor onze welgemeende dank welke ook uit gaat naat de mensen van Total Fishing voor een perfecte samenwerking.


De prijzentafel geschonken door onze genereuze sponsoren.

Om het helemaal compleet af te sluiten verscheen er op het einde van de avond een prachtig noorderlicht aan de hemel. Een mooiere afsluiter hadden we ons niet kunnen wensen.


Fantastische afsluiter.

Op naar het volgende festival welk gehouden word in de periode 05 tot 12/09/014.

Groet, Marc
www.soroya-fishing.com
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -